Також дивіться новини на facebook.com

П О Л О Ж Е Н Н Я про проведення III туру обласної спортивної гри «Сімейні перегони». Три покоління».

П О Л О Ж Е Н Н Я
про проведення IIIтуру обласної спортивної гри
«Сімейні перегони». Три покоління».
 
І. Мета та завдання.
Гра проводиться з метою:
стимулювання сімейного спортивного дозвілля;

піднесення рівня і престижу занять фізичною культурою і масовим спортом;

пропаганди здорового способу життя та активного відпочинку жителів краю;

залучення жителів міст, сіл, селищ до нового і регулярного формату дозвілля.

Основні завдання:

формувати сталу потребу у всіх категорій населення займатися фізичною культурою та масовим спортом;

популяризувати і підносити рейтинг руху спорт для всіх шляхом залучення до участі у заході якомога більшої кількості жителів області.

ІІ. Організація та керівництво проведенням гри.

Загальне керівництво проведенням гри здійснює управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації та комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.

Забезпечення організації та проведення змагань першого етапу здійснюють культурно-дозвіллеві комплекси (КДК), другого етапу – районні державні адміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення, третього етапу – районні державні адміністрації, виконавчі комітети міських рад міст обласного значення – господарі змагань та КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх».

ІII. Строки і місце проведення.

III тур гри проводиться протягом лютого 2015 року: перший етап – 8 лютого, у кожному населеному пункті, у мікрорайонах міст обласного значення, другий етап – 15 лютого, у всіх районах та містах обласного значення, третій етап – 22 лютого проходить одночасно у чотирьох групах: у Володимирецькому, Сарненському, Млинівському районах та м. Острог згідно з правилами та умовами проведення гри. Точне місце проведення змагань буде повідомлене додатково. Приїзд команд до 11.00. Початок змагань о 12.00.

І група: Володимирецький, Дубровицький, Зарічненський,  Рокитнівський райони та  м. Кузнецовськ.

ІІ група: Сарненський, Березнівський,Костопільський, Рівненський райони та м. Рівне.

ІІІ група: м. Острог, Гощанський,Здолбунівський, Корецький, Острозький райони.

ІV група: Млинівський, Демидівський, Дубенський, Радивилівський райони та м. Дубно.

 
ІV. Учасники, вимоги до учасників та умови проведення гри.

Учасниками першого етапу гри можуть бути усі бажаючі діти відповідного населеного пункту, мікрорайону.

         Склад команди у 2 етапі – 4 особи (батько, мати, 2 дитини віком до 15 років включно). До участі в другому етапі допускаються сім’ї переможців першого етапу змагань, по одній від кожного населеного пункту району (мікрорайону міста), які документально підтверджують свої родинні стосунки (паспорти, свідоцтва про народження, одруження і т.д.) та усі інші сім’ї, бажаючі взяти участь. У склад команди допускається один «запасний» учасник, який може замінити учасника змагань згідно з визначеними відповідними умовами, якщо відповідає вимогам конкурсу за статтю та віком. Діти (до 15 років включно) допускаються до участі незалежно від статі.

         У третьому етапі змагань беруть участь команди районів міст - сім’ї - переможці 2 етапу, та усі інші сім’ї, відповідного складу. Склад команди у 3 етапі: 4 учасники та 1 представник.

         Виступати учасники повинні у єдиній формі.

         Усі учасники повинні мати копію ідентифікаційного номера та паспорт.

         Переможець третього етапу у кожній з 4 груп отримує право на участь у суперфіналі гри.

Допускається участь в складі команди замість батька – дідуся, замість мами – бабусі, за умови надання відповідних підтверджуючих документів.

 
V. Умови визначення переможців та нагородження.

         Переможці першого, другого та третього етапів змагань визначаються згідно з окремими умовами проведення змагань.

         Переможці та призери першого етапу змагань нагороджуються грамотами відповідної сільської, селищної чи міської рад та цінними призами.

Переможці та призери другого етапу змагань нагороджуються грамотами та медалями відповідної районної державної адміністрації чи міської ради та цінними призами.

Команди-переможці та команди-призери третього етапу змагань нагороджуються дипломами, медалями і кубками КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх».

Переможці 3 етапу отримують приз від Відділення НОК України в Рівненській області.

 
VІ. Умови фінансування та матеріальне забезпечення учасників гри.

Витрати на проведення змагань першого етапу здійснюються за рахунок коштів відповідної сільської, селищної чи міської рад, або інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

Витрати на проведення змагань другого етапу – за рахунок коштів районної державної адміністрації чи міської ради (нагородна атрибутика, призи, компенсація коштів за харчування суддям) або інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

Витрати на проведення змагань третього етапу – за рахунок коштів Володимирецької, Сарненської, Млинівської райдержадміністрацій і Острозького міськвиконкому (забезпечення місця проведення змагань, забезпечення наявності суддів, громадського порядку, медичне забезпечення, екскурсії, забезпечення спортивним інвентарем) та КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» (придбання нагородної атрибутики (дипломи, кубки, медалі), призів, відрядження представників та працівників КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх», відрядження суддів, компенсація коштів за харчування суддям, учасникам та представникам команд (по одній з району чи міста) в чотирьох групах проведення змагань, придбання виготовлених афіш, оренда транспорту, оплата послуг зі створення та розміщення рекламного відео- та аудіоролика, оплата послуг ведучого) або інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

Сім’я переможця першого етапу змагань має право взяти участь у другому етапі за рахунок коштів відповідної сільської чи селищної рад, або інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством, що забезпечує відповідний КДК.

Сім’ї, які здобули перемогу та призові місця у другому етапі змагань має право взяти участь у третьому етапі змагань за рахунок коштів відповідної районної державної адміністрації, міської ради, або інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством, що забезпечує відповідна райдержадміністрація чи міська рада.

VII. Строки та порядок подання заявок на участь у грі.

 Попередні заявки на участь у змаганнях III туру (із зазначенням складу учасників): для участі у першому етапі – подаються в сільську, селищну, міську ради, або у відповідний КДК до 05.02.2015р., для участі у другому етапі – подаються відповідною сільською, селищною радою у райдержадміністрацію, або сім’єю у міську раду до 12.02.2015р., для участі у третьому етапі – подаються структурним підрозділом з питань фізичної культури і спорту відповідної райдержадміністрації або міської ради до 19.02.2015р. у КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх»: тел/факс 63-44-04 та на електронну адресу rivnesport1@ukr.net за встановленою формою. Оригінал заявки надається організаторам у день змагань. Учасники надають для звірки паспорти, свідоцтва про одруження та народження дитини, інші підтверджуючі документи.

 Якщо попередні заявки не будуть подані вчасно – сім’я (команда) до змагань не допускається.

 
VІІІ. Безпека  та підготовка місць проведення.

 Відповідно Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів» покладається на їх власників.

Заявка на участь команди «______________________»

                                        (Назва команди, яка буде незмінною)

у 3 етапі III туру, що проходить у ________________ 22 лютого 2015 року

                         ( назва населеного пункту)

з/п
ПІБ

Паспорт: серія номер, дата видачі

дітям – номер свідоцтва про народження

Адреса проживання
учасників,

контактні номери телефонів

Дата та рік народження (у вигляді

00.00.0000 р.)
Віза
лікаря
Примітка
1.
 
 
 
 
 
 
2.
 
 
 
 
 
 
3.
 
 
 
 
 
 
4.
 
 
 
 
 
 

До змагань допущено ______________ чоловік _______________/_____________________________/

                                                                         Підпис                                   ПІБ лікаря

Представник команди ____________________________ /_______________________/

                                                                     Підпис                                   ПІБ представника

Начальник відділу фізкультури і спорту _____________/_________________________/

                                                                       Підпис                                 ПІБ керівника

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Правила та умови проведення обласної спортивної гри

«Сімейні перегони». Три покоління».

III тур (лютий).
 

Загальні вимоги. До участі у 1 етапі допускаються усі бажаючі діти, до 2 етапу – команда у складі 4 особи (обов’язково), у третьому етапі змагань беруть участь команди районів міст - сім’ї - переможці 2 етапу, та усі інші сім’ї, відповідного складу.

         Нарахування балів для проведення 2 і 3 етапів здійснюється за наступною схемою. За I місце – 1 бал, за II місце – 2 і т.д. Якщо команда не брала участі у естафеті їй нараховують бали за останнє місце + 2 штрафні бали.

За умови однакових результатів у естафеті команди отримують середній бал.

Загальнокомандне місце визначається за сумою балів. Перемогу у змаганнях здобуває команда у якої найменша сума балів.

За умови однакової суми балів переможець визначається за кращим результатом у 6 естафеті, далі – 5,4, 3,2, 1.

         Якщо учасник використав свій власний спортивний інвентар, замість наданого організаторами, то команда отримує останнє місце у естафеті.

         Команда, яка порушила умови участі у змаганнях (заміна кількісного складу команди, заміна учасника, не погодженого з суддівською колегією) знімається з естафети.

Мінімальний інвентар на одну дистанцію.

1. Інтелектуальне завдання «Ребус». (Буде надано оркомітетом у день проведення змагань 3 етапу). В 1 та 2 етапах організатори самостійно розробляють ребуси.

Команда повинна мати з собою кулькову ручку з чорнилом синього кольору.

Для естафети 2 «Футбол»:  футбольний м’яч, 4 гімнастичні обручі діаметром близько 1 м (якщо обручів з таким діаметром нема можна зробити розмітку крейдою чи клейкою стрічкою).

Для естафети 3 «Баскетбол»: баскетбольний м’яч, 4 гімнастичні обручі діаметром близько 1 м (якщо обручів з таким діаметром нема можна зробити розмітку крейдою чи клейкою стрічкою).

Для естафети 4 «Фітбол»: м’яч фітбол, 4 гімнастичні обручі діаметром близько 1 м (якщо обручів з таким діаметром нема можна зробити розмітку крейдою чи клейкою стрічкою).

Для естафети 5 «Волейбол»: волейбольний м’яч, 4 гімнастичні обручі діаметром близько 1 м (якщо обручів з таким діаметром нема можна зробити розмітку крейдою чи клейкою стрічкою).

Для естафети 6 «Фризбі»: тарілка фризбі, 4 гімнастичні обручі діаметром близько 1 м (якщо обручів з таким діаметром нема можна зробити розмітку крейдою чи клейкою стрічкою).

У 3 етапі рекомендовано забезпечити одночасний старт для п’яти команд.

Відстань у естафетах можна змінювати, якщо запропонована дистанція не підходить до розмірів спортивних залів та місць проведення змагань. На других етапах можна інвентар замінити іншим наявним у організаторів, але переможців ознайомити з естафетами 3 етапу.

 
 
Перший етап.

         Організатори 1 етапу, крім запропонованих естафет, можуть пропонувати учасникам завдання, орієнтуючись на наявний спортивний інвентар. Рекомендується використовувати на цьому етапі м’ячі, гімнастичні палиці, обручі, скакалки, тощо.

 
Другий та третій етапи.
 
1. Інтелектуальне завдання «Ребус».

         Учасникам надається можливість відгадати якомога більше ребусів на спортивну тему. Усім командам дається загальний час 5 хвилин.

Перемагає та команда, що розв’язала правильно найбільшу кількість ребусів (повністю написане правильно розгадане слово). Якщо є закреслення і виправлення, то відповідь, навіть у випадку правильної, не зараховується. Ребус, розв’язаний не повністю – зараховується як нерозв’язаний.

Естафета 2 «Футбол».

Майданчиком для естафети є квадрат зі сторонами 5 м. В кутах квадрата розташовані обручі (нерухомо закріплені до поверхні). У цьому конкурсі участь беруть усі учасники команди, які стоять у кожному з обручів. Перший учасник – батько, перебуваючи у обручі, за командою судді здійснює пас ногою м’ячем за годинниковою стрілкою. Наступний учасник повинен зупинити м’яч ногою (можна виходити за межі обруча) і повернувшись з м’ячем у обруч (не беручи його руками) здійснити пас наступному учаснику. Коли м’яч доходить до батька, він здійснює такий самий пас проти годинникової стрілки. Далі м’яч рухається від учасника до учасника проти годинникової стрілки. Естафета вважається завершеною, якщо батько вдруге отримав пас і знаходиться разом з м’ячем у обручі.

Порушення: неправильне здійснення та прийом пасів (за межами обруча, з порушенням умов).  Кожне порушення додає 5 секунд до загального часу.

 
Естафета 3 «Баскетбол».

Майданчиком для естафети є квадрат зі сторонами 5 м. В кутах квадрата розташовані обручі (нерухомо закріплені до поверхні). У цьому конкурсі участь беруть усі учасники команди, які стоять у кожному з обручів. Перший учасник – батько, за командою судді перебуваючи у обручі, здійснює пас за  годинниковою стрілкою м’ячем так, щоб він хоча б  один раз відбився від поверхні. Наступний учасник повинен прийняти м’яч (можна виходити за межі обруча) і повернутися у свій обруч, звідки повинен здійснити пас третьому учаснику. Коли м’яч доходить до батька, він здійснює такий самий пас проти годинникової стрілки. Далі м’яч рухається від учасника до учасника проти годинникової стрілки. Естафета вважається завершеною, якщо батько вдруге отримав пас і знаходиться разом з м’ячем у обручі.

Порушення: неправильне здійснення пасів (за межами обруча, з порушенням умов). Кожне порушення додає 5 секунд до загального часу.

 
Естафета 4 «Фітбол».

Майданчиком для естафети є квадрат зі сторонами 5 м. В кутах квадрата розташовані обручі (нерухомо закріплені до поверхні). У цьому конкурсі участь беруть усі учасники команди, які стоять у кожному з обручів. Перший учасник – батько, за командою судді перебуваючи у обручі, здійснює пас за годинниковою стрілкою м’ячем фітбол, який повинен котитися по поверхні. Наступний учасник повинен прийняти м’яч (можна виходити за межі обруча) і повернутися у свій обруч, звідки повинен здійснити пас третьому учаснику. Коли м’яч доходить до батька, він здійснює такий самий пас проти годинникової стрілки. Далі м’яч рухається від учасника до учасника проти годинникової стрілки. Естафета вважається завершеною, якщо батько вдруге отримав пас і знаходиться разом з м’ячем у обручі.

Порушення: неправильне здійснення пасів (за межами обруча, з порушенням умов). Кожне порушення додає 5 секунд до загального часу.

 
Естафета 5 «Волейбол».

Майданчиком для естафети є квадрат зі сторонами 5 м. В кутах квадрата розташовані обручі (нерухомо закріплені до поверхні). У цьому конкурсі участь беруть усі учасники команди, які стоять у кожному з обручів. Перший учасник – батько, за командою судді перебуваючи у обручі, здійснює пас за  годинниковою стрілкою волейбольним м’ячем, кидаючи його. Наступний учасник повинен прийняти м’яч (можна виходити за межі обруча) і повернутися у свій обруч, звідки повинен здійснити пас третьому учаснику. Коли м’яч доходить до батька, він здійснює такий самий пас проти годинникової стрілки. Далі м’яч рухається від учасника до учасника проти годинникової стрілки. Естафета вважається завершеною, якщо батько вдруге отримав пас і знаходиться разом з м’ячем у обручі.

Порушення: неправильне здійснення пасів (за межами обруча, з порушенням умов). Кожне порушення додає 5 секунд до загального часу.

 
Естафета 6 «Фризбі».

Майданчиком для естафети є квадрат зі сторонами 5 м. В кутах квадрата розташовані обручі (нерухомо закріплені до поверхні). У цьому конкурсі участь беруть усі учасники команди, які стоять у кожному з обручів. Перший учасник – батько, за командою судді перебуваючи у обручі, здійснює пас за годинниковою стрілкою здійснюючи кидок літаючим диском. Наступний учасник повинен прийняти диск (можна виходити за межі обруча) і повернутися у обруч, звідки повинен здійснити кидок третьому учаснику. Коли літаючий диск доходить до батька, він здійснює такий самий пас проти годинникової стрілки. Далі диск рухається від учасника до учасника проти годинникової стрілки. Естафета вважається завершеною, якщо батько вдруге отримав пас і знаходиться разом з диском у обручі.

Порушення: неправильне здійснення пасів (за межами обруча, з порушенням умов). Кожне порушення додає 5 секунд до загального часу.