Також дивіться новини на facebook.com

№ 325 від 01 жовтня 2013 року "Про підсумки огляду готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2013-2014 років"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
 
  

01жовтня 2013 року                                                                                      325

 
 

Про підсумки огляду готовності об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2013-2014 років

 

 

 

Упродовж 2013 року Сарненською райдержадміністрацією виконано   комплекс організаційних заходів щодо забезпечення своєчасної підготовки населених пунктів району до роботи в осінньо-зимовий період.

Зокрема, в червні 2013 року було проведено засідання колегії райдержадміністрації, на якому заслухано питання “Про підсумки опалювального сезону 2012-2013 року та підготовку об’єктів житлово-комунального господарства Сарненського району до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 року», видане відповідне розпорядження голови райдержадміністрації від 06.06.2013 № 190, яким затверджено заходи щодо підготовки господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 року, створено штаб з підготовки і затверджено його склад.

Виконкомами місцевих рад району, підприємствами, установами комунальної власності розроблені заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, які в основному виконані.

Виконано значні обсяги робіт з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період теплового, водопровідно-каналізаційного, житлового, дорожньо-мостового господарства, об’єктів соціально-культурного призначення, газо- та енергопостачання.

Проте, залишається ряд невирішених питань.

Зокрема, виконкомами Сарненської міської та Клесівської селищної рад не розроблені схеми оптимізації роботи систем централізованого водопостачання і водовідведення, стратегічні плани дій підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, та не проведений енергоаудит підприємств водопровідно-каналізаційного господарства м.Сарни.

Є проблеми з погашенням заборгованості за надані житлово-комунальні послуги споживачами та спожиті енергоносії підприємствами житлово-комунального господарства.

Керуючись статтями 2, 16, 20 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та з метою забезпечення стабільного функціонування господарського комплексу району в осінньо-зимовий період 2013-2014 року:

1. Виконавчим комітетам місцевих рад, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій вжити вичерпних заходів щодо стовідсоткового забезпечення розрахунків за житлово-комунальні послуги та спожиті енергоносії до 15 жовтня 2013 року.

2. Рекомендувати виконавчим комітетам місцевих рад вжити заходів щодо:

забезпечення приведення суб’єктами господарювання тарифів на житлово-комунальні послуги до рівня економічно обгрунтованих витрат підприємств на виробництво та надання послуг;

оптимізації складу витрат підприємств, скорочення витрат, які безпосередньо не стосуються виробництва, зокрема адміністративних, збутових, загальногосподарських;

запровадження жорсткого режиму економії отриманих обігових коштів житлово-комунальних підприємств, спрямування їх, у першу чергу, на виплату заробітної плати та оплату спожитих енергоносіїв;

посилення контролю за експлуатацією відомчого житлового фонду та його утриманням у належному технічному стані.

3. Рекомендувати виконкомам Сарненської міської та Клесівської селищної рад вирішити питання: розроблення схем оптимізації роботи систем централізованого водопостачання і водовідведення, стратегічних планів дій підприємств водопровідно-каналізаційного господарства до 01 грудня 2013 року.

4. Рекомендувати виконкому Сарненської міської ради провести енергоаудит підприємств водопровідно-каналізаційного господарства м.Сарни до 01 грудня 2013 року.

5. Керівникам установ бюджетної сфери району забезпечити належне функціонування в опалювальний період підконтрольних закладів.

6. Рекомендувати комунальному підприємству «Сарнитеплосервіс» разом з виконкомом Сарненської міської ради:

 вирішити питання отримання лімітів та укладання договорів з НАК «Нафтогаз України» на постачання природного газу в опалювальному періоді 2013-2014 року;

своєчасно розпочати опалювальний сезон.

7. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації забезпечити постійний моніторинг проходження опалювального періоду та розрахунків за спожиті енергоносії у розрізі енергоносіїв і наданих житлово-комунальних послуг.

8. Відповідальним за проведення опалювального періоду забезпечити постійне інформування райдержадміністрації про стан його проходження до 12 та 28 числа щомісяця від початку його проходження.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 
 
 
Голова адміністрації                                                                      А. Остапчук