Також дивіться новини на facebook.com

№ 202 від 26 травня 2016 року "Про підсумки огляду благоустрою населених пунктів району у 2016 році"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
  

26  травня 2016 року                                                                                  № 202

 

Про підсумки огляду благоустрою населених пунктів району у 2016 році

 
        

         В результаті проведеного огляду благоустрою населених пунктів району встановлено, що в цілому на їх території проводились заходи по підтримці порядку і санітарній очистці. Майже у всіх адміністративних центрах рад встановлені архітектурні в’їзні знаки. Центральні вулиці мають кращий рівень благоустрою в селах: Селище, Вири, Кузьмівка, Костянтинівка, Тутовичі, Зносичі, Чудель, а також в м.Сарни. Серед установ соціальної сфери найкраще благоустроєні території дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, фельдшерсько-акушерських пунктів, закладів культури. Меморіали, пам’ятники, пам’ятні знаки також утримуються в належному стані.

         Серед об’єктів благоустрою, які підлягали огляду, в найгіршому стані знаходяться сміттєзвалища та автобусні зупинки. Невідкладних заходів по вдосконаленню вимагає система збирання і вивезення твердих побутових відходів на паспортизовані сміттєзвалища; призначення уповноважених на складання адміністративних протоколів; кращого застосування адміністративної практики до порушників Правил благоустрою; застосування моральних і матеріальних стимулів до власників кращих об’єктів благоустрою.

         Відповідно до ст. 16, ст. 20 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст. 9 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 20 Закону України «Про відходи»:

         1. Рекомендувати виконкомам міської, селищних, сільських рад:

         1.1. Впродовж червня – липня 2016 року підвести підсумки роботи з благоустрою на зборах громадян за місцем проживання, де проаналізувати стан виконання власних рішень з питань благоустрою, відзначити досягнення та проаналізувати недоліки в організації робіт з благоустрою;

1.2. Забезпечити повне використання коштів місцевих (сільських, селищних, міського) природоохоронних фондів на виконання природоохоронних заходів до кінця бюджетного року;

1.3. Забезпечити організацію громадського контролю у сфері благоустрою:

1.3.1. До 01.07.2016 призначити уповноважених на складання адміністративних протоколів за порушення Правил благоустрою;

1.4. Забезпечити проведення щотижневих санітарних днів по утриманню в належному стані територій населених пунктів;

1.5. Спільно з філією «Сарненська дорожньо-експлуатаційна дільниця» дочірнього підприємства «Рівненський облавтодор» привести в порядок автобусні зупинки;

1.6. Активізувати роботу адміністративних комісій при виконкомах місцевих рад по притягненню до адміністративної відповідальності фізичних і юридичних осіб у разі порушення ними Правил благоустрою;

1.7. Ввести в практику роботи проведення весняного і осіннього оглядів благоустрою, підсумки їх проведення розглядати на засіданнях виконкомів рад.

2. Рекомендувати виконавчим комітетам сільських, селищних, міської рад до 31.12.2016 розробити та затвердити схеми санітарного очищення населених пунктів згідно чинного законодавства.

3. Рекомендувати державним підприємствам «Сарненське лісове господарство», «Клесівське лісове господарство» та філії «Сарненська дорожньо-експлуатаційна дільниця» дочірнього підприємства «Рівненський облавтодор» забезпечити належний санітарний стан на підвідомчих територіях, особливо вздовж шляхів сполучень, на територіях місць відпочинку, на околицях лісових масивів.

         4. Контроль за  виконанням  розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 

Голова адміністрації                                                                               Я.Яковчук