Також дивіться новини на facebook.com

№ 216 від 04 липня 2014 року "Про утворення районного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 
голови районної державної адміністрації
 
 
04 липня 2014 року                                                                                      № 216
 
Про утворення районного штабу з питань,
пов’язаних із соціальним забезпеченням
громадян України, які переміщуються
з тимчасово окупованої території та районів
проведення антитерористичної операції
 

         Відповідно до статей 2, 13, 25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» на виконання  розпорядження голови обласної державної адміністрації від 01 липня 2014 року № 275 «Про соціальне забезпеченням громадян України, які прибули з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції», з метою створення належних умов життєдіяльності та соціального забезпечення відповідної категорії громадян України, які прибули для тимчасового перебування на територію Сарненського району:

   

1. Утворити районний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції (далі – районний штаб), у складі згідно з додатком 1.

 

2. Затвердити план заходів, пов’язаних із соціальним забезпеченням жителів тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, які прибули на тимчасове перебування до Сарненського району (далі – план заходів), згідно із додатком 2.

 

3. Структурним підрозділам райдержадміністрації, територіальним органам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, іншим виконавцям :

1) організувати та забезпечити безумовне виконання плану заходів;

2) виконавцям інформувати районний штаб щодо виконання плану заходів:

пунктів1,2– щоденно до 15.00;
пунктів 4 – 10 – щоп’яниці до 12.00.
 

3) районному штабу надавати зведену інформацію обласному штабу про виконання плану заходів:

пунктів1,2 – щоденно до 16.00;
пунктів 4 – 10 – щоп’яниці до 15.00.
 

4.Районному штабу забезпечити координацію та контроль за виконанням плану заходів, а також інформувати обласну та районну державну адміністрації щодо стану його виконання в установлені терміни.

 

         5.Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження голови районної державної адміністрації від 24 березня 2014 року № 92 «Про утворення координаційної ради з питань розміщення сімей, які перебувають на території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та інших регіонів України» та від 24 червня 2014 року № 187 «Про внесення змін до розпорядження голови районної державної адміністрації від 24.03.2014 № 92 «Про утворення координаційної ради з питань розміщення сімей, які перебувають на території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та інших регіонів України».

 

6.Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації Я.Яковчука.

                 
 
 
   
 

Голова адміністрації                                                            С.Євтушок

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                                                                                                  Додаток 1

до розпорядження голови
райдержадміністрації
04.07.2014 № 216
 
 
Склад

районного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

 

Яковчук Я.В.                - перший заступник голови районної державної адміністрації, голова районного штабу

Мосійчук С.П.              - начальник Сарненського РС ГУ ДСНС України у Рівненській області , заступник голови районного штабу

Міщеня В.П..                - начальник Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області, заступник голови районного штабу

Прозапас А.В.              - начальник Сарненського районного відділу державної міграційної служби України в Рівненській області, заступник голови районного штабу

Криницький Г.В.          - головний державний інспектор Сарненського РС ГУ ДСНС України у Рівненській області, секретар районного штабу

                                              
Члени районного штабу:
 

Аврамишин Г.Л            - начальник відділу освіти райдержадміністрації

Балабушка М.М.          - завідувач сектору  інфраструктури та цивільного захисту населення  райдержадміністрації

Бахно В.К.                    - керуючий справами Сарненської міської ради (за згодою)

Войнелович О.І.           -  начальник управління Держсанепідемслужби в Сарненському районі (за згодою)

Драганчук М.М            - голова Сарненської районної ради (за згодою)

Дякова З.І.                    - виконуюча обов’язки начальника відділу  охорони здоров’я райдержадміністрації

Єлисеєва Т.О.               - начальник управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі

Корнійчук Н.О.            - директор фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (за згодою)

Коханевич Т.М.            - начальник фінансового управління райдержадміністрації

Лохвич Л.В.                  - виконуюча обов’язки начальника управління праці та соціального захисту населення  районної державної адміністрації

Малецька Л. І.              - директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) райдержадміністрації

Мелещук О.М.              - начальник служби у справах дітей  райдержадміністрації

Меснікович Н.П.           - начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації

Мірко І.Є.                     - провідний спеціаліст відділу у справах молоді і спорту райдержадміністрації

Мостович А.П.             - військовий комісар Сарненського районного                                                        військового комісаріату

Опалько Л.Ю.               - директор фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (за згодою)

Палагунич М.М.          - начальник Сарненського міжрайонного відділу СБУ в                              в Рівненській області

Пацьола В.І.                 - директор Сарненського районного центру зайнятості

Пінчук Ф.І.                    - начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації

Садовніч С.П.               - директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрації

Шашук В.А.                 - директор Сарненського радіо (за згодою)

 
 
 
 
 
Керівник апарату адміністрації                                                          В. Стельмах
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                                                                                                  Додаток 2

до розпорядження голови
райдержадміністрації
04.07.2014 № 216
 
ПЛАН

заходів, пов’язаних із соціальним забезпеченням жителів тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, які прибули на тимчасове перебування до Сарненського району

 

1.                Забезпечити ведення обліку громадян України, які прибули на тимчасове перебування до Сарненського району з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції і пройшли співбесіду в транзитних пунктах, щоденне інформування районного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції ( далі - районний штаб), про кількість громадян, розміщених на визначених об’єктах для тимчасового проживання.

Відділ державної міграційної служби України в Рівненській області, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації.

                                                                   Постійно.

2.                Організовувати та забезпечити щоденне інформування районного штабу щодо наявної інформації про громадян України, які переселяються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в Сарненський район, через відділ державної міграційної служби України в Рівненській області.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації.

Постійно.

3.                Здійснювати обмін інформацією про громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, з урахуванням вимог Закону України « Про захист персональних даних».

Структурні підрозділи райдержадміністрації, територіальні органи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, інші виконавці.

Постійно.

4.                Сприяти у відновленні паспортних документів громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.         

Відділ державної міграційної служби України в Рівненській області, Сарненський РВ УМВС України в Рівненській області, Сарненський відділ СБУ в Рівненській області (за згодою).

Постійно.

5.                Забезпечити надання безоплатної правової допомоги громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Структурні підрозділи райдержадміністрації, Сарненське районне управління юстиції, управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрації.

Постійно.

6.                Підготувати та подати районному штабу перелік об’єктів державної та комунальної власності в розрізі адміністративно-територіальних одиниць, де можливе розміщення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, за формою, встановленою районним штабом, та забезпечити постійне уточнення зазначеного переліку об’єктів.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації, відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, відділ у справах молоді і спорту райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, служба у справах дітей райдержадміністрації.

Постійно.

7.                Забезпечити щодо громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції на територію Сарненського району:

сприяння у продовженні навчання та здобуття освіти.

Відділ освіти райдержадміністрації.
Постійно.

         транспортування осіб, які внаслідок хвороби не можуть пересуватися самостійно або потребують постійного догляду, та (у разі необхідності) у супроводі медичного працівника.

Відділ охорони здоров’я райдержадміністрації.
Постійно.

         надання необхідної медичної допомоги в державних та комунальних закладах охорони здоров’я.

Відділ охорони здоров’я райдержадміністрації.
Постійно.

         координацію та необхідну взаємодію з питань їх розміщення.

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділ інфраструктури та цивільного захисту населення райдержадміністрації, відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, Сарненський РС ГУ ДСНС України у Рівненській області, Сарненський РВ УМВС України в Рівненській області, Сарненський військовий комісаріат, Відділ державної міграційної служби України в Рівненській області.

Постійно.

         розв’язання проблем, пов’язаних з їх соціальним захистом, передбачивши, зокрема, відновлення всіх соціальних виплат, надання допомоги в працевлаштуванні.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі, Сарненський районний центр зайнятості, фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Постійно.

         створення належних умов для їх тимчасового проживання.

                                                                  Міська, сільські та селищні ради.

                                                                  Постійно.

8.                Вжити заходів щодо забезпечення банківського обслуговування рахунків громадян України – одержувачів державної цільової програми, пенсій та заробітної плати, які прибули на тимчасове перебування до Сарненського району з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Фінансове управління райдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі спільно з національник банком України в Сарненському районі (за згодою).

Постійно.

9.                Утворити інформаційну базу даних щодо соціального забезпечення громадян України, які прибули на тимчасове перебування до Сарненського району з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, та розмістити її на офіційному веб-сайті райдержадміністрації з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних», забезпечити її постійне супроводження.

Управління праці та соціального захисту райдержадміністрації,  фінансове управління райдержадміністрації, відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації, відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації, Сарненське районне управління юстиції, служба у справах дітей райдержадміністрації, Сарненський РС ГУ ДСНС України у Рівненській області, Сарненський РВ УМВС України в Рівненській області, відділ державної міграційної служби України в Рівненській області.

до 10 липня 2014 року, постійно.

10.           Забезпечити через засоби масової інформації, соціальні мережі розповсюдження інших матеріалів щодо інформування громадян України, які прибули на тимчасове перебування до Сарненського району з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, стововно їх прав та обов’язків, безпечного переміщення, шляхів розв’язання соціально-побутових проблем.

Сарненське районне радіо, районна газета «Сарненські новини», управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділ інфраструктури та цивільного захисту населення райдержадміністрації Сарненське управління юстиції, Сарненський РС ГУ ДСНС України у Рівненській області, інші структурні підрозділи райдержадміністрації , територіальні органи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Постійно.
 
 
 
 
 

Керівник апарату адміністрації                                                               В. Стельмах