Також дивіться новини на facebook.com

24.01.2017 - Податок на нерухомість дозволив залучити до місцевих бюджетів Рівненщини понад 26 мільйонів гривень

За 2016 рік до місцевих бюджетів сплачено 26,2 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що майже на 14 мільйонів більше, ніж у минулому році.
Коментуючи надходження, начальник Головного управління ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев відзначив, що найбільшу суму податку перерахували платники-юридичні особи – понад 20,7 мільйонів, фізичні особи сплатили 5,5 мільйонів гривень.
– У Рівненській області нараховується майже 1,7 тисячі платників-юридичних осіб. Відповідно до поданих ними податкових декларацій з податку на нерухоме майно, річна сума нарахувань складає 17, 5 мільйона, що на 2,8 мільйона більше у порівнянні з минулим роком.
Щодо фізичних осіб, то фіскальна служба області розіслала 8 тисяч податкових повідомлень-рішень про нарахування податку. Водночас громадяни використали можливість звірки даних та особисто приходили до податкових інспекцій для уточнення інформації щодо об'єктів нерухомості, які підлягають оподаткуванню, – повідомив посадовець .
Лідерами зі сплати податку є власники нерухомості м. Рівного, які забезпечили майже 1,5 мільйонів гривень та Рівненського р-ну - 0,6 мільйонів гривень.
Статтею 266 Податкового кодексу України визначено, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової або нежитлової нерухомості.
Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єктів оподаткування декларацію з поквартальною розбивкою річної суми рівними частками. Громадяни сплачуватимуть податок у поточному році за минулий рік за ставками і з урахуванням пільг 2016 року.
ГУ ДФС у Рівненській області