Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у червні 2019 року

  По області індекс споживчих цін у червні 2019 року порівняно з попереднім місяцем становив 99,6 %.

На споживчому ринку області в червні 2019р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,7%. Найбільше подешевшали яйця та овочі (відповідно на 30,0% та 21,1%). На 3,0–0,1% знизилися ціни на молоко, сало, олію соняшникову, сметану, сири, свинину, кисломолочну продукцію, масло, яловичину. Водночас на 15,4% та 5,7% подорожчали фрукти та цукор, на 2,2–0,1% – м’ясо птиці, хліб, рис, макаронні вироби, риба та продукти з риби, інші продукти переробки зернових, маргарин та інші рослинні жири, кондитерські вироби з борошна, кондитерські вироби з цукру, шоколад, безалкогольні напої.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,2%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,3% та алкогольних напоїв – на 1,2%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,7% відбулося за рахунок зниження цін на природний газ на 6,4%. Разом з тим відбулося підвищення тарифів та цін на водопостачання на 3,4%, каналізацію – на 1,2%, утримання та ремонт житла – на 0,6%.

Ціни на транспорт у цілому знизилися на 0,2%, що зумовлено здешевленнням палива та мастил на 0,6%. Разом з тим подорожчали послуги залізничного пасажирського транспорту на 7,2%.

Одяг і взуття подешевшали на 3,4%, зокрема одяг – на 3,6%, взуття – на 3,3%.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка подорожчали на 0,4%, зокрема, домашній текстиль, меблі та предмети обстановки, килими та інші види покриттів для підлоги – на 0,6%, побутова техніка – на 0,4%.

У сфері відпочинку і культури ціни зросли на 0,1%, що зумовлено подорожчанням вартості туристичних послуг на 4,7%, послуг відпочинку і культури – на 0,6%, газет, книжок та канцелярських товарів – на 0,2%.

Головне управління статистики у Рівненській області