Також дивіться новини на facebook.com

18.01.2017 - На Рівненщині за користування водою сплачено понад 30 мільйонів гривень

У Рівненській області перебуває на обліку 1772 платники рентної плати за спеціальне використання води, які за 2016 рік перерахували до бюджетів усіх рівнів 30,4 мільйонів гривень, зокрема державний і обласний бюджети отримали по 15,2 мільйонів гривень відповідно. В порівнянні з минулим роком надходження зросли на 3,3 мільйони гривень, або 12 відсотків.
Виконання планового показника, який затверджений обласним бюджетом на 2016 рік, забезпечено на 105,8 відсотків (приріст становить 0,8 мільйонів гривень).
Відповідно до норм Податкового кодексу платниками рентної плати за спеціальне використання води є водокористувачі - суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

ГУ ДФС у Рівненській області