Також дивіться новини на facebook.com

ПРОТОКОЛ № 2 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району

  


П Р О Т О К О Л № 2

засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району

 
 18  січня 2019  року                                                                                       м.Сарни
 
Головував: голова районної державної адміністрації, голова Комісії                              Я. Яковчук
Присутні: члени Комісії (за списком), запрошені (за окремим списком).
 

І. Про результати проведення у 2018 році робіт з розмінування території району. Затвердження Плану організації виконання завдань з розвідки та розмінування місцевості Сарненського району на 2019 рік.

(Доповідь: Мосійчук С.П.)
 

З  урахуванням доповіді та за результатами обговорення питання порядку денного КомісіяВИРІШИЛА:

 

         1.  Стан виконання заходів плану організації виконання завдань з розвідки та розмінування місцевості та проведену роботу з розмінування території району у 2018 році визнати задовільною.

2. Затвердити План організації виконання завдань з розвідки та розмінування місцевості Сарненського району (далі – План розмінування) (додаток 1).

 

3. ДПРЗ-5 ГУ ДСНС України у Рівненській області, Сарненському  відділу поліцї  ГУ НП  України у Рівненській області забезпечити виконання заходів Плану розмінування на 2019 рік у пунктах, що їх стосуються.

4. Сектору цивільного захисту населення райдержадміністрації, органам місцевого самоврядування посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо недопущення випадків несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами та вжити заходів щодо обмеження його доступу на відмарковані території.

Термін: постійно

5. Контроль за виконанням рішення покласти на Сарненський РС ГУ ДСНС України у Рівненській області, якому звіт про виконання протокольного рішенняподати до сектору цивільного захисту населення райдержадміністрації до 20 листопада 2019 року.

 

ІІ. Про стан з пожежами та загибеллю людей на них на території області у 2019 році, заходи щодо їх попередження.

(Доповідь: Ковалевич О.Ф..)

         За результатами доповіді та з урахуванням обговорення питання порядку денного Комісія ВИРІШИЛА:

 

1. Сектору цивільного захисту населення спільно з Сарненським районним сектором  ГУ ДСНС України у Рівненській області, управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в межах компетенції:

 

1.1.Активізувати роботу щодо створення в межах адміністративно-територіальних одиниць підрозділів добровільної та місцевої пожежної охорони.

Термін: січень 2019 року

1.2. Посилити інформаційно-просвітницьку роботу з непрацюючим населенням, з сім’ями та особами, що опинилися в складних життєвих обставинах, щодо вивчення правил пожежної безпеки та з питань поведінки в умовах надзвичайних ситуацій.

Термін: січень 2019 року

1.3.Відповідальним за проведення профілактичної роботи з населенням пройти спеціальне навчання на базі навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Рівненської області.

Термін: січень 2019 року

1.4.До агітаційно-масової роботи щодо профілактики пожеж у житловому секторі залучати волонтерські організації, членів добровільних протипожежних формувань, працівників місцевих пожежних команд.

Термін: січень 2019 року

 

2. Відділу освіти молоді та спорту райдержадміністрації:

 

2.1. Продовжити навчання учнів та студентів правилам пожежної безпеки.

Термін: січень 2019 року

2.2. Проводити з дітьми дошкільного віку навчально-виховну роботу, спрямовану на формування достатнього та необхідного рівня знань і умінь дитини для безпечного перебування в навколишньому середовищі, елементарних норм поведінки у надзвичайних ситуаціях і запобігання пожежам від дитячих пустощів з вогнем.

Термін: січень 2019 року

3. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації:

 

3.1. Організувати проведення роз’яснювальної роботи щодо дотримання правил пожежної безпеки та надання наглядної протипожежної агітації під час відвідування фахівцями із соціальної роботи та соціальними працівниками на закріпленій території осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних сімей, малозабезпечених верств населення, осіб та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Термін: січень 2019 року

3.2. З метою роз’яснення вимог правил пожежної безпеки населенню залучати працівників Сарненського районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області до роботи Мобільних соціальних офісів.

Термін: постійно

3.3.         Обладнати та оновити в кожному закладі соціального захисту населення та територіальних центрах надання соціальних послуг району спеціальні куточки (стенди) відповідною літературою та наочною агітацією щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті та запобігання травматизму і загибелі людей у вогні.

Термін: січень 2019 року

4. КЗ «Сарненська ЦРЛ» , НКП «Сарненський районний ЦПМСД» Сарненської районної ради:

 

4.1.         Зобов'язати заклади охорони здоров'я району під час медичного обслуговування населення проводити роз'яснювальну роботу з пацієнтами щодо попередження опікового травматизму та загибелі людей у вогні.

Термін: січень 2019 року

4.2.         Обладнати та оновити в кожному лікувальному закладі спеціальні куточки (стенди) відповідною літературою та наочною агітацією щодо попередження опікового травматизму та загибелі людей у вогні.

Термін: січень 2019 року
 

5. Сарненському районному сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області:

5.1. Спільно з працівниками Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Рівненській області, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  продовжити проведення пожежно-профілактичних відпрацювань населених пунктів району згідно із квартальними графіками, які погоджувати із залученими до відпрацювання службами та затверджувати в райдержадміністрації.

Термін: січень 2019 року

5.2. Розробити наглядну протипожежну агітацію та друковані пропозиції щодо дотримання правил пожежної безпеки у житловому секторі, надати їх для розповсюдження серед населення у місцеві органи влади, житлово-комунальні підприємства та будинкоуправління, соціальні служби, заклади освіти та охорони здоров’я, відділення зв’язку.

Термін: січень 2019 року

    6. Виконавцям про хід виконання заходів інформувати сектор цивільного захисту населення райдержадміністрації  до 20січня 2019 року.

 

7. Контроль за виконанням рішення покласти на Сарненський РС ГУ ДСНС України у Рівненській області, якому звіт про виконання протокольного рішенняподати до секретаріату комісії через сектор цивільного захисту населення райдержадміністрації  до 15 лютого 2019 року.

 

III. Про підведення підсумків роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій району за 2018 рік. Затвердження плану роботи Комісії на 2019 рік

(Інформація:Сварицевич О.В.)

З урахуванням інформації та за результатами обговорення питання порядку денного КомісіяВИРІШИЛА:

 

1. Роботу Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району у 2018 році визнати задовільною.

2. Затвердити План роботи Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій району на 2019 рік (додаток 2).

3. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та інших центральних органів виконавчої влади:

3.1.         Забезпечити своєчасне та повне надання матеріалів з питань, які заплановані для розгляду комісією.

3.2. Аналітичні довідки та пропозиції до проектів протокольних рішень комісії надавати до сектору цивільного захисту населення райдержадміністрації.

Термін: до 20 числа попереднього місяця від дати розгляду питання

4. Сектору цивільного захисту населення райдержадміністрації:

4.1. Копію затвердженого плану роботи комісії на 2019 рік подати до управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення облдержадміністрації.

Термін: до 20 січня 2019 року

4.3. Забезпечити безумовне виконання Плану основних заходів цивільного захисту Сарненського району на 2019 рік у відповідності з розпорядженням голови райдержадміністрації.

Термін: протягом 2019 року
5. Контроль за виконанням рішення покласти на сектор цивільного захисту населення райдержадміністрації.
                  
 
        
 
Голова комісії ТЕБ та
НС Сарненського району,
головаадміністрації                                                                   Я. ЯКОВЧУК
 
 
 Секретар комісії                                                            Ю.ОНІСКОВЕЦЬ