Також дивіться новини на facebook.com

№ 494 від 31 жовтня 2018 року "Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за 9 місяців 2018 року"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 

 31 жовтня 2018 року                                                                                      № 494

 
 
Про    підсумки    роботи   галузей
господарського комплексу району
за 9 місяців 2018 року
 

За січень-серпень 2018 року обсяг реалізації промислової продукції (товарів, робіт, послуг) становив 802,5 млн.грн. і перевищив аналогічний показник 2017 року на 43,9 відс. У розрахунку на одну особу він зріс на                       44,3 відс.і становив 7701,2 грн.

Обсяг виробництва промислової продукції (за даними промислових підприємств) зріс на 12,4 відс. і становив 751,5 млн. грн.

Нарощування обсягів промислової продукції порівняно з відповідним періодом минулого року забезпечено в галузі машинобудування та обробленні металу– в 2,0 рази.,в харчовій промисловості – на 28,2 відс., галузі лісового господарства – на 35,0 відс.

Порівняно з відповідним періодом попереднього року промисловими підприємствами району збільшено виробництво здобних виробів на 39,7 відс., ковбасних виробів та подібних продуктів з м’яса - в 1,6 рази, хліба та виробів хлібобулочних на 21,1 відс., деревини із сосни уздовж розпиляної чи розколотої, розділеної на частини чи лущеної, завтовшки більше 6 мм –                              у 99,5 рази, кормів готових на 23,0 відс.

Сільськогосподарськими підприємствами району на 7,0 відс. збільшено виробництво молока, вирощування м’яса на 8,0 відс. Поголів’я великої рогатої худоби до відповідного періоду минулого року зросло на 4,4 відс., в тому числі корів на 22,0 відс., поголів’я птиці та свиней збільшилося відповідно на 5,0 відс і 30,0 відс.

Обсяг виконаних будівельних робіт в діючих цінах зріс на 40,2 відс.

У розвиток економіки району за січень-червень 2018 року (останні статистичні дані) суб’єктами господарювання за рахунок усіх джерел фінансування вкладено 107,2 млн.грн, що на 2,7 відс. більше до відповідного періоду минулого року.

Обсяг експорту товарів підприємствами району збільшився в 1,6 рази.

Роздрібний товарооборот підприємств роздрібної торгівлі зріс на 6,8 відс.

В порівнянні до відповідного періоду минулого року надходження до зведеного бюджету збільшились на 35,8 відс., до державного бюджету – на                      62,4 відс., доходи місцевих бюджетів усіх рівнів зросли на –21,3відс.

Бюджет району по власних доходах загального фонду виконаний на                   109,2 відс., виконання районного бюджету забезпечено на 105,2 відс.

Зросли надходження від діяльності суб’єктів малого підприємництва до Зведеного бюджету на 28,4 відс, державного на 80,1 відс., до місцевого бюджету на 19,6 відс.

Надходження єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування збільшилися на 45,5 млн. грн., або на 26,4 відс. до рівня аналогічного періоду минулого року.

Темп росту середньомісячної заробітної плати становив по району                  119,3 відс.

Разом з тим, протягом звітного періоду допущено спад виробництва в добувній промисловості на 10,6 відс.

За основними видами промислової продукції зменшено виробництво каменю дробленого (щебеню) на 15,9 відс., гранул та брикетів з пресованої деревини на 9,5 відс, виробів столярних та конструкцій будівельних на 7,3 відс., граніту необробленого або начорно обробленого на 3,7 відс.

За звітний період допущено спад виробництва валової сільськогосподарської продукції підприємствами агропромислового комплексу на 3,8 відс., який відбувся за рахунок зменшення виробництва курячих яєць на 3,0 відс. (1,3 млн.штук).

Пасажирооборот за січень-серпень 2018 року зменшився у порівнянні з минулим роком на 7,1 відс.

Заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до початку року зросла в 2,3 рази і становить                                      3,2 млн. грн.

Сума податкового боргу зросла до 01.01.2018 на 14,6 відс. і складає                     15,7 млн.грн.

Враховуючи підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень-вересень 2018 року, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 24.10.2018 №749 «Про підсумки роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів за січень-вересень 2018 року», з метою усунення існуючих недоліків, керуючись повноваженнями, передбаченими ст.119 Конституції України , статей 16, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

 1.Заступникам голови райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад вжити дієвих заходів щодо надолуження допущеного відставання в окремих галузях та сферах діяльності та сконцентрувати зусилля на забезпеченні виконання завдань і заходів, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку району на 2018 рік, схваленої розпорядженням голови райдержадміністрації від 26.12.2017 №590 та поліпшенні показників рейтингової оцінки району за підсумками поточного року.

         2. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації:

 2.1. Продовжувати здійснювати постійний контроль та аналіз за виконанням показників соціально-економічного розвитку району, визначених Програмою на 2018 рік та соціально-економічними показниками рейтингового оцінювання району.

         2.2. З метою мінімізації впливу негативних факторів, що впливають на розвиток промислового виробництва, зокрема в добувній галузі, сприяти, в межах компетенції, у вирішенні проблемних питань розвитку галузі.

         2.3. Сприяти суб’єктам підприємницької діяльності, щодо їх участі у освітніх програмах та конкурсах що проводяться за рахунок залучення ресурсів міжнародних фондів і програм технічної допомоги, спрямовані на підтримку та розвиток суб’єктів малого та середнього підприємництва. 

         3. Відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації:

3.1. Спільно з підприємствами агропромислового комплексу вжити заходів щодо нарощування обсягів виробництва сільськогосподарської продукції.

        3.2. Вжити заходів щодо сприяння сільськогосподарським підприємствам в успішному завершенні осінньо - польових робіт та підготовки галузі тваринництва до роботи в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років.

          3.3. Сприяти сільськогосподарським товаровиробникам щодо їх участі у державних програмах фінансової підтримки.

3.4. Вжити заходів щодо недопущення порушення суб’єктами господарювання норм законодавства стосовно своєчасного та повного проведення розрахунків з власниками майнових паїв.

3.5. Організаційно забезпечити підготовку та надання органами місцевого самоврядування відомостей про фізичних осіб, які мають право на отримання дотації за молодняк великої рогатої худоби (станом на 01 грудня 2018 року).

Інформацію надати департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації до 05 грудня 2018 року.

4. Відділу містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації спільно з департаментом з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації забезпечити моніторинг за своєчасним та повним освоєнням коштів цільових видатків державного та місцевого бюджетів, спрямованих на будівництво та реконструкцію об’єктів соціальної сфери та інфраструктури району передбачених на 2018 рік.

5. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації забезпечити своєчасне призначення та перерахунок раніше призначеного розміру субсидій населенню на опалювальний сезон 2018-2019 років.

6. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській областівжити дієвих заходів щодо забезпечення підприємствами, установами, організаціями району абсолютного скорочення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та податкового боргу до бюджетів усіх рівнів.

7. Структурним підрозділам райдержадміністрації, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади, які надають адміністративні послуги, передусім послуги соціального характеру, забезпечити належну взаємодію з виконавчими комітетами сільських, селищних та міської рад з метою покращення якості надання цих послуг для населення, доступності та зручності їх отримання.

8. Виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щокварталу до                           10 числа місяця наступного за звітним періодом.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 
 
 

Голова адміністрації                                                                         Я.ЯКОВЧУК