Також дивіться новини на facebook.com

02.2019 - За недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці роботодавці несуть відповідальність

В Сарненському управлінні ГУ ДФС у Рівненській області нагадують платникам податків, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.
Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» визначено, що мінімальна заробітна плата з 01 січня 2019 року становить: у місячному розмірі – 4173 грн., у погодинному розмірі – 25,13 гривень.
«Офіційне оформлення трудових відносин і дотримання норм трудового законодавства є гарантією соціального захисту працівника, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу. Крім того, таким роботодавцям наголошують про посилення відповідальності за порушення законодавства про працю в зв’язку із збільшенням розміру мінімальної заробітної плати» - зазначила Наталія Бондаренко, заступник начальника управління-начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб Сарненського управління ГУ ДФС у Рівненській області.