Також дивіться новини на facebook.com

26.02.2016 Звіт про виконання районної програми пріоритетних напрямків розвитку промисловості на 2011-2015 роки

Звіт про виконання районної програми пріоритетних напрямків розвитку промисловості на 2011-2015 роки

 
 

На виконання розпорядженням голови облдержадміністрації від 29 липня 2010 року № 338 «Про обласну програму пріоритетних напрямів розвитку промисловості на 2011-2015 роки» в районі розроблена районна програма пріоритетних напрямів розвитку промисловості на 2011-2015 роки (далі Програма), яка схвалена розпорядженням голови адміністрації від 19 серпня 2010 року № 414 і затверджена рішенням районної ради від 22 вересня 2010 року № 1003.

Основною метою розвитку промислових підприємств протягом звітного періоду було: забезпечення зростання динамічного розвитку шляхом ефективного використання всіх наявних регіональних ресурсів, зростання конкурентоспроможності продукції, впровадження інноваційно-інвестиційної моделі розвитку, що забезпечить комплексний економічний розвиток галузі в цілому.

        З метою забезпечення виконання заходів  даної програми в райдержадміністрації за участю керівників підприємств проводились відповідні наради, круглі столи при голові райдержадміністрації та першому заступнику голови райдержадміністрації, вживались організаційні заходи щодо розв’язання проблем.

        Дане питання щокварталу  розглядалось і на засіданнях колегії голови райдержадміністрації за підсумками роботи галузей господарського комплексу району, де заслуховувалися  керівники підприємств, які допустили спад виробництва та шляхи його подолання.

Крім того, для здійснення оперативного контролю за виробництвом промислової продукції відділом економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації здійснювався подекадний аналіз випуску промислової продукції в порівнянних цінах та натуральному виразі по кожному промисловому підприємству в розрізі видів продукції.

Проведений аналіз виконання прогнозних показників, які були визначені Програмою показує, що більшість промислових підприємств в складних соціально-економічних умовах змогли бути конкурентоспроможними, витривалими до кризових, стресових економічних ситуацій. Всі заходи передбачені Програмою виконані.

       Зокрема, відповідно до програми введено в дію нові та реконструйовано наявні потужності:

        На Клесівському кар’єроуправлінні “Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України” в 2011 році введена в дію  дробарка, вартістю 3,3 млн.грн., потужністю 70 м.куб.щебеню за годину, в 2012 році придбано екскаватор для навантаження гірничої маси  та гідромолот для розбивки каменя   на що було спрямовано 5,3 млн.грн., а це  в свою чергу дало можливість в 2011 році збільшити обсяги виробництва продукції на 21,4 відсотка в 2012 на 15,5 відс.

               На ТОВ ”Селищанський гранкар’єр” введена в дію дробарка Бельгійського виробництва,  яка дала змогу розширити асортимент продукції, зокрема виробництво щебеню єврофракцій 0,4-0,5; 5-8; 8-11, 11-16; 16-20 

      Проведено технологічне оновлення основних виробничих фондів сучасними транспортними засобами та обладнанням на ТОВ «Вирівський кар’єр».   Завдяки цьому виробництво товарної продукції зросло на 38 відсотків порівняно із 2011 роком.

          Впроваджено сучасні енергоефективні технології та обладнання на ТОВ ККНК «Технобуд». На даному підприємстві виробляється понад 40 відсоток продукції від загального обсягу промислового виробництва по району. Підприємство в середньому  випускає 2433,2 тис.м.куб щебеню, та 260,2 тис.м.куб.відсіву.

        Відповідно до запланованих Програмою заходів, проводилась модернізація технологічного обладнання цеху хлібопечення на ПАТ ”Хлібозавод”. З метою покращення якості продукції придбано станцію приготування заквасок для житньо-пшеничного хліба та станцію приготування заквасок для пшеничного хліба і батонів. У 2013 році встановлено лінію по виробництву житньо-пшеничного хліба вартістю 11,8 млн.грн., що дало можливість покращити якість хліба, наростити обсяги виробництва, розширити асортимент та ринки збуту продукції.

На ТОВ «Завод металевих виробів» придбано автоматичну лінію з числовим програмним управлінням для обробки профілю в цех оцинкування металу, вартістю 3 млн. грн., лазерний верстат «Amada» з пристроєм ЧПУ для різки металу, вартістю 2,5 млн. грн.

Протягом 2013 року налагоджено виробництво панелей шумозахисту потужністю 100 тис. штук на рік та опор ліній електропередачі потужністю 750 кВт*год, створено 52 робочих місця. Протягом 2014 введено в дію нову лінію з виробництва пресованого решіткового настилу, що дозволить істотно скоротити витрати металу й паливно-енергетичних ресурсів.

 

Начальник відділу економічного

розвитку і торгівлі райдержадміністрації                               Н.Меснікович