Також дивіться новини на facebook.com

Основні зміни до податкового законодавства обговорювали на черговому засіданні Рівненського клубу бухгалтерів

ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє питання, яким було присвячене чергове засідання Клубу бухгалтерів, організоване Рівненським осередком Всеукраїнського бухгалтерського клубу спільно з фіскальною службою Рівненської області та територіальним відділенням Асоціації платників податків України, не обмежилось оглядом основних змін, внесених в діюче законодавство країни. На прохання присутніх з ними обговорювались особливості взаємодії з контролюючими органами та користування електронними сервісами ДФС. Присутні багато дізнались стосовно підготовки до складання річної фінансової звітності з врахуванням останніх змін податкового законодавства та багатьох інших актуальних тем.
Зацікавленість викликали виступи податкових консультантів ТВ АППУ, які висвітлили чергові новини ПДВ стосовно порядку проведення коригування, округлення показників податкових накладних, розширення переліку операцій з простроченої кредиторської заборгованості та роз’яснили основні вимоги з підготовки до складання річної фінансової звітності з податку на прибуток. Увага бухгалтерів була зосереджена на огляді інших основних змін, внесених в діюче законодавство України, а також актуальних питань з податку на прибуток, ПДФО, ЄСВ, ПДВ, акцизного податку, податку на майно, єдиного податку.
Від провідних фахівців ГУ ДФС у Рівненській області присутні дізналися про окремі нюанси адміністрування податку на додану вартість, податку на прибуток, єдиного соцвнеску, змін щодо включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій та реформування митниці. Учасники заходу мали можливість дізнатися також і про нові електронні сервіси, які пропонує Державна фіскальна служба України платникам.
Представник аудиторської фірми розповів присутнім про роботу з сумнівними та безнадійними боргами, а також бухгалтерів навчили тонкощам захисту інтересів підприємства при взаємодії з контролюючими органами та відповідальності бухгалтера, покладення обов’язків та передавання справ у разі звільнення головного бухгалтера.
На особливостях переходу з «1С Бухгалтерія 7.7» на «1С Бухгалтерія 8» акцентували увагу присутніх бухгалтерів партнери з супроводу та впровадження програми "1С:Підприємство" .
На всі запитання присутні отримали змістовні та вичерпні відповіді.
ГУ ДФС у Рівненській області