Також дивіться новини на facebook.com

№ 373 від 18 жовтня 2016 року "Про усунення недоліків виявлених при перевірці військового обліку комісією Сарненського районного військового комісаріату і покращення стану справ з ведення військового обліку громадян України"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

голови районної державної адміністрації

 
 
18 жовтня2016 року                                                                                         № 373        

                   

Про усунення недоліків виявлених при перевірці військового обліку комісією Сарненського районного військового комісаріату і покращення стану справ з ведення військового обліку громадян України

 

Керуючись  Законами України «Про оборону України», «Про військовий обов’язок і військову службу», статтями 18, 22 Закону України «Про  мобілізаційну підготовку та мобілізацію», статтями 13, 27, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,  статті 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  наказом Міністра оборони України від 15.12.2010 № 660 « Про затвердження інструкції з організації ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, установах, організаціях та навчальних закладах», - в період з 01.02.2016 по 01.08.2016 Сарненським районним військовим комісаріатом було проведено перевірку військового обліку в установах і організаціях на території Сарненського району.

Відповідно до недоліків, які були вказані в актах перевірки Сарненського районного військового комісаріату, вжиті заходи щодо виправлення стану справ з ведення військового обліку на території Сарненського району. З метою вдосконалення роботи по військовому обліку:

                      

1. Сільським, селищним головам до 30 жовтня 2016 року проаналізувати та усунути недоліки, виявлені під час перевірки Сарненським районним військовим комісаріатом, вказані в актах перевірок функціонування системи військового обліку громадян України.

2.  Тимчасово виконуючому обов’язки начальника Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Рівненській області Смаглюку С.В. організувати взаємодію з військовим комісаром Сарненського районного військового комісаріату щодо проведення розшуку, затримання і доставки до військового комісаріату громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку, а також подання до військових комісаріатів або органів місцевого самоврядування, що ведуть військовий облік, відомостей про випадки виявлення громадян, які не перебувають, проте повинні перебувати на військовому обліку, здійснювати превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню адміністративних порушень, вживати заходи з метою виявлення та припинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з порушенням законодавства про виконання військового обов'язку.

3. Головному лікареві комунального закладу "Сарненська центральна районна лікарня" Іванюку В.П. організувати контроль за своєчасним повідомленням військового комісаріату про призовників і військовозобов'язаних,  яких визнано інвалідами, про громадян призовного віку, які перебувають на стаціонарному лікуванні.

4. Завідувачу сектору оборонної та режимно – секретної роботи апарату Сарненської районної державної адміністрації Намартовичу П.В., відповідно до статті 38 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу":

4.1. Організувати взаємодію з Сарненським відділом поліції Головного управління Національної поліції у Рівненській області щодо проведення розшуку, затримання і доставки до військового комісаріату громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку, а також подання до військового комісаріату або органів місцевого самоврядування, що ведуть військовий облік, відомостей про випадки виявлення громадян, які не перебувають, проте повинні перебувати на військовому обліку, здійснювати превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню адміністративних порушень, вживати заходи з метою виявлення та припинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з порушенням законодавства про виконання військового обов'язку;

4.2. З Сарненським районним відділом Державної міграційної служби в Рівненській області щодо своєчасного подання до військових комісаріатів відомостей про осіб, які отримали громадянство України і повинні бути взяті на військовий облік.

5.  Військовому комісару Сарненського районного військового комісаріату Федоруку О.М. забезпечити своєчасне відкриття адміністративних проваджень відповідно посадових осіб та громадян за результатами діяльності або бездіяльності яких виявлені правопорушення, факти яких засвідчені комісією Сарненського районного військового комісаріату.

6.    Довести до відома та відповідного реагування сільських, селищних голів перелік основних недоліків, які виявляються під час перевірки стану військового обліку громадян України згідно додатку.

7. Контроль за виконанням розпорядження  покласти на першого заступника голови районної державної адміністрації Назарця І.П.

 
 

Голова адміністрації                                                                                   Я. Яковчук