Також дивіться новини на facebook.com

Про хід реалізації Урядової програми «Доступні ліки» за період з 01.10.2017 по 06.10.2017

Відділ охорони здоров’я районної державної адміністрації провів аналіз виписки лірських препаратів в ЛПП КЗ «Сарненський районний ЦПМСД» за дільницями та помісячних сум відшкодувань за період з квітня по вересень 2017 року включно. Розрахована орієнтовна сума виділених коштів в розрізі дільниць згідно доведеного нормативу на 1 хворого.
05.10.2017 на робочій нараді в.о. головного лікаря Мирончук Л.С. зобов’язала завідуючих АЗПСМ переглянути і в належний стан упорядкувати списки хворих, активізувати роботу по виписці ліків, озвучила проведений аналіз результатів їх роботи та довела орієнтовні суми згідно нормативних актів.
А також, проведено моніторинг наявності ліків в аптечних закладах «Фармастор» (м. Сарни) та «Сарнифармація» (смт. Степань) – забезпеченість 100 відсотків.
Погоджено з керівниками радіо у випуску передачі «На варті здоров’я» в якій озвучуватимуть виступи лікарів: кардіолога, ендокринолога, загальної практики сімейної медицини про доступність ліків за Урядовою програмою «Доступні ліки», їх наявність в аптечній мережі і порядок отримання безоплатно або з частковою доплатою.
За період з 01.10.2017 по 06.10.2017 відшкодовано для аптечних установ 35,6 тис. грн. за реалізовані ліки і ще 40,2 тис. грн. подано у ВОЗ РДА на відшкодування.