Також дивіться новини на facebook.com

№ 405 від 01 листопада 2016 року "Про затвердження Положення про преміювання державних службовців, працівників, які виконують функції з обслуговування та інших працівників апарату та структурних підрозділів Сарненської районної державної адміністраці"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
01 листопада 2016 року                                                                          № 405
 
 

Про затвердження Положення про преміювання

 

 

державних службовців, працівників, які виконують

 

 

функції з обслуговування та інших працівників 

 

 

апарату та структурних підрозділів

 

Сарненської районної державної адміністрації
 

 Керуючись Законом України «Про місцеві державні адміністрації» від     09 квітня 1999 року №586-ХІV, відповідно до частини 5 статті 52 Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року №889-VIII, наказу Міністерства соціальної політики України від 12 червня 2016 року №646 «Про затвердження Типового положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 червня 2016 року за № 903/29033, постанов Кабінету Міністрів України від 06 червня 2016 №268 «Про умови оплати праці працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, і працівників Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України, Управління адміністративними будинками Державного управління справами, Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради Україниу          2016 році», від 28 лютого 2002 року №228 «Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ», наказу Міністерства праці України від       02 жовтня 1996 року №77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів»:

1. Затвердити Положення про преміювання державних службовців, працівників, які виконують функції з обслуговування та інших працівників апарату та структурних підрозділів Сарненської районної державної адміністрації, що додається.

2. Це Положення застосовується з 01 листопада 2016 року, крім пунктів 6 і 7 розділу І цього Положення, які набирають чинності одночасно з набранням чинності відповідно абзацом четвертим частини третьої статті 50 і частиною шостою статті 52 Закону України «Про державну службу» від        10 грудня 2015 року №889-VIII з 01 січня 2019 року, але не раніше дня його офіційного оприлюднення.

3. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 26 січня 2007 року №27 «Про затвердження Положення про преміювання, встановлення надбавок та надання матеріальної допомоги працівникам райдержадміністрації».

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керівника апарату районної державної адміністрації Стельмаха В.М.

 
 
 

Голова адміністрації                                                                       Я.Яковчук

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ПОГОДЖЕНО                                                       ЗАТВЕРДЖЕНО
Голова первинної профспілкової                           Розпорядження

організації райдержадміністрації                           голови райдержадміністрації

________________  Р.Марковець                           01.11.2016  № 405
 
 
 
ПОЛОЖЕННЯ
про преміювання державних службовців, працівників, які виконують

функції з обслуговування та інших працівників  апарату та

структурних підрозділів Сарненської районної державної адміністрації

 
I. Загальні положення
 

1. Це  Положення розроблено відповідно до Закону України «Про державну службу», постанови Кабінету Міністрів України від 06 квітня     2016 року №268 «Про умови оплати праці працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, і працівників Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України, Управління адміністративними будинками Державного управління справами, Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради Україниу          2016 році», наказу Міністерства праці України від 02 жовтня 1996 року     №77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів», і встановлює порядок визначення розмірів, нарахування та виплати премій державним службовцям, які займають посади державної служби категорій "Б" і "В" (далі – державні службовці), працівників, які виконують функції з обслуговування та інших працівників (далі – працівники) апарату та структурних підрозділів Сарненської районної державної адміністрації  (далі – райдержадміністрація).

      2. Преміювання державних службовців райдержадміністрації проводиться з метою матеріального стимулювання високопродуктивної та ініціативної праці, підвищення її ефективності, якості, заінтересованості у досягненні її кінцевого результату та посилення персональної відповідальності державних службовців за доручену роботу або поставлені завдання.

Працівникам, які виконують функції з обслуговування та іншим працівникам райдержадміністрації встановлюється премія відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи за місяць або квартал.

     3. Державним службовцям райдержадміністрації можуть встановлюватись такі види премій:

1)  премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності;

2) місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи державного органу.

Вид преміювання, передбаченого підпунктом 2 цього пункту визначає голова райдержадміністрації залежно від особливостей виконання функцій і завдань  райдержадміністрації та дорученої роботи працівникам.

4. Встановлення премій державним службовцям і працівникам райдержадміністрації проводиться головою райдержадміністрації або особою, яка виконує його обов’язки, відповідно до цього Положення, погодженого з головою первинної профспілкової організації Сарненської райдержадміністрації.

5. Розмір премії державного службовця та працівника встановлюється головою райдержадміністрації або особою, яка виконує його обов’язки, шляхом видання відповідного розпорядження.

6. Загальний розмір премій, передбачених підпунктом 2 пункту 3 цього розділу, які може отримати державний службовець райдержадміністрації за рік, не може перевищувати 30 відсотків фонду його посадового окладу за рік.

7. Фонд преміювання райдержадміністрації встановлюється в розмірі   20 відсотків загального фонду посадових окладів за рік та економії фонду оплати праці.

8. До набрання чинності пунктами 6 та 7 цього розділу преміювання проводиться в межах наявних коштів на оплату праці, передбачених у кошторисі відповідно до вимог чинного законодавства.

 
II. Порядок визначення розміру премії державним службовцям та працівникам райдержадміністрації
 

1. Розмір місячної або квартальної премії державних службовців та працівників райдержадміністрації залежить від його особистого внеску в загальний результат роботи державного органу з урахуванням таких критеріїв:

1) ініціативність у роботі;

2) якість виконання завдань, визначених Законом України «Про місцеві державні адміністрації»,  положенням про самостійний структурний підрозділ, у якому працює державний службовець та працівники райдержадміністрації, його посадовою інструкцією, а також дорученнями керівництва райдержадміністрації та безпосереднього керівника державного службовця райдержадміністрації;

3) терміновість виконання завдань;

4) виконання додаткового обсягу завдань (участь у провадженні національних реформ, роботі комісій, робочих груп тощо).

5) службова дисципліна.

2. Преміювання державного службовця райдержадміністрації за результатами щорічного оцінювання службової діяльності проводиться у разі отримання ним відмінної оцінки за результатами щорічного оцінювання.

Розмір премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності встановлюється в однакових відсотках до посадового окладу для державних службовців райдержадміністрації, які отримали відмінну оцінку за результатами щорічного оцінювання в поточному році.

3. Розмір місячної або квартальної премії працівника залежить від його особистого внеску в загальний результат роботи з урахуванням таких показників:

1) виконання заходів та завдань, визначених для апарату райдержадміністрації, посадовою інструкцією, а також дорученнями безпосереднього керівника та керівника апарату райдержадміністрації.

2) виконавська дисципліна (своєчасність, якість виконання завдань та доручень керівництва апарату райдержадміністрації).

4. Преміювання державних службовців та працівників райдержадміністрації за місяць або квартал може здійснюватися як в абсолютній сумі, так і у відсотках до посадових окладів або середньомісячної заробітної плати.

5. Преміювання державних службовців та працівників райдержадміністрації до державних і професійних свят та ювілейних дат проводиться в розмірі, визначеному згідно із розпорядженням голови райдержадміністрації

6. Місячна або квартальна премії нараховується у відсотках від посадового окладу за фактично відпрацьований час. За періоди відпусток (основної, додаткової та інших, передбачених законодавством), тимчасової непрацездатності та в інших випадках, коли згідно із законодавством виплати проводяться з розрахунку середньої заробітної плати, місячна або квартальна премія державним службовцям та працівникам не нараховується.

7. Місячна або квартальна премії не нараховуються державним службовцям та працівникам райдержадміністрації:

1) за період випробувального терміну, що був встановлений при прийнятті на роботу;

2) звільненим за власним бажанням, за ініціативою райдержадміністрації або за угодою сторін у місяці звільнення, за винятком працівників, які вийшли на пенсію, звільнилися за станом здоров’я або згідно з пунктом 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України;

3) на яких накладено дисциплінарне стягнення в місяці накладання такого стягнення.

 
III. Порядок нарахування та виплати премій державним службовцям та працівникам райдержадміністрації
 

1. Відділ фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації щомісяця або щокварталу розраховує фонд преміювання райдержадміністрації та доводить зазначену інформацію до відома керівника апарату та  керівників самостійних структурних підрозділів до 22 числа кожного місяця.

2. Фонд преміювання за результатами щорічного оцінювання службової діяльності визначається головою райдержадміністрації самостійно в межах фонду преміювання райдержадміністрації.

3.  На основі розрахунків, наданих відділом фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації:

3.1. Перший заступник, заступник голови райдержадміністрації та керівник апарату райдержадміністрації або особи, які виконують їх обов’язки, готують обґрунтоване подання щодо встановленого розміру місячної або квартальної премії кожному керівнику по апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, голові райдержадміністрації.

3.2.  Керівники структурних підрозділів апарату райдержадміністрації або особи, які виконують їх обов’язки готують обґрунтоване подання щодо встановлення розміру місячної або квартальної премії кожному державному службовцю та працівнику в очолюваних структурних підрозділах апарату райдержадміністрації, керівнику апарату райдержадміністрації.

3.3. Керівники структурних підрозділів райдержадміністрації або особи, які виконують їх обов’язки, готують обґрунтоване подання щодо встановлення розміру місячної або квартальної премії кожному державному службовцю та працівнику в очолюваних структурних підрозділах райдержадміністрації, першому заступнику або заступнику голови райдержадміністрації, згідно з розподілом функціональних повноважень керівництва райдержадміністрації, у частині  відповідності загального запропонованого розміру премії працівників підрозділу.

4. За розпорядженням голови райдержадміністрації здійснюється преміювання першого заступника, заступника голови та керівника апарату райдержадміністрації.

5. Розпорядження про преміювання державних службовців та працівників райдержадміністрації готує сектор управління персоналом апарату райдержадміністрації до 25 числа поточного місяця, в якому здійснюється преміювання на підставі подання та розрахунків відділу фінансово-господарського забезпечення апарату райдержадміністрації.

6. Місячна премія державним службовцям та працівникам райдержадміністрації виплачується не пізніше від терміну виплати заробітної плати за місяць, у якому нараховано премію, квартальна премія - не пізніше від терміну виплати заробітної плати за останній місяць кварталу, за який проводиться преміювання.

Премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності виплачується не пізніше від терміну виплати заробітної плати за місяць, у якому затверджено висновок щодо результатів оцінювання службової діяльності, але не пізніше грудня місяця року, у якому провадиться оцінювання службової діяльності.

      
 
Керівник апарату адміністрації
                                            В.Стельмах