Також дивіться новини на facebook.com

Щоб не захворіти на ботулізм, дотримуйтесь наступних правил

Шановні краяни!
Домашнє консервування харчових продуктів та споживання консервів домашнього виготовлення, супроводжується ризиком захворювання на ботулізм. Смертність від цієї інфекції – надзвичайно висока.

Щоб не захворіти на ботулізм, дотримуйтесь наступних правил:
- Не купуйте на ринках консерви домашнього виготовлення.
- Не консервуйте гриби, м’ясо, рибу в домашніх умовах.
- Не готуйте в домашніх умовах копчені вироби з м’яса та риби, а також в’ялену.
- При консервування овочів та фруктів дотримуйтесь чистоти та правил стерилізації посуду та кришок.
- Додавайте в консерви необхідну кількість оцту, лимонної кислоти, солі, цукру (не робіть слабо кислі маринади).