Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у листопаді 2017 року

На споживчому ринку області у листопаді 2017р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше подорожчали в ціні яйця та сало (на 9,8% та 8,8%). На 7,5–0,2% подорожчали сири, кисломолочна продукція, молоко, сметана, овочі, масло, маргарин та інші рослинні жири, хліб, яловичина, кондитерські вироби з борошна, рис, безалкогольні напої, олія соняшникова, кондитерські вироби з цукру. Водночас знизилися ціни на шоколад, цукор, м’ясо птиці, фрукти, свинину, продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби (на 6,5–0,5%).
Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 0,3%, що насамперед пов’язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 0,3%, тютюнових виробів – на 0,1%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на оренду житла на 0,6%, утримання та ремонт житла – на 0,4%.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,3% зумовлено подорожчанням палива та мастил на 3,3%.
У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1,1%, що пов’язано з подорожчанням послуг лікарень на 4%, амбулаторних послуг – на 1,2%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,7%.
Зростання цін у сфері зв’язку на 1,5% обумовлено подорожчанням тарифів на мобільний зв’язок на 2,2%.