Також дивіться новини на facebook.com

№ 490 від 24 грудня 2015 року "Про підсумки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу восени 2015 року "

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної  державної адміністрації

 
 

24  грудня  2015  року                                                                                         490

 
Про підсумки проведення
чергового призову громадян
України на строкову військову
службу восени 2015 року
  

Осінній призов на строкову службу громадян України в Сарненському районі проводився у відповідності до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», на виконання Указу Президента України від 17 лютого 2015 року № 88/2015 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році», розпорядження голови  районної державної адміністрації від 21 серпня 2015 року №299 «Про організацію та проведення в районі призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань восени 2015 року» призов і відправка громадян до Збройних Сил України та інших військових формувань проведені в цілому організовано і у встановлені терміни.

Призов громадян України на строкову військову службу восени проведено в період з 1 жовтня по 26 листопада 2015 року. Наряд обласного військового комісаріату для Сарненського району складав 30 чоловік. Відправлено на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань 28 чоловік та 2 призовника призвано на військову службу за контрактом.

Доведене завдання з осіннього призову було не виконане в повному обсязі через неналежне виконання посадовими особами  місцевого самоврядування повноважень передбачених Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» та відсутність належної взаємодії  райвійськкомату з районним відділом національної поліції.

Відповідно до повноважень передбачених ст.27 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та керуючись Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», Положенням про підготовку та проведення призову, затвердженого Постановою Кабінету  Міністрів України від 21 березня 2002 року №352, із змінами і доповненнями та з метою покращення призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у 2016 році:

 

        1. Роботу Сарненського районного військового комісаріату, органів місцевого самоврядування, Сарненського відділу поліції ГУНП в  Рівненській області по виконанню завдань щодо осіннього призову на строкову службу до Збройних Сил України визнати недостатньою.

        2. Роботу виконкомів Коростської, Тинненської, Тутовицької сільських та Клесівської селищної рад  з  питань сприяння організації призову громадян на строкову військову службу визнати незадовільною. 

        3.Сарненському  районному військовому комісаріату (Луцишин П.Я.):

        3.1. проаналізувати недоліки допущені під час проведення осіннього призову 2015 року та вжити заходів щодо вдосконалення роботи по підготовці молоді до служби в Збройних Силах України;

        3.2. в місячний термін розробити заходи  щодо вдосконалення роботи по організації і проведенню  наступних  призовів на строкову службу до Збройних Сил України;

        3.3.  перед початком роботи призовної комісії проводити інструктивно-методичні заняття  із членами призовної комісії для аналізу недоліків, допущених при проведенні попереднього призову, вживати заходів для підвищення ефективності її роботи;

        3.4. постійно проводити роботу  по відбору  кандидатів із числа призовної молоді для направлення їх на навчання у військові  ліцеї та вищі військово-навчальні заклади.

       4.Сільським, селищним головам:

       4.1. проаналізувати роботу щодо сприяння організації призову громадян на строкову  військову службу восени 2015 року на засіданнях виконкомів та розробити заходи щодо вдосконалення цієї роботи в майбутньому.

       4.2.  під час наступних призовів забезпечити  організовану явку громадян  до районного військового комісаріату для призову на строкову військову службу і відправлення їх до Збройних Силах України  та інших   військових формувань;

       4.3. організувати в населених пунктах  району, де проживають і працюють призовники, урочисті  проводи на строкову військову службу;

       4.4. надавати дієву допомогу представникам поліції та районному військовому  комісаріату щодо розшуку призовників, які не з’явились за викликом районного військового комісаріату для проходження медичної та призовної комісії;

4.5. посилити контроль під час проведення реєстрації за місцем проживання або місцем перебування чи зняття  з реєстрації призовників враховуючи наявність в їх військово-облікових документах позначок районного військового  комісаріату відповідно про зняття з військового обліку або про перебування на військовому  обліку за  місцем проживання, а також повідомляти про місцеперебування призовників за запитом районного військового комісаріату.

5.  Головному лікарю комунального закладу “Сарненська районна лікарня” Сарненської районної ради покращити лікувально - оздоровчу роботу серед призовників. Медичне обстеження здійснювати у лікувальних закладах району в повному обсязі, відповідно до методики обстеження.

6. Сектору оборонної та режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації:

6.1. Забезпечити контроль за виконанням законодавства про військовий обов’язок посадовими особами, громадянами, підприємствами, установами і  організаціями та законодавства про роз’яснення пільг і допомогу сім’ям військовослужбовців строкової служби;

6.2. Сприяти  підготовці молоді до військової служби та проведенню призову громадян на строкову військову службу.

7.  Голові районної призовної комісії спільно з районним військовим комісаріатом проводити роз'яснювальну роботу серед призовної молоді району щодо   забезпечення свідомого виконання свого конституційного обов'язку та відповідальності за ухилення від військової служби в Збройних Силах України.

8.  Відділам освіти, охорони здоров’я, у справах молоді і спорту райдержадміністрації, районному центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  відповідно до повноважень забезпечити  проведення роботи по підготовці молоді до військової служби, надання допомоги районному військовому комісаріату у всебічному та глибокому вивченні особистостей призовників під час чергового призову громадян на строкову військову службу.

9.  Сарненському відділу поліції ГУ Національної поліції в Рівненській області спільно з районним військовим комісаріатом у встановленому законодавством порядку здійснювати розшук і доставку у районний військовий комісаріат громадян, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

10. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати  сектор оборонної  та   режимно-секретної   роботи апарату  райдержадміністрації  до15 червня та 15 листопада 2016 року.

11. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови   районної державної адміністрації від 13 липня 2015 року № 256 “Про підсумки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу

весною 2015 року”.

12.  Контроль за виконанням розпорядження  залишаю за собою.

 
 
 
 

Голова  адміністрації                                                                               Я.Яковчук