Також дивіться новини на facebook.com

П Р О Т О К О Л № 9 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району

 

П Р О Т О К О Л № 9

засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району

 

31 травня  2019 року                                                                                           м.Сарни

 

Головував: голова адміністрації, голова комісії Я.Яковчук

Присутні: члени  комісії та запрошені за списком .

 

І

Про заходи щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення району в літній період.

 

Заслухавши інформацію Консевич І.Й, завідувача Сарненського міжрайонного відділу ДУ «Рівненський лабораторний центр МОЗ України», співдоповідь Титечка А.Т., начальника Сарненського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області, комісія

ВИРІШИЛА:

1. КНП «Сарненська ЦРЛ» Сарненської районної ради, КНП «Сарненський районний ЦПМСД» Сарненської районної ради:

1.1.  Забезпечити готовність лікувально-профілактичних установ до можливих епідускладнень з гострих кишкових інфекцій, накопичення запасів медичних та імунобіологічних препаратів, а також своєчасну діагностику та надання невідкладної допомоги хворим.

Постійно

1.2.  Активізувати санітарно-освітню роботу серед населення щодо профілактики гострих кишкових інфекцій.

Постійно

            1.3. Проаналізувати стан наявності медичних та імунобіологічних препаратів, визначити заходи щодо придбання їх на випадок виникнення спалахів інфекційних захворювань у літній період.

До 15.06.2019

2.  Сарненському районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області:

2.1.  Посилити контроль за дотриманням ветеринарно-санітарних вимог на підприємствах харчової промисловості, ринках та інших об'єктах підвищеного епідризику. Забезпечити проведення моніторингу за виявленням наявності  сальмонел в усіх продуктах птахівництва на первинних етапах виробництва.

Упродовж 2019 року

            2.2.  Забезпечити здійснення заходів державного нагляду за заявами керівників (засновників) соціальних, освітніх, санаторних закладів, закладів оздоровлення і відпочинку до початку їх роботи у весняно-літній період.

Червень 2019 року

            2.3. Не допускати відкриття не підготовлених до початку роботи закладів оздоровлення та відпочинку влітку 2019 року.

Червень 2019 року

            2.4. Здійснити перевірки стану готовності освітніх закладів до початку роботи у новому 2019-2020 навчальному році.

Серпень-вересень 2019 року

            2.5. Забезпечити дотримання вимог санітарного законодавства під час функціонування соціальних, освітніх, санаторних закладів, закладів оздоровлення та відпочинку, у разі виявлення порушень вживати заходів адміністративного впливу.

Упродовж 2019 року

             2.6. Через засоби масової інформації інформувати населення району про заборону використання продукції власного виробництва для приготування страв у закладах громадського харчування.

 3. Відділу житлово-комунального господарства та екології, виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад, суб’єктам господарювання у сфері водопостачання району:

3.1. Забезпечити проведення робіт із покращення роботи об’єктів водопостачання, в тому числі капітального ремонту водопровідних мереж, встановлення знезаражувальних установок на водопроводах.

3.2. Провести переоблік об’єктів водопостачання, розглянути можливість передачі об’єктів водопостачання спеціалізованим підприємствам для обслуговування.

3.3. Забезпечити здійснення постійного контролю за станом якості води, що подається споживачам;

Упродовж 2019 року

4. Суб’єктам господарювання у сфері водопостачання:

4.1. Забезпечити оформлення необхідної технічної документації (у разі її відсутності), а саме: проект встановлення зон санітарної охорони джерел водопостачання, технологічний регламент водопостачання, робочу програму виробничого контролю якості питної води, паспорт радіаційної безпеки джерела водопостачання;

4.2. Забезпечити дотримання водоохоронного режиму зон санітарної охорони джерел водопостачання.

Упродовж 2019 року

5. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, відділу культури і туризму райдержадміністрації, КНП «Сарненська ЦРЛ» Сарненської районної ради, КНП «Сарненський районний ЦПМСД» Сарненської районної ради, виконавчим комітетам   міської, селищних та сільських рад:

5.1. Вжити невідкладних заходів щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, приділивши особливу увагу об’єктам високого ступеня ризику (закладам оздоровлення та відпочинку для дорослих і дітей, лікувально-профілактичним та навчальним закладам, місцям масового відпочинку та перебування населення, об’єктам громадського харчування, торгівлі, водопостачання та водовідведення тощо).

5.2. Зобов’язати керівників (засновників) соціальних, освітніх, санаторних закладів, закладів оздоровлення та відпочинку звернутися із заявами до Сарненського районного управління  ГУ Дерпродспоживслужби у Рівненській області щодо проведення санітарно-епідеміологічних обстежень об’єктів високого ступеня ризику.

5.3. Забезпечити дотримання вимог санітарного законодавства у дитячих і підліткових закладах щодо організації харчування та медичного обслуговування.

5.4. Не допускати відкриття закладів оздоровлення та відпочинку без погодження  Сарненського районного управління  ГУ Дерпродспоживслужби у Рівненській області

5.5.  Вжити заходів щодо забезпечення населення питною водою гарантованої якості та забезпечити відомчий лабораторний контроль за якістю питної води на підприємствах водопостачання.

         5.6. Вжити заходів щодо благоустрою та приведення в належний санітарно-технічний стан місць масового перебування людей (парки, пляжі, інші об’єкти).

          5.7. Спільно з Сарненським відділом поліії ГУ НП в Рівненській області вжити заходів із впорядкування або ліквідації стихійних ринків та заборони вуличної торгівлі навколо ринків.

        5.8.  Зобов’язати власників ринків забезпечити прийом та реалізацію продукції, що швидко псується, тільки при наявності холодильного обладнання та відповідних санітарно-гігієнічних умов.

Упродовж 2019 року

6. Виконавцям про хід виконання заходів інформувати сектор цивільного захисту населення райдержадміністрації до  01 вересня                   2019 року.

 

ІІ.

Про затвердження Плану підготовки місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2020 році.

 

 (Доповідь: Сварицевич О.В., співдоповіді Овсійчук О.А., Мосійчук С.П.)

З урахуванням доповіді, співдоповідей та за результатами обговорення питання порядку денного, Комісія

 

 

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити План підготовки місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2020 році (далі - План підготовки) (додається).

2. Структурним підрозділам райдержадміністрації, об’єднаним територіальним громадам, виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад :

2.1. Забезпечити виконання заходів Плану підготовки у повному обсязі.

    2.2. Затвердити свої Плани підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2020 році.

До 01.07.2019

2.3. Про виконання заходів, визначених Планом підготовки інформувати сектор цивільного захисту населення райдержадміністрації.

До 10.01.2020

3. Сарненському управлінню водного господарства :

3.1. Забезпечити надання органам місцевого самоврядування прогнозованої інформації про перелік територій і об’єктів, які потрапляють у можливі зони затоплення (підтоплення) з наданням графічних матеріалів або витягів з них.

3.2. Забезпечити проведення ремонтно-доглядових робіт на об’єктах інженерної інфраструктури осушувальних систем державної форми власності.

До 10.01.2020

4. Фінансовому управлінню райдержадміністрації, виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад при внесенні змін до місцевих бюджетів на 2019 рік передбачити кошти на проведення ремонту та відновлення водогосподарських споруд комунальної власності у населених пунктах та територіях, де відбувались підтоплення у попередні роки.

До 01.07.2019

5. Контроль за виконанням рішення покласти на сектор цивільного захисту населення райдержадміністрації.

 

 

Голова комісії ТЕБ та

НС Сарненського району,

голова адміністрації                                                                  Я. ЯКОВЧУК

 

 

 Секретар комісії                                                            Ю.ОНІСКОВЕЦЬ