Також дивіться новини на facebook.com

№ 162 від 28 квітня 2017 року "Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень – березень 2017 року"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
 
  28 квітня 2017 року                                                                                      162
        

Про  підсумки     роботи    галузей

господарського комплексу району

за     січень – березень    2017 року
 
 

Обсяг реалізації промислової продукції за січень-лютий поточного року зріс на 64 відс до відповідного періоду минулого року. Обсяг виробництва промислової продукції (товарів, робіт, послуг) у першому кварталі 2017 року збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року на 49,2 відс. (за даними промислових підприємств) і становив 157,3 млн.грн.

Нарощування обсягів промислової продукції порівняно з першим кварталом 2016 року забезпечено в добувній галузі – на 86,2 відс, галузі машинобудування – на 16,7 відс., лісової промисловості – на - 33,7 відс.

В розрізі підприємств найбільші прирости виробництва продукції досягнуто на ТОВ ККНК «Технобуд» (в 2,2 р), ДП «Клесівське лісове господарство» (+18,6 відс.), ТОВ «МСП Фаворит» (+92,9 відс), ТОВ «Завод металевих виробів» (+13,2 відс.).

У січні – березні 2017 року порівняно з відповідним періодом попереднього року підприємствами району збільшено виробництво виробів здобних на 4,5 відс, щебеневої продукції на 72,8 відс., граніту необробленого або начорно обробленого в 2,3 рази, паливних брикетів та гранул з деревини та іншої природної сировини – у 3,4 рази, деревини уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм – на                  1,9 відс., плит деревостружкових необроблених на 3,6 відс.

Виробництво валової сільськогосподарської продукції підприємствами агропромислового комплексу збільшилося порівняно з відповідним періодом 2016 року - на 7,2 відс. і становило 10,3 млн.грн.

Сільськогосподарськими підприємствами району нарощено виробництво молока на 0,4 відс., яєць - на 16,0 відс., зросло поголів’я птиці та корів, відповідно на 21,0 відс. і 0,3 відс. Продуктивність корів зросла на                      1,5 відс. і склала 1072 кг молока  в розрахунку на одну фуражну корову.

Протягом I кварталу 2017 року до Зведеного бюджету зібрано 85,9 млн.грн. податків, зборів та платежів, що становить 132 відс. до завдання  та 133,6 відс. до аналогічного періоду 2016 року .

До державного бюджету зібрано 33,9 млн.грн., що становить 129,8 відс., до завдання та 131,9 відс.  до рівня аналогічного періоду минулого року.

До місцевих бюджетів усіх рівнів мобілізовано 52 млн.грн., що становить 133,3 відс.до завдання та 134,7 відс. до рівня аналогічного періоду минулого року.

Виконання завдання по надходженню єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхуваннястановить 138,4 відс.

За сприяння служби зайнятості протягом першого кварталу 2017 року працевлаштовано 751 особу, що на 101 особу, або на 15,5 відс. більше, ніж у січні-березні 2016 року.

Разом з тим, у січні-березні 2017 року спостерігався спад виробництва  у харчовій промисловості. Зокрема, зменшено виробництво ковбасних виробів на 45,8 відс,хлібобулочних виробів на 10,4 відс.

В сільськогосподарських підприємствах району зменшено до відповідного періоду минулого року поголів’я свиней на 40 відс., великої рогатої худоби на  2,2 відс.

Значним залишається обсяг податкового боргу по платежах до Зведеного бюджету району, який на 01.04.2017 становив 13,2 млн.грн.

Заборгованість по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування станом на 01.04.2017 складає 4,8 млн.грн.

Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-березень 2017 року, з метою усунення існуючих недоліків , керуючись повноваженнями, передбаченими ст. 119 Конституції України, ст. 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1. Заступникам голови райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі:

             1) Проаналізувати причини недоліків, які негативно впливають на соціально-економічний розвиток району, визначити першочергові заходи по їх усуненню.

2) Забезпечити виконання завдань та прогнозних показників Програми економічного і соціального розвитку району на 2017 рік, схваленої розпорядженням голови райдержадміністрації від 28 грудня 2016 року № 520.

2. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації :

1) Для забезпечення контролю за ситуацією у промисловому комплексі району продовжити здійснювати щомісячний моніторинг роботи промислових підприємств, розташованих на території району, в межах повноважень сприяти вирішенню їх проблемних питань.

Інформацію щодо стану виробництва промислової продукції у розрізі провідних підприємств за першу декаду поточного місяця (у натуральних показниках) та аналізу їх роботи за звітний місяць ( із поясненням, за наявності, негативних тенденцій ) надавати управлінню інфраструктури та промисловості облдержадміністрації щомісяця до 11 числа та до 5 числа наступного періоду.

        2) Сприяти залученню територіальними громадами коштів на розвиток територій шляхом їх участі в різноманітних конкурсах та грантових програмах, які реалізуються за рахунок державних, обласних бюджетів та завдяки міжнародній технічній допомозі.

        3. Відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації:

 1) Забезпечити формування бази даних тваринницьких приміщень і господарських дворів, які не використовуються та сільськогосподарських угідь які не задіяні у виробничому процесі, з метою інформування потенційних інвесторів та сприяти їм в укладанні договорів оренди землі.

2) Вжити організаційних заходів заходів щодо своєчасного проведення  та у повному обсязі завершення сільськогосподарськими товаровиробниками комплексу весняно-польових робіт.

 3) Надавати всебічну допомогу сільськогосподарським підприємствам та фермерським господарствам у вирішенні питань щодо забезпечення матеріально-технічними ресурсами.

         4.Сектору житлово-комунального господарства райдержадміністрації :

  1) Постійно здійснювати контроль щодо стану розрахунків за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги.

 2) Проводити подальшу координацію робіт щодо впровадження в установах та організаціях району енергоефективних технологій.

          5. Відділу містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації :

          1) Забезпечити постійний контроль за ефективним та своєчасним використанням коштів, фінансування яких передбачене у 2017 році на будівництво і реконструкцію об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, капітальні і поточні ремонти доріг комунальної власності.

          2) Спільно з сільськими, селищними головами забезпечити розроблення та оновлення містобудівної документації по тих населених пунктах де вона відсутня.

         6. Управлінню праці та соціального захисту населення  райдержадміністрації забезпечити постійний контроль за дотриманням вимог чинного законодавства в частині підвищення мінімальної заробітної плати, оформленням трудових відносин з найманими працівниками.

7. Районному центру зайнятості активізувати роботу щодо зменшення терміну пошуку роботи зареєстрованими безробітними з метою зменшення навантаження на одне робоче місце.

8. З метою забезпечення надання побутових послуг населенню в сільській місцевості рекомендувати селищним та сільським головам спільно з районним центром зайнятості здійснювати заходи щодо впровадження на
відповідній території ради соціально - значущих видів послуг для населення.

          9. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції  Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області активізувати роботу щодо  максимального погашення податкового боргу та вжити дієвих заходів  адміністративного впливу до боржників щодо недопущення  його росту у 2017 році.

       10. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щокварталу до 10 числа місяця наступного за звітним періодом.

         11. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 27.10.2016 №388 «Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за дев’ять місяців 2016 року».

         12. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
 
 
 
Голова адміністрації                                                                           Я.Яковчук