Також дивіться новини на facebook.com

№ 80 від 27 лютого 2017 року "Про організацію перевірок стану військового обліку на території Сарненського району в 2017 році"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 
27 лютого 2017 року                                                                                  № 80  
 
 
Про організацію  перевірок стану військового  обліку  на  території Сарненського району в 2017 році
 
 

Відповідно до статей 6, 13, 27, 39 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”,  статті 17 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” статей 33, 35, 37, 38 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від     07 грудня 2016 року № 921 “Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних”, розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації від 09 лютого 2017 року  № 59 “Про стан військового обліку в Рівненській області за 2016 рік та завдання на 2017 рік”, розпорядження голови районної державної адміністрації від 31 січня 2017 року № 40 “Про стан  військового обліку на території Сарненського району за 2016 рік та про завдання щодо його поліпшення на 2017 рік”, з метою забезпечення функціонування системи військового обліку громадян України на території району:

1. Утворити району комісію для здійснення перевірок стану військового обліку в державних органах, на підприємствах, в установах та організаціях Сарненського району (далі – комісія) та затвердити її склад згідно з додатком.

2.  Комісії у своїй діяльності керуватись вимогами чинного законодавства щодо організації функціонування системи військового обліку громадян України.

3. За результатами здійснених перевірок складаються акти, які в десятиденний строк після їх закінчення  надсилаються відповідним керівникам та до Сарненського районного військового комісаріату для реагування та вжиття заходів згідно з законодавством.

Результати перевірок вносяться до журналів обліку результатів перевірок стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних та звіряння облікових даних з даними районного військового комісаріату.

Посадовим особам зі складу комісії, що проводять перевірку стану військового обліку, вручаються підписані та завірені головою районної державної адміністрації приписи на право проведення перевірки стану військового обліку та затверджується план перевірки.

4. Сарненському районному військовому комісаріату організувати та провести у взаємодії з головним спеціалістом з питань мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації заняття з працівниками органів державної влади, органів  місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, які відповідають за ведення військового обліку, посадовими особами житлово-експлуатаційних організацій, інших організацій або підприємств, установ та організацій, що здійснюють експлуатацію будинків, медико-соціальних експертних комісій, лікувальних закладів, органів реєстрації актів громадянського стану, органів дізнання та попереднього (досудового) слідства, а також домовласниками з вивчення Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від  07 грудня 2016 року № 921, до 01 березня 2017 року.

5. Сільським, селищним головам, керівникам державних органів та усіх підприємств, установ та організацій незалежно від їх підпорядкування та форм власності забезпечити виготовлення друкарським способом правил військового обліку призовників і військовозобов’язаних (додаток 1 до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних ) та розміщення їх у доступному для перегляду місці у приміщеннях державних органів, які забезпечують функціонування системи військового обліку, підприємств, установ та організацій, де ведеться військовий облік призовників і військовозобов’язаних, до 01 березня 2017 року.

6.  Визнати за підсумками проведених Сарненським районним військовим комісаріатом контрольних перевірок  таким, що покращився стан військового обліку в Люхчанській, Немовицькій та Стрільській сільських радах.

Стан військового обліку в Любиковицькій сільській раді визнати таким, що не відповідає вимогам чинного законодавства щодо організації функціонування системи військового обліку громадян України.

7.  Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

Голова адміністрації                                                                Я.Яковчук

 
 
 
Додаток
до розпорядження                             
голови райдержадміністрації  
­­­­­­­­27 .02.2017  №80
 
 
СКЛАД РАЙОННОЇ КОМІСІЇ
для здійснення перевірок стану військового обліку в державних
органах, на підприємствах, в установах та організаціях
Сарненського району
 
 

Перший заступник голови райдержадміністрації, співголова комісії

Заступник військового комісара з територіальної оборони Сарненського районного військового комісаріату, співголова комісії

 
Члени комісії:

Завідувач сектору оборонної та режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації

Головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації

Заступник військового комісара-начальник відділу комплектування та призову Сарненського районного військового комісаріату

Відповідальний виконавець мобілізаційного відділення Сарненського районного військового комісаріату

Головний спеціаліст відділення обліку та бронювання сержантів і солдатів

        

Примітка:  перевірки стану військового обліку проводяться у складі не менше трьох представників складу комісії.

 
 
 
Керівник апарату адміністрації                                                              В.Стельмах