Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у жовтні 2017 року

  По області індекс споживчих цін у жовтні 2017р. порівняно з попереднім місяцем становив 101,3%.

На споживчому ринку області у жовтні 2017р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше подорожчали в ціні яйця та сало (на 12,4% та 12,2% відповідно). На 5,7–0,4% подорожчали молоко, маргарин та інші рослинні жири, сметана, масло, сири, кондитерські вироби з борошна, хліб, овочі, риба та продукти з риби, макаронні вироби, безалкогольні напої, шоколад, рис, олія соняшникова. Водночас на 6,2–0,2% знизилися ціни на фрукти, цукор, яловичину, свинину, продукти переробки зернових, кондитерські вироби з цукру, м’ясо птиці, кисломолочну продукцію.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 1%, що насамперед пов’язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 1,6%, тютюнових виробів – на 0,1%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на оренду житла на 3,7%, утримання та ремонт житла – на 0,8%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 2,4% зумовлено подорожчанням палива та мастил на 4,9%, вартості перевезень автодорожнім пасажирським транспортом – на 1,3%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 2,2%, що пов’язано з подорожчанням послуг лікарень на 6,2%, амбулаторних послуг – на 2,7%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання  – на 1,6%.

Зростання цін у сфері зв’язку на 0,5% обумовлено подорожчанням тарифів на місцевий телефонний зв’язок на 7%.

 
 

Головне управління статистики

у Рівненській області