Також дивіться новини на facebook.com

№ 167 від 29 квітня 2016 року "Про районний план заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
29 квітня 2016 року                                                                              № 167
 
 

Про районний план заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України

 
 

На виконання Указу Президента України від 03 грудня 2015 № 675/2015 «Про відзначення 25-ї річниці незалежності України», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31 березня 2016 року № 163 «Про обласний план заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України» та з метою гідного відзначення у 2016 році 25-ї річниці проголошення незалежності України, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність, єднання суспільства у справі розбудови України як високорозвиненої європейської держави:

1. Затвердити районний план заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України (далі – план заходів) згідно з додатком.

 

2. Виконавцям інформувати сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації про хід виконання плану заходів до 25 серпня та 04 грудня 2016 року.

 

3. Сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації узагальнену інформацію про виконання плану заходів подати управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації до 25 серпня та 05 грудня 2016 року.

 

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керівника апарату райдержадміністрації Стельмаха В.М.

 

Голова адміністрації                                                                                    Я.Яковчук

 
       Додаток

до розпорядження голови

      райдержадміністрації

           29 квітня 2016 року № 167

 
 
Районний план заходів

з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України

1. Вжити додаткових заходів щодо забезпечення благоустрою населених пунктів, упорядкування об’єктів культурної спадщини, пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за свободу і незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального      господарства райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж серпня 2016 року.

 

2. Організувати церемонію урочистого підняття Державного Прапора України в районному центрі та населених пунктах району.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації, сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, виконавчий комітет Сарненської міської ради.

23 серпня 2016 року.

 

3. Оголосити загальнонаціональну хвилину мовчання в пам’ять про загиблих воїнів – захисників України.

Виконавчі комітети місцевих рад.

23 серпня 2016 року.

 

4. Організувати привітання військовослужбовців, які виконують службові обов’язки в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Виконавчі комітети місцевих рад.

23 серпня 2016 року.

 

5. Провести в районному центрі, населених пунктах району просвітницькі, навчально-виховні, культурно-мистецькі, тематичні заходи, спрямовані на популяризацію державних символів України.

Відділ освіти райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, відділ молоді і спорту райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж серпня – грудня 2016 року.

 

6. Організувати в районному центрі, населених пунктах району проведення за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, науковців, творчої інтелігенції, духовенства урочистостей та інших заходів з нагоди 25-ї річниці незалежності України.

 

Виконавчі комітети місцевих рад.

23 – 24 серпня 2016 року.

                                                                     

7. Організувати покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатним діячам українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

23 – 24 серпня 2016 року.

 

8. Забезпечити організацію та проведення у закладах культури, військовій частині, закладах для дітей та молоді району інформаційно-просвітницьких, наукових, культурних та інших заходів, присвячених історії здобуття Україною незалежності, видатним історичним особистостям та сучасним діячам українського державотворення, захисникам Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави, її європейській вибір.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації, сектор оборонної та режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж серпня – грудня 2016 року.

 

9. Забезпечити проведення у навчальних, дошкільних та позашкільних закладах району пізнавальних, навчально-виховних, мистецьких, спортивних заходів, спрямованих на виховання у підростаючого покоління активної громадянської позиції та національно-патріотичної свідомості.

Відділ освіти райдержадміністрації, відділ молоді і спорту райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж серпня 2016 року

 

10. Забезпечити організацію урочистих, просвітницьких та інших тематичних заходів з нагоди 25-ї річниці референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України (1 грудня 1991 року).

Відділ освіти райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, архівний відділ райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж 2016 року.

 

11. Активізувати роботу, спрямовану на формування у молодіжному середовищі шанобливого ставлення до нинішніх захисників України, борців за її незалежність у ХХ столітті, поваги до державних символів України.

Відділ освіти райдержадміністрації, відділ молоді і спорту райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж 2016 року.

 

12. Провести в населених пунктах району заходи патріотичного змісту, культурно-мистецькі акції, спортивні змагання, присвячені 25-ій річниці незалежності України.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації, відділ молоді і спорту райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.                                                Упродовж серпня 2016 року.

 

13. Організувати в населених пунктах тематичні виставки фото- та архівних документів, присвячені історії українського державотворення та питанням сучасного розвитку держави.

Архівний відділ райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.                                               Упродовж серпня 2016 року.

 

14. Ужити невідкладних заходів щодо вирішення проблемних питань соціального захисту осіб, які отримали інвалідність внаслідок участі у Революції Гідності, антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях, родин загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції в Донецькій областях та сприяння інвалідам і учасникам антитерористичної операції, сім’ям загиблих у забезпеченні надання державної підтримки борцям за незалежність України у ХХ столітті та громадянам, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність України.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, РЦСССДМ, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж 2016 року.

 

15. Сприяти реалізації ініціатив громадськості у проведенні заходів патріотичного змісту, в тому числі культурно-мистецьких, спортивних, молодіжних акцій, а також заходів, спрямованих на консолідацію українського суспільства, популяризацію України у світі, її культури, звичаїв і традицій.

Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, відділ молоді і спорту райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж серпня – грудня 2016 року.

 

16. Сприяти в установленому порядку волонтерським та релігійним організаціям, активістам, громадським об’єднанням, що надають підтримку особам, які втратили працездатність і здоров’я внаслідок участі у Революції Гідності, антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях, родинам загиблих (померлих) осіб з їх числа.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, відділ охорони здоров’я райдержадміністрації, відділ молоді і спорту райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації, виконавчі комітети місцевих рад.

Упродовж серпня 2016 року.

 

17. Забезпечити у місцях проведення заходів із відзначення Дня Державного Прапора України та 25-ї річниці незалежності України:

охорону громадського порядку та дотримання вимог з безпеки дорожнього руху

Сарненський відділ поліції ГУНП в Рівненській області.

23 – 24 серпня 2016 року.

медичний супровід учасників заходів та належний санітарно-епідеміологічний нагляд.

Відділ охорони здоров’я, Сарненське міжрайонне Управління ГУ ДСЕС у Рівненській області.

23 – 24 серпня 2016 року.

 

18. Сприяти висвітленню заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України, організувати трансляції тематичних радіопрограм, присвячених історії державотворення та боротьби за незалежність України, подіям в Україні під час Революції Гідності, подвигу учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, редакція газети «Сарненські новини», ТРК «Полісся».    Упродовж серпня 2016 року.

 

19. Сприяти розповсюдженню тематичної соціальної реклами і фото-привітання військовослужбовців Збройних Сил України та волонтерів, а також проведенню загальнонаціональної інформаційної кампанії із широким використанням носіїв зовнішньої реклами.

Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації, редакція газети «Сарненські новини», ТРК «Полісся».    Упродовж серпня 2016 року.

 
 
 
 
Керівник апарату

адміністрації                                                                                         В.Стельмах