Також дивіться новини на facebook.com

№ 222 від 01 червня 2018 року "Про забезпечення реалізації урядової програми «Доступні ліки» у Сарненському районі "

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 
голови районної державної адміністрації
 
 01 червня 2018 року                                                                             № 222
 

Про забезпечення реалізації урядової програми

«Доступні ліки» у Сарненському районі

 
 

Відповідно до Законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», постанов Кабінету Міністрів України  від 17.03.2017 №152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів», від 10.03.2017 №181 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам  на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань», від 09.11.2016 №862 «Про державне регулювання цін на лікарські засоби», від 09.11.2016 №863 «Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів», на виконання рішень Сарненської районної ради від 09.02.2018 №577  «Про реорганізацію комунального закладу «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради, шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради», від 29.05.2018 №652 «Про внесення змін до рішення Сарненської районної ради від 09.02.2018 №577 «Про реорганізацію комунального закладу «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради, шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради»  у зв’язку з реорганізацією закладу, з метою якісного забезпечення реалізації урядової програми «Доступні ліки»:

         1. Довести до виконавців та забезпечити дотримання Порядку відшкодування вартості лікарських засобів та Порядку визначення розміру відшкодування вартості лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17.03.2017 №152 та інших нормативно-правових актів.

         2. Головному лікарю комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради:

          2.1. Забезпечити постійний контроль за випискою лікарями лікувально-профілактичних закладів району рецептів встановленого зразка.

          2.2. Надавати інформацію про реалізацію урядової програми «Доступні ліки» управлінню праці та соціального захисту населення Сарненської районної державної адміністрації, щомісячно, до 01 числа наступного періоду.

         3. Управлінню праці та соціального захисту населення Сарненської районної державної адміністрації:

          3.1. Укласти з суб’єктами господарювання, що  провадять господарську діяльність на підставі ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, незалежно від форми власності та підпорядкування, аптечні заклади яких розташовані в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці, договори про відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань населення, яке страждає на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу, бронхіальну астму та інші захворювання, що передбачені програмою «Доступні ліки».

         3.2. Здійснювати відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань, аптечним закладам з якими укладено Договори про відшкодування витрат, понесених у зв’язку з відпуском лікарських засобів, вартість яких повністю чи частково відшкодовується.

         3.3. Інформувати управління охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації та управління захисту економіки в Рівненській області про використання коштів, щомісячно, до 05 числа наступного періоду.

         4. Рекомендувати керівникам аптечних закладів, з якими укладено Договори про відшкодування витрат, понесених у зв’язку з відпуском лікарських засобів, вартість яких повністю чи частково відшкодовується:

         4.1. Забезпечувати необхідний асортимент лікарських засобів згідно Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

         4.2.  Подавати звіт про відпущені лікарські засоби, вартість яких підлягає повному або частковому відшкодуванню, за рецептами, двічі на місяць, сформований по захворюваннях.

         5.    Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови районної державної адміністрації від 15 січня 2018 року №4 «Про забезпечення доступності лікарських засобів у Сарненському районі».

        6.   Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Параницю Н.М.

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                                Я. Яковчук