Також дивіться новини на facebook.com

Цінова ситуація на споживчому ринку області у грудні 2017 року

  Цінова ситуація на споживчому ринку області у грудні 2017 року

По області індекс споживчих цін у грудні 2017 року порівняно з попереднім місяцем становив 101,0 %.

На споживчому ринку області у грудні 2017р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,7%. Найбільше подорожчали овочі та яйця (на 12,6% та 9,1%). Підвищилися ціни на молоко, кисломолочну продукцію, фрукти, яловичину, сало, сметану, олію соняшникову, кондитерські вироби з борошна, шоколад, хліб, рис, безалкогольні напої, масло, сири, свинину, кондитерські вироби з цукру, макаронні вироби (на 5,7–0,3%). Водночас на 3,1–0,4% подешевшали цукор, маргарин та інші рослинні жири, м’ясо птиці, риба та продукти з риби.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,7% відбулося за рахунок підвищення тарифів на опалення на 3,6%. Разом з тим відбулося зниження тарифів на водопостачання на 0,9% та каналізацію – на 0,8%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,1% зумовлено подорожчанням палива та мастил на 1,9%, автомобілів – на 1,5%, а також проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті – на 0,3%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,8%, що пов’язано з подорожчанням амбулаторних послуг на 2,2%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,7%.

Зростання цін у сфері зв’язку на 0,5% обумовлено подорожчанням тарифів мобільного зв’язку на 1,5%.

 
Головне управління статистики у Рівненській області