Також дивіться новини на facebook.com

№ 211 від 03 червня 2015 року "Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 

03 червня 2015 року                                                                                        № 211

 
Про   організацію  літнього
оздоровлення та відпочинку
дітей у 2015 році
 

На виконання статей 22, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», відповідно до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей", обласної Програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2014 – 2017 роки, схваленої розпорядженням голови обласної державної адміністрації          від 06 грудня 2013 року № 661 та затвердженої рішенням обласної ради              від 20 грудня 2013 року № 1093, районної програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2014 – 2017 роки, схваленої розпорядженням голови районної державної адміністрації від 16 грудня 2013 року № 433 та затвердженої рішенням районної ради від 28 березня 2014 року № 821, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 травня                2015 року № 271 «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році» та з метою створення належних умов для відпочинку та оздоровлення дітей району у 2015 році:

 

1. Затвердити склад оперативного штабу з координації проведення оздоровчої кампанії 2015 року (далі – оперативний штаб) згідно з додатком.

 

2. Оперативному штабу забезпечити систематичний контроль за умовами оздоровлення та відпочинку дітей в пришкільних таборах та стаціонарних оздоровчих закладах.

 

3. Фінансовому управлінню, відділам у справах молоді і спорту, освіти, управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації в межах своїх повноважень:

3.1. При підготовці пропозицій щодо внесення змін до районного бюджету забезпечити виділення коштів з районного бюджету в межах видатків, затверджених районною програмою відпочинку та оздоровлення дітей на            2014 – 2017 роки, залучення коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел, не заборонених чинним законодавством, для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а також для організації та відпочинку дітей шкільного віку в закладах з денним перебуванням.

3.2. Забезпечити організацію направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, бездоглядних та безпритульних дітей, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей-інвалідів, дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф, дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій, дитячих творчих колективів та спортивних команд, дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, дітей, які перебувають на диспансерному обліку), дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення (дітей-інвалідів з особливими фізичними та психічними потребами, які не можуть перебувати в закладах оздоровлення та відпочинку самостійно, потребують індивідуального догляду та створення спеціальних умов), на оздоровлення та відпочинок за путівками, придбаними за кошти обласного та місцевих бюджетів.

3.3. Забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку не менше
50 відсотків загальної кількості дітей шкільного віку (від 7 до 17 років включно), у тому числі стовідсоткове оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 50 відсотків дітей-інвалідів і
70 відсотків дітей з малозабезпечених сімей.

3.4. Посилити контроль за збереженням, належним функціонуванням та розвитком мережі стаціонарних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

3.5. Не допускати відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку без дозволу Сарненського міжрайонного управління головного управління Держсанепідслужби в Рівненській області.

3.6. Посилити персональну відповідальність керівників і працівників закладів оздоровлення та відпочинку за охорону життя і здоров’я дітей, дотримання санітарних, протипожежних правил, порядку проведення екскурсій, походів, купання дітей у водоймах.

3.7. Не допускати скорочення термінів перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, визначених відповідними санітарними правилами і нормами.

 

4. Відділу фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації посилити контроль за раціональним використанням бюджетних коштів, виділених для оздоровлення дітей Сарненського району на виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей на                      2014 – 2017 роки, схваленої розпорядженням голови районної державної адміністрації від 16 грудня 2013 року № 433 та затвердженої рішенням районної ради від 28 березня 2014 року № 821.

 

5. Відділу у справах молоді і спорту райдержадміністрації:

5.1. Забезпечити проведення фізкультурно-оздоровчих заходів у профспілковому підприємстві санаторій «Горинь» смт.Степань.

5.2. Забезпечити належне оформлення фінансових документів та оперативно подавати відділу фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації документи для проведення відшкодування коштів на оздоровлення.

 
6. Відділу освіти райдержадміністрації:

          6.1. Сприяти створенню закладів відпочинку з денним перебуванням, таборів праці та відпочинку, профільних таборів для відпочинку учнів на базі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

6.2. Проводити тематичні культурно-виховні заходи (конкурси, вікторини, театральні, концертні дійства) з виховання у дітей почуття національної свідомості, патріотизму, популяризації європейських демократичних цінностей та відродження національних традицій, сприяти розвитку здібностей у дітей.

6.3. Забезпечити проведення виховної роботи українською мовою з дітьми  у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

6.4. Організувати у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку роботу тематичних гуртків, секцій, клубів з творчого розвитку дітей.

6.5. Залучати в установленому порядку дитячі та молодіжні організації                   до участі в патріотично-виховній, культурно-просвітницькій, спортивній, краєзнавчій і туристській роботі з дітьми.

6.6. Посилити контроль за організацією виховного процесу в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

 

7. Службі у справах дітей райдержадміністрації:

7.1. Провести цільові рейди для виявлення безпритульних дітей і влаштування їх у соціальні заклади для дітей, вжити заходів щодо організації оздоровлення та відпочинку таких дітей, згідно затверджених графіків.

7.2. Забезпечити постійний контроль за умовами проживання, утримання та виховання в сім’ях дітей, що повернулися з інтернатних закладів на літній період.

 

8. Відділу охорони здоров’я райдержадміністрації:

8.1. Забезпечити всіх дітей, які направляються в заклади оздоровлення та відпочинку, безкоштовним медичним оглядом та відповідною медичною документацією.

8.2. Організувати проведення профілактичних заходів у пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням та в профспілковому підприємстві санаторій «Горинь» смт.Степань.

8.3. Забезпечити належне медичне обслуговування дітей та надання невідкладної допомоги дітям, які перебувають у пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням та в профспілковому підприємстві санаторій «Горинь» смт.Степань.

8.4. Забезпечити підбір та призначення медичних працівників, які супроводжуватимуть групи дітей, які потребують особливої державної уваги та підтримки, під час перевезення до санаторно-оздоровчих закладів та у зворотному напрямку.

9.  Відділу культури і туризму райдержадміністрації:

9.1.Проводити тематичні культурно-виховні заходи (конкурси, вікторини, театральні, концертні дійства) в рамках роботи селищних та сільських культурно-дозвіллєвих комплексів з виховання у дітей почуття національної свідомості, патріотизму, популяризації європейських демократичних цінностей та відродження національних традицій, сприяти розвитку здібностей у дітей.

9.2. Залучати в установленому порядку дитячі та молодіжні організації до участі в патріотично-виховній, культурно-просвітницькій, краєзнавчій і туристській роботі з дітьми.

10. Рекомендувати директору профспілкового підприємства санаторій “Горинь” смт.Степань Л.Шишковській вжити заходів щодо підвищення ефективності послуг з оздоровлення та відпочинку для дітей; поліпшення матеріально-технічного стану, посилення медичного компоненту в діяльності санаторію; не допускати скорочення термінів перебування дітей в санаторії відповідно до санітарних правил і норм; забезпечити належну організацію дозвілля дітей під час перебування на відпочинку та безпечні умови перебування; посилити персональну відповідальність за охорону життя і здоров’я дітей, дотримання санітарних, протипожежних правил, порядку проведення екскурсій, походів, купання дітей у водоймах.

11. Рекомендувати Сарненському міжрайонному управлінню головного управління Держсанепідслужби в Рівненській області, Сарненському сектору запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Рівненській області, Сарненському РВ УМВС України у Рівненській області, сектору  інфраструктури та цивільного захисту населення райдержадміністрації відповідно до повноважень забезпечити дотримання громадського порядку та встановити контроль за дотриманням вимог пожежної безпеки у місцях оздоровлення та відпочинку дітей; посилити контроль за безпекою перевезення груп дітей до місць оздоровлення, відпочинку та у зворотному напрямку, під час екскурсій із забезпеченням безоплатного супроводу; забезпечити належну охорону місць оздоровлення та відпочинку дітей.

12. Рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад спільно з відділом у справах молоді і спорту райдержадміністрації забезпечити формування груп дітей для направлення на оздоровлення.

 

13. Сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю  апарату райдержадміністрації організувати всебічне висвітлення у засобах масової інформації ходу підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії 2015 року.

 

         14. Виконавцям подавати інформацію та оперативні дані про хід оздоровчої кампанії за таблицями 1 – 5 (додаються)до 08 червня, 08 липня,          08 серпня, 08 вересня, 08 жовтня та про підсумки оздоровчої кампанії до               31 жовтня 2015 року відділу у справах молоді і спорту райдержадміністрації на паперових та електронних носіях (srdasport@ukr.net).

 

15. Відділу у справах молоді і спорту райдержадміністрації про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 25 травня 2015 року            № 271 «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році» інформувати управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації та на електронну адресу Рівненського обласного центру організації оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді Рівненської обласної ради: ocoo_fzs_gm@ukr.net. до 10 червня, 10 липня,                10 серпня, 10 вересня, 10 жовтня, 01 листопада 2015 року.

 

16. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.  

 
 
 

Голова адміністрації                                                                     Я.Яковчук   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Додаток

до розпорядження голови райдержадміністрації

03.06.2015 № 211

 

 

 
 
 
 
 


СКЛАД

 оперативного штабу з координації проведення оздоровчої кампанії 2015 року

 
Яковчук Ярослав Володимирович

- голова райдержадміністрації, голова оперативного штабу

 

Михайлицький Віктор Олександрович

- начальник відділу у справах молоді і спорту райдержадміністрації, заступник голови оперативного штабу

 
 
Члени оперативного штабу:
Аврамишин Геннадій Леонідович  
- начальник відділу освіти райдержадміністрації
 
Артемишин Павло Миколайович 

- виконуючий обов’язки начальника  Сарненського міжрайонного управління головного управління Держсанепідслужби в Рівненській області

 
Балабушка Мирослав Мусійович

- завідувач сектору інфраструктури та цивільного захисту населення райдержадміністрації

 
Демченко Ольга Володимирівна

- головний спеціаліст відділу у справах молоді і спорту райдержадміністраці

 
Дударик Олена Іванівна

- заступник головного лікаря з питань охорони материнства та дитинства КЗ «Сарненський  районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради

 
Дриганець Валентина Володимирівна
 
Куришко Олена Павлівна

- начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації

 
- головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації
 
Керівник апарату адміністрації                                                    В.Стельмах



Таблиця 1
 
 
 

Показники щодо фінансового забезпечення оздоровчої кампанії 2015 року 

________________________________________________ станом на __________ 2015 року

            (назва адміністративно-територіальної одиниці)

 
 

Місцевий бюджет (тис. гривень)

 
Залучені кошти

(тис. гривень)

Всього

(тис. гривень)

На підготовку оздоровчої кампанії

На оздоровлення
(закупівля путівок)

На відпочинок (заклади з денним перебуванням тощо)

Інше (транспортні послуги тощо)

Заплановано
 
 
 
 
 
 
Передбачено
 
 
 
 
 
 

Фактично використано

 
 
 
 
 
 
 

              Керівник                                      підпис                          ініціали (ініціал імені), прізвище

 
 
 
Таблиця 2
 
 

Інформація про мережу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку

_______________________________________________________________

                                          (назва адміністративно-територіальної одиниці)

станом на ____________ 2015 року

 
 

Загальна кількість дитячих закладів оздоровлення та відпочинку

з них

закладів оздоровлення

 
закладів відпочинку
 
позаміські
(стаціонарні)
санаторного
 типу
дитячі центри

з денним перебуванням

праці і відпочинку (цілодобові)

наметові містечка
Заплановано роботу
у 2015 році
 
 
 
Х
 
 
 
Фактично працюють
 
 
 
Х
 
 
 
 

                        Керівник                 підпис                   ініціали (ініціал імені), прізвище

 
 
 



Таблиця 3

Показники щодо чисельності дітей пільгових категорій шкільного віку, охоплених оздоровленням та відпочинком у 2015 році,

________________________________________________ станом на ____________ 2015 року

                                                        (назва адміністративно-територіальної одиниці)

Загальна кількістьдітей пільгових категорій
з них:
Окремо

діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування

діти-інваліди

діти з багатодітних

та мало-забезпечених сімей

діти, потерпілі від наслідків Чорно-

бильської катастрофи

діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків

діти, які перебувають на диспансерному обліку

безпритульні та бездоглядні діти

талановиті та обдаровані діти

діти  працівників агропро-

мислового комплексу

та соціальної сфери села

Діти внутрішньо переміщених осіб

Діти, батьки яких загинули, постраждали або беруть участь у проведенні АТО

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено

заплановано забезпечити

забезпечено
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                 Примітка. Дитина має підпадати лише під одну категорію (визначати більш пріоритетні категорії).           

Таблиця 4

Загальна кількість дітей шкільного віку за даними державної статистичної звітності

 (від 7 до 17 років)

З них охоплено оздоровленням та відпочинком:

всього

з них дітей пільгових категорій

забезпечення оздоровленням

забезпечення відпочинком

осіб

% загальної чисельності дітей шкільного віку

осіб

% загальної чисельності дітей шкільного віку

всього (осіб)
з них:
всього (осіб)
з них:

% загальної чисельності дітей шкільного віку

чисельність дітей пільгових категорій

% загальної чисельності дітей шкільного віку

% загальної чисельності дітей шкільного віку

чисельність дітей пільгових категорій

% загальної чисельності дітей шкільного віку

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Таблиця 5

Загальна кількість дітей шкільного віку за даними державної статистичної звітності

 (від 7 до 17 років)

з них охоплено оздоровленням та відпочинком за бюджетні кошти

 
оздоровленням
 
відпочинком
разом
всього (осіб)

з них дітей пільгових категорій

всього (осіб)

з них дітей пільгових категорій

осіб

з них дітей пільгових категорій

 
 
 
 
 
 
 
Керівник              підпис                   ініціали (ініціал імені), прізвище



Перелік адресатів,

кому надіслано розпорядження голови райдержадміністрації

від 03 червня 2015 року № 211 
№ пп
Кому надіслано
К-сть прим.
№ пп
Кому надіслано
К-сть прим.
1.
Яковчук Я.В.
1
37.
Рай від.статистики
 
2.
Серпенінов Р.П.
 
38.
РВ ГУ МНС
 
3.
Стельмах В.М.
 
39.
МДПІ
 
4.
ЦРЛ
 
40.
Держ.екол.інспекція
 
5.
Загальний відділ
1
41.
Управління юстиції
 
6.
Сектор контролю
 
 
       Р А Д И
 
7.
Відділ організаційно- кадрової роботи
 
42.
Сарненська міська
1
8.
Відділ фін.госп.забез.
1
43.
Клесівська селищна
1
9.
Юридичний відділ
 
44.
Степанська селищна
1
10.
Сектор з пит.вн.пол.
1
45.
В.Вербченська сільська
1
11.
Сектор ОМ та РСР
 
46.
Вирівська сільська
1
12.
Упр.економіки
 
47.
Зносицька сільська
1
13.
Відділ інфраструктури та цивільного захисту населення
1
48.
К.Случанська сільська
1
14.
Відділ розвитку інфраструктури
 
59.
Карасинська сільська
1
15.
Відділ містоб. Та ЖКГ
 
50.
Карпилівська сільська
1
16.
Відділ охорони здоров¢я
1
51.
Коростська сільська
1
17.
Відділ у справах молоді і спорту
1
52.
Костянтинівська сільська
1
18.
Служба у справах дітей
 
1
53.
Кричильська сільська
1
54.
Кузьмівська сільська
1
19.
Інсп.держ.арх..контр.
 
55.
Любиковицька сільська
1
20.
РЦ ССДМ
 
56.
Люхчанська сільська
1
21.
Державний реєстратор
 
57.
Немовицька сільська
1
22.
Фінансове управління
1
58.
Ремчицька сільська
1
23.
Упр.праці та соц.захисту
1
59.
Селищанська сільська
1
24.
Упр.агропромис.розвитку
 
60.
Стрільська сільська
1
25.
Архівний відділ
 
61.
Тинненська сільська
1
26.
Відділ освіти
1
62.
Тутовицька сільська
1
27.
Відділ культури
1
63.
Чудельська сільська
1
28.

Сарненське міжрайонне управління головного управління Держсанепідслужби

1
64.
Міжрайонний відділ з контролю за використанням та охороною земель
 
29.
Районний ЦЗ
 
65.
Районна рада
 
30.
КРВ
 
66.
Координаційний територіальний центр
 
31.
РВ УМВС
1
67.
Страшівська протитуберкульозна лікарня
 
32.
ПП санаторій «Горинь» смт.Степань
1
68.
ТРК «Полісся»
 
33.
Відділ земельних ресур.
 
69.
Фонд соцстрах
 
34.
Райвідділ ПФ
 
 
 
 
35.
Сектор запобігання надзвич.сит. ГУДСНС
1
 
 
 
 
Кількість примірників – 38 (тридцять вісім) ___________ В.Михайлицький