Також дивіться новини на facebook.com

Україна і ЄС підписали політичну Асоціацію

     21 березня, в Брюсселі під час позачергового саміту між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами, відбулася церемонія підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.
     
З української сторони політичні положення Угоди про асоціацію підписав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.
     
З боку Європейського Союзу - керівництво інститутів ЄС і глави держав або урядів держав-членів ЄС.
     
Арсеній Яценюк наголосив, що підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС - це «надзвичайно важливий крок, але перший крок до того, щоб Україна стала повноправним членом ЄС». «Перед нами стоять неймовірні виклики, і треба тепер дуже важкою працею дійсно принести зміни в Україну. Щоб українці відчули, що життя зміниться на краще, що в Україні будуть незалежні суди, буде подолана корупція, з’являться робочі місця», - підкреслив Глава Уряду. Він зазначив, що підписана сьогодні політична частина Угоди про асоціацію стосується «найбільш важливих аспектів, насамперед співпраці у сфері безпеки та оборони». «Цією Угодою буде створено спільний орган прийняття рішень, який забезпечить процес реальних реформ в Україні», - наголосив Прем’єр-міністр. Глава Уряду також зазначив, що одностороннє введення торгівельних заходів з боку Європейського Союзу, зокрема відкриття ринків ЄС для українських товарів, дасть серйозний поштовх для української економіки: «Ми додатково отримаємо близько 490 мільйонів євро».
     
Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна буде готова підписати економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом після президентських виборів.
     
За матеріалами Урядового порталу: http://www.kmu.gov.ua