Також дивіться новини на facebook.com

№ 338 від 01 жовтня 2014 року "Про затвердження норм витрат на проведення спортивних заходів районного рівня"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 

01 жовтня 2014 року                                                                                       № 338

 
 

Про затвердження норм

витрат на проведення

спортивних заходів
районного рівня
 
Зареєстровано в Сарненському районному
управлінні юстиції 01 жовтня 2014 року за №4/249
 
 
 

Відповідно до статей 13, 22 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, Закону України „Про фізичну культуру і спорт”, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 року № 689 „Про затвердження норм витрат на проведення спортивних заходів державного та міжнародного рівня”, розпорядження голови облдержадміністрації                           від 22.07.2014 №313 «Про затвердження норм витрат на проведення спортивних заходів обласного рівня»:

 
               1. Затвердити:

Порядок забезпечення харчуванням за рахунок коштів районного та місцевих бюджетів учасників спортивних заходів районного рівня, що додається;

Порядок забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменів – учасників спортивних заходів районного рівня, що додається;

добову норму готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів районного рівня, що додається;

коефіцієнти застосування норм готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів районного рівня з урахуванням добового розподілу енергетичних потреб, групи видів спорту, виду спортивного заходу, що додається;

грошову норму витрат на забезпечення спортсменів – учасників спортивних заходів районного рівня лікарськими засобами та виробами медичного призначення, що додається.

2. Врахувати, що групи видів спорту, визнаних в Україні, з урахуванням добового розподілу енергетичних потреб затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 року № 689 „Про затвердження норм витрат на проведення спортивних заходів державного та міжнародного рівня”.

3. Відділам у справах молоді і спорту, освіти, охорони здоров’я Сарненської районної державної адміністрації забезпечувати дотримання норм витрат на харчування, лікарські засоби та вироби медичного призначення для учасників спортивних заходів районного рівня.

4. Сектору з питань внутрішньої політики та звязків з громадськістю Сарненської районної державної адміністрації забезпечити оприлюднення цього розпорядження в установленому порядку.

5. Розпорядження набирає чинності після державної реєстрації в Сарненському районному управлінні юстиції з моменту його оприлюднення.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови Сарненської районної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

         
 
 
Виконуючий обов’язки
голови Сарненської

районної державної адміністрації                                                Я.Яковчук   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                             ЗАТВЕРДЖЕНО  

                                                                              Розпорядження голови Сарненської

                                                                              районної державної адміністрації

                                                                              01.10.14 № 338
 
 
 
Зареєстровано в Сарненському районному
управлінні юстиції 01 жовтня 2014 року за №4/249
 
 
 
 
ПОРЯДОК
забезпечення харчуванням за рахунок коштів районного

та місцевих бюджетів учасників спортивних заходів районного рівня

 
 

1. Цей Порядок визначає механізм забезпечення харчуванням за рахунок коштів районного та місцевих бюджетів (далі бюджетні кошти) учасників спортивних заходів районного рівня (далі – спортивні заходи).

 

2. До спортивних заходів, учасники яких забезпечуються харчуванням за рахунок бюджетних коштів, належать:

спортивні заходи, включені до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Сарненського району на відповідний рік, затвердженого головою Сарненської районної державної адміністрації або відділом у справах молоді і спорту Сарненської районної державної адміністрації, зокрема чемпіонати району, розіграші кубків району, офіційні районні змагання, навчально-тренувальні збори збірних команд з видів спорту, що проводяться на території Сарненського району, фізкультурно-оздоровчі, спортивні заходи з видів спорту інвалідів, збори та табори з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів.

 

3. За рахунок бюджетних коштів під час проведення спортивних заходів забезпечуються харчуванням такі їх учасники:

спортивних заходів спортсмени, тренери, спортивні судді та інші фахівці, які забезпечують організацію та проведення таких заходів (керівники заходів, допоміжні та обслуговуючі працівники, що забезпечують їх проведення) та відповідно до положень (регламентів) про проведення зазначених заходів включені до списку їх учасників згідно з розпорядчим актом організатора, що проводить спортивний захід;

навчально-тренувальних зборів з видів спортуспортсмени та тренери (головний, провідний, старший тренер, начальник команди, тренер-реабілітолог, особистий тренер, тренер-адміністратор, тренер-ветеринар, тренер-лікар, лікар, тренер-масажист, масажист, тренер-механік, тренер-оператор, тренер-психолог, тренер-хореограф, судді з таких видів спорту, як гімнастика художня, гімнастика спортивна, фігурне катання на ковзанах), які включені до списку учасників зборів згідно з розпорядчим актом організатора, що проводить такі збори;

фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів з видів спорту інвалідів, зборів та таборів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідівспортсмени, тренери з видів спорту інвалідів, тренери-реабілітологи, інваліди, які проходять реабілітацію, супроводжуючі та обслуговуючі працівники, інструктори, судді з видів спорту інвалідів, інші залучені до проведення заходів фахівці, які відповідно до положень про проведення зазначених заходів включені до списку їх учасників згідно з розпорядчим актом організатора, що проводить спортивні заходи;

спортивних заходів, що проводяться за місцем розташування шкіл, – постійний та змінний склад спортсменів;

навчально-тренувальних зборів на спортивних спорудах, які орендовані на строк понад добу, що проводяться за межами розташування шкіл, – спортсмени, тренери та інші фахівці, які забезпечують організацію та проведення зборів (ветеринар, лікар, масажист, механік, оператор, хореограф, інші спеціалісти), які включені до списку учасників зборів згідно з розпорядчим актом організатора, що проводить такі збори.

 

4. Видатки на забезпечення харчуванням здійснюються в межах та за рахунок бюджетних коштів.

 

5. Грошова добова норма витрат на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів затверджується наказом відділу у справах молоді і спорту Сарненської районної державної адміністрації відповідно до добової норми готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів районного рівня (далі добові норми) та коефіцієнтів застосування норм готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів районного рівня з урахуванням добового розподілу енергетичних потреб, групи видів спорту, виду спортивного заходу (далі коефіцієнти) виходячи з рівня середньоринкових роздрібних  цін  на  відповідні  продукти харчування  в Сарненському району за даними управління статистики в Сарненському районі з урахуванням витрат, пов’язаних з приготуванням готових до вживання страв та обслуговуванням, згідно із собівартістю надання відповідних послуг.

Зазначені норми витрат можуть переглядатися щороку до 01 квітня на підставі даних управління статистики в Сарненському районі щодо рівня середньоринкових роздрібних цін на відповідні продукти харчування в Сарненському районі станом на 01 січня поточного року.

Особливості забезпечення харчуванням спортсменів-інвалідів на змаганнях, навчально-тренувальних зборах, фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходах з видів спорту інвалідів, зборах та таборах з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів визначаються відділом у справах молоді і спорту Сарненської районної державної адміністрації.

6. Під час проведення спортивних заходів організатор, що проводить такі заходи, забезпечує харчуванням їх учасників відповідно до положення про проведення зазначених заходів та добових норм і коефіцієнтів.

Організатор, що проводить спортивні заходи, укладає угоди про надання послуг із забезпечення харчуванням учасників таких заходів за безготівковим розрахунком з базою олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки або закладом громадського харчування з урахуванням їх місцезнаходження.

У разі відсутності з об’єктивних причин можливості та доцільності організації повноцінного харчування спортсменів, тренерів, спортивних суддів забезпечення їх харчуванням може здійснюватися шляхом перерахування в установленому порядку бюджетних коштів на їх власні платіжні картки або виплати таких коштів готівкою з урахуванням добових норм і коефіцієнтів та пункту 5 цього Порядку.

 

7. Забезпечення харчуванням спортсменів збірних команд району з видів спорту та їх тренерів під час участі у навчально-тренувальних зборах та спортивних заходах з олімпійських та неолімпійських видів спорту, фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходах з видів спорту інвалідів, зборах та таборах з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, визначених у пункті 2 цього Порядку, здійснюється відповідно до грошових добових норм, визначених згідно з пунктом 5 цього Порядку, та добових норм і коефіцієнтів шляхом:

укладення з базою олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки або закладом громадського харчування договору про надання послуг із забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів за безготівковим розрахунком;

надання базою олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки або закладом громадського харчування сухого пайка учасникам спортивних заходів (у разі неможливості забезпечення їх харчуванням шляхом надання відповідних послуг);

перерахування бюджетних коштів на власні платіжні картки спортсменів і тренерів, які забезпечують себе харчуванням самостійно, з дотриманням встановленого режиму та раціону харчування.

Тренер - лікар збірної команди, лікар або головний (старший) тренер з виду спорту на навчально-тренувальному зборі відповідно до добових норм і коефіцієнтів визначає раціон харчування в межах визначених калорій, складає меню, в тому числі щодо харчування спортсменів-вегетаріанців, спортсменів-юніорів.

 

8. Забезпечення харчуванням спортсменів і тренерів шкіл у разі наявності харчоблоку здійснюється шляхом закупівлі продуктів харчування відповідно до добових норм і коефіцієнтів виходячи з меню, яке складає головний тренер, тренер-лікар, лікар.

У разі відсутності в школах харчоблоку та проведення навчально-тренувальних зборів за їх межами забезпечення харчуванням здійснюється шляхом укладення договорів із закладами громадського харчування відповідно до добових норм і коефіцієнтів з урахуванням вартості надання таких послуг.

 

9. Відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та готової продукції несе заклад, який забезпечує харчуванням учасників спортивних заходів.

10. У разі проведення навчально-тренувальних зборів та спортивних заходів з олімпійських та неолімпійських видів спорту, фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів з видів спорту інвалідів, зборів та таборів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів на території інших районів, областей, міста Києва забезпечення харчуванням спортсменів збірних команд району з видів спорту та їх тренерів здійснюється відповідно до грошових добових норм, затверджених відповідними районними, обласними, Київською міською державними адміністраціями.

 
 
 
Керівник апарату Сарненської
районної державної адміністрації                                                         В.Стельмах  
 
 
 



 
                                             ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                              Розпорядження голови Сарненської

                                                                               районної державної адміністрації

                                                                               01.10.14 № 338

 
 
 
Зареєстровано в Сарненському районному
управлінні юстиції 01 жовтня 2014 року за №4/249
 
 
 
 
ПОРЯДОК

забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення

спортсменівучасників спортивних заходів районного рівня

 
 

1. Цей Порядок визначає механізм забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменівчленів збірних команд району, спеціалізованих навчальних закладів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що фінансуються з районного бюджету, спортсменів учасників фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів з видів спорту інвалідів, учасників зборів та таборів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів (далі спортсмени), які є учасниками спортивних заходів районного рівня (далі – спортивні заходи).

 

2. Видатки на забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменів здійснюються в межах та за рахунок коштів, передбачених в районному бюджеті на відповідний рік (далі – бюджетні кошти).

 

3. Лікарськими засобами та виробами медичного призначення забезпечуються спортсмени згідно з розпорядчим актом організатора, що проводить спортивний захід.

 

4. Під час забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменів організатор, що проводить спортивний захід, керується Законами України “Про фізичну культуру і спорт”, “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”, “Про захист населення від інфекційних хвороб”, “Про безпечність та якість харчових продуктів”, “Про реабілітацію інвалідів України”та цим Порядком.

 

5. Під час проведення спортивного заходу організатор, що його проводить, забезпечує спортсменів лікарськими засобами та виробами медичного призначення відповідно до грошової норми витрат на забезпечення спортсменівучасників спортивних заходів районного рівня лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

 

6. До спортивних заходів, під час проведення яких спортсмени забезпечуються лікарськими засобами та виробами медичного призначення за рахунок бюджетних коштів, належать:

спортивні заходи, включені до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Сарненського району на відповідний рік, затвердженого головою Сарненської районної державної адміністрації або відділом у справах молоді і спорту Сарненської районної державної адміністрації, зокрема чемпіонати району, розіграші кубків району, офіційні районні змагання, навчально-тренувальні збори збірних команд району з видів спорту, що проводяться на території Рівненської та інших областей України;

фізкультурно-оздоровчі, спортивні заходи з видів спорту інвалідів, збори та табори з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів;

спортивні заходи, що проводяться спеціалізованими навчальними закладами, дитячо-юнацькими спортивними школами, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів (далі - школи).

Під час проведення спортивних заходів спортсмени, які не включені до складу збірних команд, шкіл, у разі потреби забезпечуються аптечкою екстреної медичної допомоги.

 

7. Видатки на забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменів здійснюються організатором, що проводить спортивний захід, згідно із затвердженим кошторисом витрат на проведення такого заходу та грошовими нормами витрат на забезпечення спортсменів учасників спортивних заходів районного рівня лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

 

8. Призначення лікарських засобів, виробів медичного призначення на період проведення спортивного заходу, визначення графіка їх приймання (застосування) здійснюється тренером, тренером лікарем команди, лікарем школи кожному спортсменові індивідуально з дотриманням антидопінгових вимог відповідно до Всесвітнього антидопінгового кодексу, таких міжнародних стандартів Всесвітньої антидопінгової агенції, як “Заборонений список”, з терапевтичного використання заборонених речовин та методів, з тестування.

9. Заявка на придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення, необхідних для забезпечення спортсменів, складається тренером, тренером лікарем, лікарем, відповідальним за проведення фізкультурно-оздоровчого, спортивного заходу з видів спорту інвалідів, зборів та таборів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, лікарем школи за погодженням з тренером або старшим тренером відділення надається керівникові організатора, що проводить спортивний захід.

Перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, які повинні бути в аптечці екстреної медичної допомоги, затверджується організатором, що проводить спортивний захід, за поданням лікаря окремо у кожному випадку.

10. Придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення здійснюється організатором, що проводить спортивний захід, на підставі відповідних заявок.

11. Організатор, що проводить спортивний захід, видає лікарські засоби та вироби медичного призначення тренерам або лікарям.

12. Тренер або лікар видає лікарські засоби та вироби медичного призначення спортсменам згідно з відомістю про видачу таких засобів та виробів під розписку.

Зазначена відомість є підставою для списання в установленому порядку використаних лікарських засобів та виробів медичного призначення.

 
 
 
 
Керівник апарату Сарненської
районної державної адміністрації                                                         В.Стельмах  
 
 
 



                                             ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                              Розпорядження голови Сарненської

                                                                               районної державної адміністрації

                                                                               01.10.14 № 338
 
 
Зареєстровано в Сарненському районному
управлінні юстиції 01 жовтня 2014 року за №4/249
 
 
 
 
 
 
 
ДОБОВА НОРМА

готових до вживання продуктів харчування

у раціоні учасників спортивних заходів районного рівня

 

Продукти харчування

Добова норма готових до вживання продуктів для відновлення енергетичних витрат організму в обсязі 

7 тис. ккал, грамів

Коефіцієнт співвідношення маси готових до вживання продуктів до маси сировини або напівфабрикату (під час теплового оброблення)

М’ясо, м’ясні продукти вищого ґатунку, субпродукти

400
0,6

Риба, рибні продукти та морепродукти вищого ґатунку

150
0,6
Ікра (осетрова або кетова)
30
1
Яйце куряче (штук)
2
 
Масло вершкове
20
1
Олія рослинна
25
1

Молочні, кисломолочні продукти, сир кисломолочний

600
1
Сир твердий
35
1
Картопля
350
0,7
Крупи
150
2
Макаронні вироби
150
3
Бобові
40
2

Овочі свіжі, консервовані, зелень

450
1
Спеції, сіль, сіль йодована
10
1
 
 
Продукти харчування

Добова норма готових до вживання продуктів для відновлення енергетичних витрат організму в обсязі

7 тис. ккал, грамів

Коефіцієнт співвідношення маси готових до вживання продуктів до маси сировини або напівфабрикату (під час теплового оброблення)

Фрукти свіжі, консервовані, цитрусові, ягоди

800
0,7
1
Фрукти сушені
150
1
Соки натуральні, консервовані
700
1
Горіх – ядро (волоський, фундук, мигдаль, кеш’ю, бразильський, кедровий тощо)
30
1

Цукор, цукерки, шоколад, мармелад, халва

150
1
Мед натуральний
60
1
Варення, джем, повидло
90
1
Кондитерські вироби
200
1
Хліб:
 
 
житній
250
1
пшеничний
250
1
Чай, кава, какао
10
1
Вода мінеральна, питна
2000
1
__________
Примітки:
 

1. Продукти щоденного споживання використовуються в межах денної норми +/– 10 відсотків.

 

2. Тренер – лікар збірної команди, лікар або головний (старший) тренер відповідно до цих добових норм та коефіцієнтів застосування норм готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів районного рівня з урахуванням добового розподілу енергетичних потреб, групи видів спорту, виду спортивного заходу визначає раціон харчування в межах визначених калорій, складає меню, в тому числі щодо харчування спортсменів-вегетаріанців, спортсменів-юніорів.

       
 
 
 
Керівник апарату Сарненської
районної державної адміністрації                                                         В.Стельмах   



             ЗАТВЕРДЖЕНО
     Розпорядження голови Сарненської
 районної державної адміністрації
           01.10.14 № 338
 
 
Зареєстровано в Сарненському районному
управлінні юстиції 01 жовтня 2014 року за №4/249
 
 
 
 
 
 
 
КОЕФІЦІЄНТИ

застосування норм готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів районного рівня з урахуванням добового розподілу енергетичних потреб, групи видів спорту, виду спортивного заходу

 

Групи видів спорту

Учасникиспортивних заходів

Коефіцієнти за видами спортивних заходів районного рівня

 

навчально-тренувальні збори з підготовки до:

спортивні змагання

фізкультурно-оздоровчі, спортивні заходи спорту інвалідів, спрямовані на розвиток та популяризацію паралімпійського руху та спорту, збори з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, включені до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Сарненського району, табори фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів

 

чемпіонатів району, розіграшів кубків району, інших офіційних районних змагань, включених до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Сарненського району, крім змагань серед спортсменів молодших вікових груп

чемпіонатів району, розіграшів кубків району, інших офіційних районних змагань серед спортсменів молодших вікових груп, включених до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Сарненського району

чемпіонати району, розіграші кубків району, інші офіційні районні  змагання, що включені до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Сарненського району, крім змагань серед спортсменів молодших вікових груп

чемпіонати району, розіграші кубків району, інші офіційні районні змагання серед спортсменів молодших вікових груп, включені до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Сарненського району

 
1
2
3
4
5
6
7
 

1. Види спорту з переважним проявом витривалості

спортсмени
0,8
0,6
0,9
0,8
0,8
1
2
3
4
5
6
7
 

2. Швидкісно-силові, складно-координаційні види спорту та спортивні єдиноборства

спортсмени
0,6
0,4
0,7
0,5
0,5
 

3. Спортивні ігри

спортсмени
0,8
0,5
0,7
0,5
0,5
 

4. Інші види спорту

спортсмени
0,4
0,3
0,4
0,4
0,4
 

5. Всі види спорту

тренери
0,4
0,4
0,4
0,4
0,4
 

тренери, які безпосередньо проводять майстер-класи, уроки

0,7
0,7
0,7
0,7
 
 

спортивні судді, інші учасники

0,35
0,35
0,35
0,35
0,35
 

6. Фізкультурно-оздоровчі табори та всі види фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів

всі учасники
 
 
 
 
0,35
 
                             
 
__________
Примітка:
 

Для відновлення енергетичних витрат спортсменів-чоловіків у ваговій категорії понад 90 кілограмів з боксу, боротьби вільної, боротьби греко-римської, важкої атлетики, дзюдо, тхеквондо та спортсменів-жінок у ваговій категорії понад 70 кілограмів з боксу, боротьби вільної, важкої атлетики, дзюдо, тхеквондо до норм готових до вживання продуктів харчування можуть застосовуватися коефіцієнти групи видів спорту з переважним проявом витривалості.

 
 
 
Керівник апарату Сарненської

районної державної адміністрації                                                                                                                          В.Стельмах  



                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                         Розпорядження голови Сарненської

                                                                           районної державної адміністрації

                                                                           01.10.14 № 338

 
 
 
Зареєстровано в Сарненському районному
управлінні юстиції 01 жовтня 2014 року за №4/249
 
 
 
 
 

ГРОШОВА НОРМА

витрат на забезпечення спортсменівучасників

спортивних заходів районного рівня лікарськими засобами та виробами медичного призначення

 
Вид забезпечення
Грошова норма,
гривень на одну особу на добу
1 – 3 групи
видів спорту
4 група видів спорту,
всі види фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів

Лікарські засоби та вироби медичного призначення

до 127
до 34
____________
Примітки:
 

1. Вартість рекомендованих лікарських засобів та виробів медичного призначення, які повинні бути в аптечці екстреної медичної допомоги, у тому числі тих, що передбачені для обов’язкової та позапланової імунізації, не може перевищувати 10 відсотків обсягу витрат на лікарські засоби та вироби медичного призначення, передбаченого у кошторисі на проведення спортивного заходу місцевого рівня.

2. У разі придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення для забезпечення спортсменів 1 3 груп видів спорту з видів спорту інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, слуху та розумового і фізичного розвитку, всіх видів фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів ці грошові норми збільшуються на 10 відсотків.

3. Забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення спортсменів району, зарахованих в установленому порядку кандидатами у збірні команди України за рік до початку Олімпійських, Юнацьких Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських та Всесвітніх ігор, здійснюється за цими грошовими нормами, збільшеними на 50 відсотків.

4. Перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, які повинні бути в аптечці екстреної медичної допомоги, затверджується за поданням лікаря або особи, відповідальної за проведення спортивних заходів місцевого рівня, окремо у кожному випадку.

       
 
Керівник апарату Сарненської

районної державної адміністрації                                               В.Стельмах