Також дивіться новини на facebook.com

На Сарненщині осіння призовна кампанія 2021 – на фінішній прямій

Сьогодні на селекторній нараді під керівництвом першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна обговорили стан виконання осіннього призову.
часть у нараді взяли заступник голови Сарненської райдержадміністрації Олександр Гузич, начальник

Тарас Павлюк та головний спеціаліст сектору мобілізаційної роботи апарату Сарненської райдержадміністрації Віктор Сергійчук.
У ході наради учасники проаналізували стан виконання планових завдань в розрізі районів та окремих територіальних громад області, їх основні показники.
За інформацією начальника Сарненського районного територіального центру комплектування та соцпідтримки станом на сьогоднішній день по Сарненському району забезпечено виконання 65 % планового завдання осіннього призову громадян.
 
«На 65 % вдалося виконати план осіннього призову тільки завдяки спільним зусиллям причетних до виконання заходів з осіннього призову колишнього Сарненського району. Тут, найкраще спрацювали Сарненська та Клесівська територіальні громади. Поряд з тим, є громади які не забезпечили проходження строкової військової служби жодним жителем – це Висоцька, Березівська та Старосільська громади», - зазначив Тарас Павлюк.

«Виконання планового завдання залежить від ефективної взаємодії всіх причетних до виконання завдань осіннього призову. Тому тільки злагоджена спільна робота забезпечить якісний результат!», - звернувся до учасників наради Сергій Подолін.
У ході наради присутні обговорили організацію забезпечення прибуття призовників на призовні дільниці, пункти збору. Окремо акцентували увагу на неприпустимості корупційних діянь у роботі військово-лікарських комісій.
«Призов громадян на строкову військову службу – це наше спільне завдання згідно чинного законодавства. Тож, окремо хотілося звернутися до голів органів місцевого самоврядування, щоб посилили зусилля на виконання планового призову. Адже, у випадку виникнення надзвичайних ситуацій Сарненщина матиме навчений військовий резерв», - наголосив Тарас Павлюк.