Також дивіться новини на facebook.com

№ 52 від 07 лютого 2018 року "Про районну Програму «Забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2018 рік» "

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
  
 
07 лютого 2018 року                                                                                                   № 52
 
Про районну Програму
«Забезпечення виконання
судових рішень та виконавчих
документів на 2018 рік»
 

Відповідно до статей 2, 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою виконання судових рішень, що надходятьорганам виконавчої влади, бюджетним установам, закладам, організаціям та одержувачам бюджетних коштів, які отримують кошти з державного, районного бюджету в процесі виконання ними своїх повноважень:

 

          1.   Схвалити районну Програму «Забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2018 рік» (далі – Програма), згідно додатку.

2. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації подати Програму на затвердження сесії районної ради в установленому порядку.

3. Фінансовому управлінню Сарненської районної державної адміністрації в районному бюджеті на 2018 рік передбачати кошти, в межах наявних фінансових ресурсів, на виконання цієї Програми.

4.   Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Параницю Н.М.

 
 
Голова адміністрації                                                                                       Я.Яковчук
          
 
 
 
 
 
 


                                                                                           Додаток

до розпорядження голови    районної державної адміністрації                      

                                                                                           07 лютого 2018 року № 52

 
             Програма
    «Забезпечення виконання     судових рішень та виконавчих

        документів на 2018 рік»

 

1.   Передумови

            Стаття 129-1 Конституції України встановлює, що судові рішення ухвалюються іменем України та є обов'язковими до виконання.

Програма для забезпечення виконання рішень суду на 2018 рік (далі – Програма) розроблена з метою виконання судових рішень, що надходять органам виконавчої влади, бюджетним установам, закладам, організаціям та одержувачам бюджетних коштів, які отримують кошти з державного, районного бюджету в процесі виконання ними своїх повноважень.

 
2.    Дослідження та аналіз

2.1.     Оцінка поточної ситуації

Нормами процесуального законодавства передбачено, що судові рішення, що набрали законної сили, обов'язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України.

Враховуючи відсутність бюджетних призначень на виконання рішень суду, виникла необхідність прийняття Програми для забезпечення виконання рішень суду на 2018 рік.

 
2.2.     Аналіз законодавчої бази

Правовою основою Програми є Конституція України, Бюджетний кодекс України, Закони України «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про виконавче провадження», постанова Кабінету Міністрів України від 03.08.2011 №845 «Про затвердження Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевого бюджетів або боржників», зі змінами.

 
3.      Мета і завдання Програми

Метою цієї Програми є забезпечення виконання грошових зобов’язань, які виникли на підставі судових рішень про стягнення коштів, боржниками по яких є органи виконавчої влади, бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів.

Завданням Програми є вирішення питання щодо погашення заборгованості за судовими рішеннями про стягнення коштів з державного, районного бюджету, боржниками по яких є органи державної влади, бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів.

 
4.      Заходи Програми
 
 
 
            Захід Програми
Відповідальні виконавці

Джерело фінансу- вання

Термін вико- нання
 
 
  
 
   1.

Погашення заборгованості за судовими рішеннями про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів, боржниками по яких є органи державної влади, бюджетні установи, заклади, організації та

одержувачі бюджетних коштів
 

Органи державної влади, бюджетні установи, заклади, організації та

одержувачі бюджетних коштів

 
 
районний бюджет
 
 
2018 рік
 
 
 
   2.

Оплата судового збору, виконавчого збору за примусове виконання рішення суду, штрафів, додаткових витрат, які виникли внаслідок несвоєчасного виконання чи невиконання рішення суду,

тощо
 

Органи державної влади, бюджетні установи, заклади, організації та

одержувачі бюджетних коштів

 
 
районнийбюджет
 
 
2018 рік
 

5.      Очікувані результати від реалізації Програми

Реалізація Програми надасть можливість:

зменшити негативні наслідки невиконання судових рішень (блокування рахунків, накладення штрафу, тощо) ;

забезпечити виконання рішень судів про стягнення коштів з боржників, які отримують кошти з державного та місцевих бюджетів.

 
6.             Впровадження та перегляд Програми

Виконання Програми здійснюється шляхом реалізації її заходів.

Органи державної влади, які є головними розпорядниками бюджетних коштів, забезпечують реалізацію заходів Програми в повному обсязі та у визначені терміни.

Внесення змін до Програми здійснюватиметься за процедурою внесення змін до рішень районної ради.

Звіт про виконання Програми щорічно виноситься на розгляд районної ради.

Контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на забезпечення виконання Програми, здійснюється в порядку, встановленому бюджетним законодавством України.

 
7.             Фінансове забезпечення та
   обсяги фінансування Програми
Джерелом фінансування Програми є районний бюджет.

Фінансування Програми здійснюється в межах асигнувань, передбачених в районному бюджеті на зазначену мету.

 
                          Найменування показника
 2018 рік

Кількість рішень суду щодо безспірного списання коштів державного та місцевих бюджетів, боржниками по яких є органи державної влади, бюджетні установи, заклади, організації та одержувачі бюджетних коштів, що взяті до виконання (од.)

        1
 Сума заборгованості, що

 підлягає безспірному списанню відповідно до рішень суду (грн.)

371523,00

Сума судового збору, виконавчого збору, штрафів та додаткових витрат, які виникли внаслідок несвоєчасного виконання чи невиконання рішення суду, та підлягають відшкодуванню (грн.)

 
    5573,00
 
 
Керівник апарату                                                                                В. Стельмах