Також дивіться новини на facebook.com

№ 530 від 26 листопада 2018 року "Про районну програму «Забезпечення пільгового проїзду учнів до місця навчання і додому» на 2019 рік"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 
голови районної державної адміністрації
 
 
26 листопада  2018 року                                                                               № 530
 

Про районну програму «Забезпечення пільгового проїзду учнів до місця навчання і додому» на 2019 рік

 

Керуючись Законом України «Про місцеві державні адміністрації», Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року             № 76-VIII, статтею 56 Закону України «Про освіту», статтею 21 Закону України «Про загальну середню освіту», з метою створення належних умов для соціального захисту учнів закладів загальної середньої освіти Сарненського району, забезпечення пільгового проїзду учнів до місця навчання і додому:

 

1. Схвалити районну програму «Забезпечення пільгового проїзду учнів до місця навчання і додому» на 2019 рік (далі – Програма), що додається.

2. Відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації:

2.1. Подати Програму на затвердження сесії районної ради в установленому порядку.

2.2. Організувати системний контроль за виконанням Програми.

3. Фінансовому управлінню Сарненської районної державної адміністрації в районному бюджеті на 2019 рік передбачити кошти, в межах реальних фінансових ресурсів, на виконання цієї Програми.

4. Контроль за виконанням  розпорядження покласти на  заступника голови районної державної адміністрації Параницю Н.М.

 
           
 

Голова адміністрації                                                                              Я.ЯКОВЧУК

 


СХВАЛЕНО
 
Розпорядження голови районної державної адміністрації
26 листопада 2018 року № 530
 

Районна програма

«Забезпечення пільгового проїзду учнів до місця навчання і додому»
на 2019 рік
 
 
1. Загальні положення
 

1.1. Організація регулярного безоплатного підвезення учнів до місць навчання і додому є складовою частиною забезпечення реалізації прав громадян на здобуття загальної середньої освіти.

1.2. Статтею 56 Закону України «Про освіту», статтею 21 Закону України «Про загальну середню освіту» із змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-VIII передбачено право органів місцевого самоврядування забезпечувати пільговий проїзд учнів до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.

 
2. Мета Програми
 
2.1. Метою Програми є:

створення належних умов для соціального захисту учнів закладів загальної середньої освіти Сарненського району;

підвищення освітнього рівня сільського населення;

забезпечення реалізації прав громадян на доступність і безоплатність здобуття загальної середньої освіти.

 
3. Очікуванні результати Програми
 

3.1. Виконання Програми дасть можливість:

забезпечити перевезення 100 відсотків учнів закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості до місця навчання і додому;

забезпечити соціальний захист учнів;

створити у сільській місцевості належні умови для здобуття учнями повної загальної середньої освіти.

 
 
 
 
 



4. Порядок забезпечення пільгового проїзду

учнів до місця навчання і додому

 

4.1. Пільговому проїзду до місця навчання і додому підлягають учні закладів загальної середньої освіти Сарненського району у сільській місцевості, які проживають за межею пішохідної доступності (більше 3 кілометрів).

4.2. Пільговий проїзд до місця навчання і додому здійснюється транспортними засобами загального користування на регулярних маршрутах, за рахунок коштів районного бюджету, передбачених у кошторисі відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації.

4.3. Відділ освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації проводить розрахунки за надані послуги по пільговому проїзду учнів до місця навчання і додому на підставі договорів про надані послуги, укладеного із перевізниками у порядку встановленому чинним законодавством.

Розрахунки за надані послуги проводяться у повному обсязі від фактично наданих послуг перевізниками по пільговому проїзду учнів до місця навчання і додому.

4.4. Перевізники щомісяця, до 25 числа поточного місяця, надають у відділ освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації на паперових носіях розрахунки за маршрутами щодо вартості послуг та реєстр, на яких надавалися послуги з підвезення.

4.5. Перевізники несуть відповідальність за достовірність наданих розрахунків, реєстрів.

4.6. Відділ освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації щомісяця на підставі наданих перевізниками звітних документів проводить розрахунки за надані послуги по пільговому проїзду учнів до місця навчання і додому.

 

5. Фінансування Програми

 

         5.1.Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів районного бюджету в обсязі 545,2 тис.грн.

 
 
 

Виконуюча обов’язки начальника відділу освіти,

молоді та спорту райдержадміністрації                                               О.МЕЛЕЩУК