Також дивіться новини на facebook.com

№ 87 Про організацію перевезень пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 

04 березня 2015 року                                                                                           № 87

 
Про організацію перевезень пасажирів
 
на приміських автобусних
 
маршрутах загального користування
 

Відповідно до статті 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 7, 44 Закону України «Про автомобільний транспорт», постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування»:

1. Утворити та затвердити склад районного комітету з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах, які не виходять за межі території району, у складі, згідно з додатком 1.

2. Затвердити Положення про районний комітет з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах, які не виходять за межі території району, згідно з додатком 2.

3. Затвердити Умови проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах, які не виходять за межі території району, згідно з додатком 3.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Серпенінова Р.П.

 
 
 
Виконуючий обов’язки

голови райдержадміністрації                                                                 Я.Яковчук

 
 
 
 
Додаток 1
до розпорядження голови
райдержадміністрації
04.03.2015  № 87 
 
 
 
 
СКЛАД
 

районного комітету з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування

 

Серпенінов Руслан Петрович – заступник голови районної державної адміністрації, голова конкурсного комітету

 

Балабушка Мирослав Мусійович – завідувач сектору інфраструктури та цивільного захисту населення районної державної адміністрації, заступник голови конкурсного комітету

 

Овсійчук Ірина Григорівна – головний спеціаліст сектору інфраструктури та цивільного захисту населення районної державної адміністрації, секретар конкурсного комітету

 

Члени конкурсного комітету:

 

Бучек Віталій Олександрович – представник громадської організації «Перевізники Рівненської області» (за згодою)

 

Валєєв Ринат Насатович – Сарненська районна організація ветеранів України (за згодою)

 

Демчук Валентин Вікторович – президент громадської організації «Союз перевізників України» (за згодою)

 

Ковтунович Мар’яна Василівна – виконуюча обов’язки завідувача юридичного сектору апарату районної державної адміністрації

 

Лаврущенко Сергій Олександрович – громадська організація «Спілка підприємців Сарненського району»

 

Овчинніков Сергій Іванович – голова правління громадської організації «Спілка водіїв» (за згодою)

 

Омельчук Сергій Іванович – голова Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація перевізників» (за згодою)

 

Пащук Михайло Петрович – начальник ВДАІ з обслуговування Сарненського району підпорядкованого УМВС України в Сарненському районі

 

Саяпін Олександр Олександрович – начальник відділу лінійного контролю управління Укртрансінспекції у Рівненській області (за згодою)

 
 
 
 

Керівник апарату адміністрації                                                                В.Стельмах



Додаток 2
до розпорядження голови
райдержадміністрації
04.03.2015  № 87
 
ПОЛОЖЕННЯ
 

про районний комітет з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах, які не виходять за межі території району

 

1. Районний    комітет   з   організації    та    проведення    конкурсів     на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування (далі – конкурсний комітет) утворюється для розгляду конкурсних пропозицій та прийняття рішення про визначення переможця конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, що не виходить за межі території району, і є колегіальним дорадчим органом, утвореним районною державною адміністрацією (далі – організатор).

2. У своїй діяльності   конкурсний   комітет   керується   чинними законодавчими та нормативно-правовими актами, що регулюють організацію перевезень пасажирів, а також цим положенням та рішеннями, які приймаються організатором та конкурсним комітетом.

3. До    складу    конкурсного    комітету    включаються     50    відсотків представників органів виконавчої   влади, органів місцевого самоврядування, Укртрансінспекції, Державтоінспекції, решта – представники громадських організацій. Персональний склад конкурсного комітету затверджує голова районної державної адміністрації.

Головою конкурсного комітету є заступник голови райдержадміністрації. Секретар конкурсного комітету включається до його складу без права голосу.

До складу конкурсного комітету не можуть входити представники суб’єктів господарювання – автомобільних превізників, які є перевізниками-претендентами або які проводять діяльність на ринку перевезень пасажирів, а також представляють інтереси окремих автомобільних превізників.

До участі в засіданні конкурсного комітету, на якому визначається автомобільний первізник для роботи на приміських автобусних маршрутах, які не виходять за межі території району, запрошують представників відповідної місцевої ради.

Формою роботи конкурсного комітету є його засідання , які проводяться за рішенням голови конкурсного комітету.

Протокол засідання оформляється у 10-денний термін і підписується головою та секретарем конкурсного комітету.

Витяги з протоколу засідання конкурсного комітету подаються на підставі письмової заяви перевізника-претендента протягом 30 днів з дня її надходження.

Організатор може для здійснення своїх повноважень залучати відповідних фахівців та експертів за їх згодою.

4. Конкурс   є   відкритим   для   всіх   претендентів. Рішення    щодо             проведення конкурсу приймає організатор.

5. Голова   конкурсного   комітету   призначає час, місце   та   порядок проведення засідання.

У разі відсутності голови конкурсного комітету його повноваження виконує заступник або один із членів конкурсного комітету за його визначенням.

6. Члени конкурсного комітету:

6.1. Беруть участь в обговоренні, розгляді, оцінці за бальною системою та зіставленні конкурсних пропозицій перевізників-претендентів і забезпечують прийняття рішення про визначення переможця конкурсу.

6.2. Мають право на ознайомлення з усіма матеріалами, що стосуються проведення оцінки за бальною системою пропозицій перевізників-претендентів, а також на відображення своєї окремої думки у протоколі засідання комітету на підставі інформації, що підтверджена документально та врахування якої не порушуватиме процедуру проведення конкурсу.

 6.3. Зобов’язані дотримуватися норм законодавства та об’єктивно розглядати конкурсні пропозиції перевізників-претендентів.

7. Переможцем конкурсу визначається перевізник-претендент, який за результатами розгляду набрав найбільшу кількість балів відповідно до системи оцінки пропозицій перевізників-претендентів.

У разі, коли учасники конкурсу набрали однакову кількість балів, під час визначення переможця конкурсу та перевізника - претендента, який посів друге місце, перевагу має той перевізник-претендент, що подав комітетові сертифікат відповідності послуг з перевезення пасажирів ліцензійним умовам, а у разі неподання сертифікату або подання їх кількома перевізниками-претендентами, що набрали однакову кількість балів, переможець визначається шляхом голосування.

 8. Рішення     про    результати    конкурсу    приймаються     конкурсним комітетом на закритому засіданні   в   присутності   не менше половини   його складу, у тому числі голови конкурсного комітету або його заступника, простою більшістю голосів від складу комітету.

 У разі рівного розподілу вирішальним є голос голови конкурсного комітету (або за його відсутності - голос заступника голови комітету).

 10. У разі надходження під час проведення конкурсу додаткових даних, що потребують перевірки, та за неможливості перевірити їх одразу конкурсний комітет може не прийняти рішення про результати конкурсу та перенести прийняття рішення на одне з наступних засідань, однак не пізніше, ніж протягом 30 календарних днів. У цьому разі додаткова оплата перевізниками - претендентами не здійснюється і додаткові документи від них не вимагаються.

11. Рішення конкурсного комітету про визначення переможця конкурсу, а також перевізника-претендента, який за результатами розгляду посів друге місце, оголошується     перевізникам-претендентам    під    час     конкурсу,    у 10-денний строк оформляється протоколом і подається голові районної державної адміністрації

12. Якщо у конкурсі взяв участь тільки один претендент, переможцем конкурсу може бути визнаний цей претендент.

 13. Спори, що виникають   за   результатами конкурсу, розв’язуються в установленому законодавством порядку.

14. Рішення про внесення змін до складу комітету або його ліквідацію приймається головою районної державної адміністрації в установленому законодавством порядку.

 
 
 

Керівник апарату адміністрації                                                                В.Стельмах

 
 
 
 



 
Додаток 3
до розпорядження голови
райдержадміністрації
04.03.2015  № 87
 
УМОВИ
 

конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території району

 
1.Загальні положення

1.1. Умови конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, організатором перевезень на яких є райдержадміністрація (далі – Умови), розроблено відповідно до Закону України “Про автомобільний транспорт” та Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 р. (далі – Порядок проведення конкурсу).

1.2. Організатором перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Сарненського району (приміських маршрутах), виступає Сарненська райдержадміністрація (далі – організатор), яка приймає рішення щодо проведення конкурсів, укладає договори на перевезення пасажирів автомобільним транспортом, контролює їх виконання.

1.3. Метою проведення конкурсу є створення конкурентного середовища, визначення на конкурсних засадах автомобільних перевізників, здатних забезпечувати належну якість обслуговування перевезень пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, дотримання вимог транспортного законодавства України.

1.4. Визначення перевізника на автобусному маршруті здійснюється виключно на конкурсних засадах. Для проведення конкурсу організатор утворює конкурсний комітет для визначення перевізників на автобусних маршрутах загального користування, замовником на яких є райдержадміністрація (далі – конкурсний комітет). Положення про нього та персональний склад конкурсного комітету затверджуються розпорядженням голови райдержадміністрації.

1.5. Ці умови є обов’язковими для виконання членами конкурсного комітету, учасниками конкурсу.

 
2. Об’єкти конкурсу.

2.1. Об’єктами конкурсу є приміський автобусний маршрут (маршрути) загального користування, поєднання маршрутів та оборотних рейсів різних видів сполучення, які зазначаються в переліку, що затверджується відповідним розпорядженням голови райдержадміністрації.

2.2. Об’єктами конкурсу можуть бути тільки маршрути із затвердженими паспортами.

 
3.Умови перевезень

3.1. Дотримання перевізниками – претендентами вимог чинного законодавства при перевезенні пасажирів.

3.2. Безумовне виконання чинного законодавства щодо забезпечення пільгових перевезень пасажирів відповідно до статті 37 Закону України “Про автомобільний транспорт”.

3.3. Використання в достатній кількості автомобільними перевізниками на законних підставах сертифікованих автобусів відповідного класу та категорії.

Клас та категорії транспортних засобів за видами сполучення та протяжністю маршрутів визначаються з урахуванням особливості конструкції та технічних вимог, визначених державними стандартами та наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 12 квітня 2007 року № 285 “Про затвердження Порядку визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху”, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14 травня 2007 року за № 499/13766.

На приміських автобусних маршрутах загального користування можуть бути задіяні автобуси категорії М2 класу А та В, категорії М3 класу А,В та І, ІІ, ІІІ.

3.4. Забезпечення встановленого рівня регулярності руху на маршруті: на приміських автобусних маршрутах загального користування – не менше 0,97.

3.5. Забезпечення перевезення пасажирів з обов’язковим наданням квитка.

3.6. Забезпечення належного диспетчерського контролю за здійсненням пасажирських перевезень шляхом:

укладання договору з власниками автостанцій на надання послуг за виконання робіт, пов’язаних з відправленням та прибуттям пасажирів;

здійснення відправлення з початкового та кінцевого пункту маршруту з автостанцій, а в разі їх відсутності – з облаштованих майданчиків (зупинок), передбачених розкладом руху.

3.7. Забезпечення укладання згідно з чинним законодавством договорів страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та особистого страхування від нещасних випадків на транспорті.

3.8. Забезпечення переможцем конкурсу самостійного перевезення пасажирів на маршруті (що був об’єктом конкурсу) та покладення на нього відповідальності за якість обслуговування пасажирів та безпеку учасників руху і пасажирів.

3.9. Визначення переможця серед перевізників-претендентів, які беруть участь в конкурсі, та оформлення подальших відносин з ним здійснюється відповідно до Порядку проведення конкурсу.

3.10. Фінансування проведення конкурсу та розгляд справ здійснюється відповідно до чинного законодавства.

 
 

Керівник апарату адміністрації                                                                В.Стельмах