Також дивіться новини на facebook.com

№ 96 від 28 березня 2014 року "Про роботу управління ветеринарної медицини в Сарненському районі щодо ідентифікації худоби в господарствах всіх форм власності"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 

28 березня 2014 року                                                                                        № 96

 
Про роботу управління ветеринарної
медицини в Сарненському районі
щодо ідентифікації худоби в
господарствах всіх форм власності
 

На виконання вимог Закону України «Про ветеринарну медицину», Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», Указу Президента України від 13 квітня 2011 року № 464/2011 «Про затвердження Положення про Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України» та з метою одержання оперативної і достовірної інформації про поголів’я великої рогатої худоби щодо статі, віку, породи та його місцезнаходження для поліпшення управління і прогнозування ринків продукції скотарства, охорони території району від епізоотичних захворювань, контролю за санітарним станом, якістю і походженням продукції скотарства, контролю за переміщеннями тварин усередині країни та при їх експорті і імпорті, забезпечення дотримання вимог законодавства з племінної справи, включаючи оцінку продуктивності і племінної цінності, управлінням ветеринарної медицини спільно з підпорядкованими державними ветеринарними установами району проводяться відповідні організаційно – господарські заходи серед поголів’я сільськогосподарських тварин. Станом на 01 березня 2014 року в Сарненському районі проідентифіковано 85 відсотків поголів’я великої рогатої худоби, у тому числі, що належать фізичним особам 85 відсотків. Непроідентифікованими залишаються 1468 голів великої рогатої худоби приватного сектору.

Найкраще налагоджена робота з ідентифікації і реєстрації тварин у господарствах фізичних осіб на території Чудельської, Люхчанської, Костянтинівської сільських рад, Степанської селищної ради та Сарненської міської ради, де проідентифіковано понад 50 відсотків худоби. Найгірше – на території Ремчицької – 9,6 відсотків, Тутовицької – 13,6 відсотків, Цепцевицької – 13,6 відсотків, Любиковицької – 31 відсоток, Селищанської – 30 відсотків сільських рад.

         З метою виконання вимог Закону України «Про ветеринарну медицину», Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» та реалізацію державної політики в галузі ветеринарної медицини:

1.     Інформацію начальника управління ветеринарної медицини в Сарненському районі щодо ідентифікації худоби в господарствах всіх форм власності взяти до відома.

2.     Сарненській районній державній лікарні ветеринарної медицини:

2.1.          Провести аналіз наявності ідентифікованого поголів’я сільськогосподарських тварин.

2.2.          Видачу ветеринарних документів при переміщенні тварин проводити при наявності ветеринарної картки та паспорта на тварину.

2.3.          Забезпечити належний контроль за недопущенням здачі молока від не ідентифікованих тварин, подати на молокоприймальні підприємства списки господарств, в яких не проідентифікована, незареєстрована та не занесена в Єдиний державний реєстр худоба.

2.4.          При проведенні масових весняно – осінніх профілактичних заходів у приватному секторі проводити роз’яснювальну роботу серед населення району щодо обов’язкової ідентифікації та реєстрації худоби.

3.     Управлінню ветеринарної медицини в Сарненському районі:

3.1.          Покращити контроль за дотриманням законодавства з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин.

3.2.          Взяти участь у засіданнях виконкомів сільських, селищних, міської рад, на яких будуть розглядатись питання проведення ідентифікації сільськогосподарських тварин.

4.     Рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

4.1.          Сприяти спеціалістам державної ветеринарної медицини, які обслуговують адміністративну територію ради в організації проведення ідентифікації і реєстрації сільськогосподарських тварин.

4.2.          Внести на розгляд виконкомів сільських, селищних, міської рад за участю спеціалістів державної ветеринарної медицини питання про стан ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин.

4.3.          Проводити роз’яснювальну роботу серед населення рад щодо ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин.

5.     Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації згідно розподілу функціональних обов’язків.

 

        
.

Голова райдержадміністрації                                                       А. Остапчук