Також дивіться новини на facebook.com

2018.01 - Погоджуючись на неофіційну заробітну плату, Ви позбавляєте себе соціальних гарантій!

У територіальних органах ГУ ДФС області на постійній основі організована робота щодо виявлення фактів виплат фізичним особам не облікованих та прихованих доходів, а також щодо контролю за дотриманням підприємствами, установами, організаціями та підприємцями вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам і сплати належних сум ПДФО та єдиного соціального внеску до бюджету.
Протягом січня-вересня 2017р. встановлено 46 випадків порушень підприємствами та фізичними особами – підприємцями, виплати заробітної плати (або інших доходів) громадянам з порушенням діючого податкового законодавства. За результатами проведених перевірок додатково донараховано до бюджету 49 639 тис.грн. ПДФО та 784 тис.грн. єдиного внеску.
Слід звернути увагу що у разі, якщо підприємець бере Вас на роботу, але при цьому не уклав з Вами трудового договору і не зареєстрував його в центрі зайнятості, то Ваша трудова діяльність фактично є нелегальною, і від цього Ви багато втрачаєте, зокрема:
у Вас не буде запису в трудовій книжці за цей період роботи;
роботодавець не платить за Вас внески до Пенсійного фонду, що в подальшому негативно вплине на розмір пенсії;
законно неоформлений період роботи не зараховується до страхового стажу, що впливає на розмір і виплату допомоги по безробіттю;
Вам не варто розраховувати на оплату лікарняного листа у разі хвороби;
при нещасному випадку на виробництві або профзахворюванні Ви втрачаєте гарантії для отримання страхових виплат.
ГУ ДФС у Рівненській області звертає увагу найманих працівників на те, що якщо порушені Ваші права по виплаті заробітної плати, або Вам відомі випадки використання „неофіційної” робочої сили, повідомляйте про такі факти за адресою м.Рівне, вул.Відінська,12, ГУ ДФС у Рівненській області.
ГУ ДФС у Рівненській області