Також дивіться новини на facebook.com

№ 262 від 12 серпня 2014 року "Про стан запобігання корупції у Сарненському районі у І півріччі 2014 року "

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
12 серпня 2014 року                                                                                   №  262
 
Про стан запобігання корупції
у Сарненському районі у
 І півріччі 2014 року
 
 
 

         З метою своєчасного реагування на випадки порушення вимог антикорупційного законодавства України державними службовцями та посадовими особами органів місцевого самоврядування району, райдержадміністрація співпрацює з правоохоронними та судовими органами в частині інформування про встановлені такі факти.

         Упродовж І півріччя 2014 року до райдержадміністрації не надійшло жодного офіційного повідомлення про притягнення до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень чи злочинів державних службовців райдержадміністрації.

         Цих результатів вдалось досягти завдяки тому, що на оперативних нарадах державні службовці постійно попереджаються про обмеження, пов’язані з проходженням державної служби та про необхідність дотримуватись вимог антикорупційного законодавства.

         На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2013 року № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції» з 01 січня 2014 року у апараті райдержадміністрації введена посада головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами, яким постійно надається консультаційна допомога усім працівникам райдержадміністрації задля попередження вчинення корупційних проявів.

         З метою недопущення порушення вимог чинного антикорупційного законодавства України з боку посадових осіб органів місцевого самоврядування району, юридичним сектором апарату райдержадміністрації щомісяця аналізуються на відповідність чинному законодавству рішення виконавчих комітетів місцевих рад та розпорядження міського, селищних, сільських голів, надаються рекомендації шодо перегляду прийнятих рішень та виданих розпоряджень, що суперечать законодавству.

         В Сарненському районі продовжує діяти Районна програма щодо запобігання і протидії корупції на 2012-2015 роки, затверджена рішенням районної ради від 04.09.2012 № 448, відповідні програми також розроблені та затверджені у органах місцевого самоврядування району.

         У першому півріччі 2014 року до райдержадміністрації надійшло повідомлення з Сарненського районного суду про винесення постанов про визнання винними у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення та накладення адміністративних стягнень стосовно 3 суб'єктів відповідальності:

         -  посадової особи юридичної особи публічного права;

         - старшого інспектора митного поста «Сарни» Рівненської митниці Міндоходів України;

         - головного спеціаліста відділу дозвільної системи – державного фітосанітарного інспектора Державної фітосанітарної інспекції Рівненської області.

         Прокуратурою району у вказаний період складено 2 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень за фактами вчинення керівниками загальноосвітніх навчальних закладів адміністративного корупційного правопорушення, що полягало у неподанні декларації про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік за місцем роботи, які розглянуті Сарненським районним судом.

         Сарненським РВ УМВС України в Рівненській області завершено розслідування у 3 кримінальних провадженнях пов'язаних з корупцією з яких 2 на даний час судом розглянуто.

         Зважаючи на викладене, з метою недопущення порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» в Сарненському районі, керуючись статтями 118, 119 Конституції України, статтями 2,13,25,28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статтею 5 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»:

         1. Інформацію про стан запобігання корупції у Сарненському районі у       І півріччі 2014 року взяти до відома.

         2. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, рекомендувати сільським, селищним, міському головам, керівникам підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності:

         2.1. забезпечити неухильне дотримання вимог чинного антикорупційного законодавства України як особисто, так і посадовцями очолюваних органів.

         2.2. у разі виявлення корупційного правопорушення, в межах повноважень, уживати заходів щодо припинення такого правопорушення та негайно письмово повідомляти про його вчинення спеціально уповноважений суб'єкт у сфері протидії корупції;

         2.3.  у встановленому Законом порядку розглядати питання про відсторонення від виконання службових повноважень осіб, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочину у сфері службової діяльності та осіб щодо яких складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення; звільняти з відповідних посад осіб, яких притягнуто до кримінальної або адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення, пов'язані з порушенням обмежень, передбачених Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» у триденний строк з дня отримання копії відповідного судового рішення, яке набрало законної сили.   

         3. Запропонувати прокуратурі Сарненського району, Сарненському МРВ УСБУ в Рівненській області, Сарненському РВ УМВС України в Рівненській області:

         3.1. продовжити практику виявлення корупційних правопорушень та злочинів на території району та вжиття заходів з метою притягнення винних осіб до встановленої чиним законодавством України відповідальності;

         3.2. про виявлені факти корупційних правопорушень та злочинів на території району інформувати райдержадміністрацію невідкладно;

         3.3. з метою планування спільних заходів по боротьбі з корупцією в районі, про роботу, проведену в напрямку запобігання та протидії корупції щокварталу інформувати райдержадміністрацію.

         4. Просити Сарненський районний суд Рівненської області продовжити практику інформування райдержадміністрації про притягнення державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

         5. Виконавцям про хід виконання цього розпорядження інформувати райдержадміністрацію в термін до 05.09.2014 та 30.12.2014.

         6. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 25.07.2013 № 262 «Про стан запобігання корупції у Сарненському районі у І півріччі 2013 року».

         7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Серпенінова Р.П.

 
 
 

Голова адміністрації                                                                                   С.Євтушок