Також дивіться новини на facebook.com

02.2019 - На забезпечення соціальних виплат Сарненщина сплатила понад 50 мільйонів гривень

За два місяці поточного року роботодавці та самозайняті особи Сарненщини перерахували до бюджету 50,5 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 6,7 млн.грн. більше за минулорічний показник, або на 15,3%.
Начальник Сарненського управління ГУ ДФС у Рівненській області Жанна Гальчик наголошує, що серед пріоритетів роботи фіскальної служби й надалі залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Офіційне працевлаштування – це гарантія соціальних, економічних, трудових та інших прав працівника, а бюджет відповідно отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Крім того, фахівці Сарненського управління ГУ ДФС у Рівненській області звертають увагу, що з 01.01.2018 змінено розмір мінімального страхового внеску для платників єдиного податку першої групи. Відтепер сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, у 2019 році це 918,06 гривень.
Звільняються від сплати єдиного внеску за себе, фізичні особи підприємці, незалежно від системи оподаткування, та члени фермерських господарств якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст.26 Закону №1058 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.