Також дивіться новини на facebook.com

Розпорядження "Про проведення щорічної районної Спартакіади серед сільських, селищних, міського спортивних клубів"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 

24 жовтня 2014 року                                                                                       № 361

 
 

Про проведення щорічної

районної Спартакіади
серед сільських, селищних,
міського спортивних клубів
 
Зареєстровано в Сарненському районному

управлінні юстиції 30 жовтня 2014 року за №5/250

 

Керуючись ст. 22, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», на виконання Закону України «Про фізичну культуру і спорт» та з метою активізації фізкультурно-спортивної роботи, фізичного виховання, розвитку масового спорту і спорту вищих досягнень, пропаганди здорового способу життя, популяризації та розвитку видів спорту, визначення кращих спортсменів і команд серед населення району:  

          1. Затвердити Положення про проведення щорічної районної Спартакіади серед сільських, селищних, міського спортивних клубів, згідно додатку 1.

          2. Затвердити бланк заявки для участі у щорічній районній Спартакіаді серед сільських, селищних, міського спортивних клубів, згідно додатку 2.

          3. Затвердити таблицю нарахування очок по видах спорту щорічної районної Спартакіади серед сільських, селищних, міського спортивних клубів, згідно додатку 3.

4. Розпорядження набирає чинності після державної реєстрації в Сарненському районному управлінні юстиції з моменту його оприлюднення.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови Сарненської районної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
Виконуючий обов’язки голови Сарненської
районної державної адміністрації                                                       Я.Яковчук   
 



                                                                       Додаток 1

                                                                       до розпорядження голови Сарненської  

                                                                       районної державної адміністрації

                                                                       24 жовтня 2014 № 361   

 
 
 
Зареєстровано в Сарненському районному

управлінні юстиції 30 жовтня 2014 року за №5/250

 
 
 
ПОЛОЖЕННЯ
про проведення щорічної районної Спартакіади

серед сільських, селищних, міського спортивних клубів

 
1. Мета і завдання

1.1. Активізація фізкультурно - спортивної роботи, фізичного виховання, розвитку масового спорту і спорту вищих досягнень.

1.2. Широке залучення населення району до систематичних занять фізичною культурою і спортом.

1.3. Проведення активного дозвілля населення.
1.4. Пропаганда здорового способу життя.
1.5. Популяризація та розвиток видів спорту.

1.6. Визначення кращих спортсменів і команд для участі в обласних змаганнях.

 

2. Керівництво проведенням змагань

Загальне керівництво здійснюють відділ у справах молоді і спорту Сарненської районної державної адміністрації та Сарненська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України.   

 Безпосереднє проведення змагань покладається на суддівську колегію з видів спорту, склад якої затверджується наказом відділу у справах молоді і спорту Сарненської районної державної адміністрації.

 
3. Учасники змагань

До участі в змаганнях допускаються спортсмени, що пройшли медичний огляд та проживають на відповідній території. Усі учасники змагань повинні мати паспорт, якийнадається головним суддям з видів спорту перед початком змагань, однакову спортивну форму, необхідний інвентар та обладнання відповідно до видів спорту.

Сільські (селищні, міська) ради мають право заявляти більше однієї збірної команди з виду спорту, надавши попередню заявку у відділ у справах молоді і спорту Сарненської райдержадміністрації або в районну організацію Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України. В загальнокомандний залік зараховується кращий результат сільської (селищної, міської) ради. 

Відповідальність за належне ставлення до спортивного інвентарю покладається на представників команд.

 

4. Програма та терміни проведення змагань

Спартакіада проводиться щорічно упродовж року.

         До заліку Спартакіади входять наступні види спорту: футбол (чемпіонат та кубки), волейбол (чемпіонат та кубки), баскетбол, міні-футбол, пляжний волейбол, армрестлінг, гирьовий спорт, настільний теніс, шахи (чемпіонат та кубок), шашки та змагання «Сімейні перегони».

Термін, час та місце проведення Спартакіади визначається відповідно до окремих положень, регламентів, які затверджуються відділом у справах молоді і спорту Сарненської районної державної адміністрації, районною організацією Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України та районними федераціями з видів спорту. 

4.1. Чемпіонат Сарненського району з міні-футболу. 

Змагання командні, проводяться у лютому-березні. Склад команди – 12 спортсменів, 1 тренер - представник. Одночасно у грі бере участь 5 гравців, у тому числі 1 воротар. Система проведення змагань визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених команд. Матчі проводяться згідно з правилами гри у міні-футбол.

4.2. «Кубок Сарненського району з волейболу».

Змагання командні, проводяться у березні-квітні. Склад команди 12 спортсменів і 1 тренер-представник. Система проведення змагань та жеребкування визначається суддівською колегією залежно від кількості  заявлених команд. Ігри проводяться з трьох партій згідно діючих правил з волейболу. До фіналу допускаються перші дві команди з кожної зони.

4.3. «Кубок закриття волейбольного сезону».

Змагання командні, проводяться у квітні-травні. Склад команди 12 спортсменів і 1 тренер-представник. Система проведення змагань та жеребкування визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених команд. Ігри проводяться з трьох партій згідно діючих правил з волейболу.

4.4. «Кубок відкриття футбольного сезону».

Змагання командні, проводяться у квітні-травні. Склад команди 18 спортсменів і 1 тренер-представник. Система проведення та жеребкування визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених команд з участю представників команд. Матчі проводяться згідно з правилами гри у футбол.

4.5. Чемпіонат Сарненського району з футболу. 

Змагання командні, проводяться з травня по листопад. Склад команди – 25 спортсменів, 1 тренер - представник. Чемпіонат проводиться у двох лігах. Матчі проводяться згідно з правилами гри у футбол.

 4.6. «Кубок Сарненського району з футболу».

Змагання командні, проводяться з червня по серпень. Склад команди 18 спортсменів і 1 тренер-представник. Система проведення та жеребкування визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених команд з участю представників команд. Матчі проводяться згідно з правилами гри у футбол.

4.7. Пляжний волейбол. 

Змагання командні, проводяться у вересні. Склад команди – 2 спортсменів, 1 тренер - представник. Система проведення змагань визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених команд. Матчі проводяться згідно з правилами гри в пляжний волейбол.

4.8. Настільний теніс.

Змагання особисто-командні, проводяться у вересні окремо серед чоловіків та жінок. Склад команди – 2 особи (1 чоловік та 1 жінка) та 1 тренер - представник. Система проведення змагань визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених учасників. Ігри проводяться згідно з правилами гри у настільний теніс.

4.9. Гирьовий спорт.

 Змагання особисто-командні, проводяться у вересні. Склад команди                  4 спортсмени та 1 тренер-представник; вагові категорії: до 60 кг., до 70 кг.,           до 80 кг., до 90 кг., понад 90 кг. Змагання проводяться з гирями 24 кг. Згідно діючих правил з гирьового спорту.

4.10. Армрестлінг.

 Змагання особисто-командні, проводяться у вересні. Склад команди              3 спортсмени та 1 тренер-представник. Змагання будуть проходити у вагових категоріях: до 70 кг., до 90 кг., + 90 кг. Змагання проводяться згідно діючих правил з армрестлінгу.

4.11. «Кубок закриття футбольного сезону».

Змагання командні, проводяться у жовтні-листопаді. Склад команди 18 спортсменів і 1 тренер-представник. Система проведення та жеребкування визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених команд з участю представників команд. Матчі проводяться згідно з правилами гри у футбол.

4.12. «Кубок відкриття волейбольного сезону».

Змагання командні, проводяться у листопаді. Склад команди 12 спортсменів і 1 тренер-представник. Система проведення змагань та жеребкування визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених команд. Ігри проводяться з трьох партій згідно діючих правил з волейболу.

4.13. Чемпіонат Сарненського району з волейболу.

Змагання командні, проводяться з листопада по квітень. Склад команди 12 спортсменів і 1 тренер-представник. Система проведення змагань визначається виконкомом районної федерації волейболу залежно від кількості заявлених команд. Ігри проводяться з трьох партій згідно діючих правил з волейболу.

4.14. Чемпіонат Сарненського району з баскетболу.

Змагання командні, проводяться із жовтня по квітень. Склад команди 12 спортсменів і 1 тренер-представник. Система проведення змагань визначається виконкомом районної федерації баскетболу залежно від кількості команд. Матчі проводяться згідно діючих правил гри в баскетбол.

4.15. Шашки.

 Змагання особисто-командні, проводяться у листопаді-грудні окремо серед чоловіків та жінок. До участі у змаганнях допускаються всі бажаючі шашкісти. Система проведення змагань визначається суддівською колегією залежно від кількості учасників. Ігри проводяться згідно з правилами гри у шашки.

4.16. Шахи.

 Змагання особисто-командні, проводяться упродовж року. До участі у змаганнях допускаються всі бажаючі шахісти. Система проведення змагань визначається суддівською колегією залежно від кількості учасників. Ігри проводяться згідно з правилами гри у шахи.

4.17. "Сімейні перегони".

Змагання командні, проводяться упродовж року. Обов’язково у складі команди повинні бути: 1 жінка, 1 чоловік та 1 дитина.           

5. Визначення переможців і нагородження

Змагання проводяться згідно даного положення та офіційних правил проведення змагань з видів спорту.

Переможці змагань Спартакіади визначаються у командному та особистому заліку окремо серед чоловіків та жінок згідно програми змагань.

У кожному виді спорту команді (учаснику) за зайняте місце нараховуються очки згідно з додатком 3 “Таблиця нарахування очок”. У кубках командам, що вибули на ранніх стадіях, очки нараховуються відповідно до результатів зустрічей (більша кількість очок, краща різниця м’ячів, більша кількість забитих м’ячів).  

Загальнокомандний залік визначається за найбільшою сумою очок, набраних командою. За однакової кількості очок у двох або більше команд перевага надається командам, що мають більше І, ІІ, ІІІ і наступних місць з ігрових видів спорту (футбол, волейбол, баскетбол, міні-футбол); за рівності й цього показника – командам, що мають більше І, ІІ, ІІІ і наступних особистих місць з видів спорту.  

Спортсмени, які посіли І, ІІ, ІІІ місця в кожному з видів спорту, є переможцями і нагороджуються грамотами та медалями.

Команди, які посіли І, ІІ, ІІІ місця в кожному з видів спорту, нагороджуються грамотами та кубками.

Команди, які посіли І, ІІ, ІІІ місця у загальнокомандному заліку, нагороджуються дипломами, кубками, призами, спортивною формою, спортивним інвентарем та обладнанням.

6. Протести

Тренер-представник, що подає протест, зобов'язаний в день змагань попередити суддю в письмовій формі про подання протесту. Заява про подання протесту фіксується головним суддею в звіті про проведення змагань. Головний суддя з виду спорту, у разі подання протесту або серйозних конфліктів, що мали місце в процесі змагань, зобов'язаний протягом 24 годин надіслати протест до відділу у справах молоді і спорту Сарненської районної державної адміністрації або районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України письмове пояснення.

Письмовий протест повинен бути мотивований та підписаний тренером-представником. Протести без зазначення дати написання, підпису тренера-представника, а також несвоєчасно відправлені чи зафіксовані у звіті головного судді з виду спорту, до розгляду не приймаються.

Оскарження негайно розглядається головною суддівською колегією спільно з керівниками відділу у справах молоді і спорту Сарненської районної державної адміністрації та Сарненської районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України.  

7. Заявки

В день приїзду команд на змагання у суддівську колегію подається поіменна заявка на участь у змаганнях з кожного виду спорту за формою згідно з додатком 2, підписана сільським, селищним та міським головами, з висновком та печаткою лікаря про допуск учасника до змагань.

 
8. Фінансування.

Витрати пов’язані з участю команд (учасників) в змаганнях (проїзд, компенсація за харчування) здійснюється за рахунок відряджуючих організацій. Придбання грамот, дипломів, медалей, кубків, призів, спортивної форми, спортивного інвентарю і обладнання та харчування суддів здійснюється за рахунок коштів відділу у справах молоді і спорту Сарненської районної державної адміністрації та районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України.

 
9. Безпека при проведенні змагань.

Безпека при проведенні змагань забезпечується у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 “Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів”.

 

Керівник апарату Сарненської

районної державної адміністрації                                          В.Стельмах  



Додаток 3

                                                                                                                                                                     до розпорядження голови Сарненської 

                                                                                                                                                                                                                                                  районної державної адміністрації

 24 жовтня 2014 № 361
 
 
 
Зареєстровано в Сарненському районному

управлінні юстиції 30 жовтня 2014 року за №5/250

 
Таблиця нарахування очок

 Чемпіонат району з футболу серед команд І ліги, чемпіонат району з волейболу та баскетболу

Чемпіонат району з футболу серед команд ІІ ліги

 

Чемпіонат району з міні-футболу, кубок району з футболу та волейболу

Районні змагання: «Кубок відкриття волейбольного сезону», «Кубок закриття волейбольного сезону», «Кубок відкриття футбольного сезону», «Кубок закриття футбольного сезону», змагання з настільного тенісу, гирьового спорту, пляжного волейболу, армрестлінгу, шахів, шашок, «Сімейні перегони»

загальне місце
очки
загальне місце
очки
загальне місце
очки
загальне
місце
очки
1
200
1
100
1
50
1
25
2
160
2
90
2
45
2
23
3
120
3
80
3
40
3
21
4
100
4
75
4
38
4
19
5
95
5
70
5
36
5
18
6
90
6
65
6
34
6
17
7
85
7
60
7
32
7
16
8
80
8
55
8
30
8
15
9
75
9
50
9
28
9
14
10
70
10
45
10
26
10
13
11
65
11
40
11
24
11
12
12
60
12
35
12
22
12
11
13
55
13
30
13
20
13
10
14
50
14
25
14
18
14
9
15
45
15
20
15
16
15
8
16
40
16
15
16
14
16
7
17
35
17
10
17
12
17
6
18
30
18
8
18
10
18
5
19
25
19
6
19
8
19
4
20
20
20
4
20
6
20
3
21
15
21
2
21
4
21
2
22
10
22
1
22
2
22
1
Керівник апарату Сарненської

районної державної адміністрації                                                                                                                                                                                                                                                 В.Стельмах 



Додаток 2

                                                                       до розпорядження голови Сарненської 

                                                                       районної державної адміністрації

                                          24 жовтня 2014 № 361
 
 
 
Зареєстровано в Сарненському районному

управлінні юстиції 30 жовтня 2014 року за №5/250

 
 
 
 
 
Поіменна заявка

команди __________________________________________________________

(назва команди)

на участь у щорічній районній Спартакіаді серед сільських, селищних, міського спортивних клубів з _____________________________

                      (вид спорту)

Дата змагань _________________                  Місце змагань ___________________

 
№ пор.
Прізвище, ім’я,
по батькові
 Рік народження
Вид спорту
Місце проживання
Віза лікаря
1
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

До змагань допущено в кількості __________________________ осіб

 

Лікар                                                        _______________     ____________________

МП                                                                 (підпис)            (прізвище, ім’я, по батькові)

 
Представник команди              _______________     ___________________
                                                                  (підпис)                       (прізвище, ім’я, по батькові)
 
Керівник установи                      _______________    ____________________

МП                                                                 (підпис)             (прізвище, ім’я, по батькові)

 
 
 
 

Керівник апарату Сарненської

районної державної адміністрації                                          В.Стельмах