Також дивіться новини на facebook.com

№ 110 від 04 квітня 2019 року "Про стан виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій , підвищення"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 

04 квітня 2019 року                                                                                   № 110

 

Про стан виконання підприємствами, установами  і

організаціями указів Президента України, постанов

Кабінету Міністрів України та відповідних

розпоряджень голів обласної та районної державних

адміністрацій , підвищення рівня виконавської
дисципліни в районі  
 
 

          З метою забезпечення виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій загальним відділом апарату райдержадміністрації спільно з управліннями і відділами райдержадміністрації було перевірено стан виконання документів органів влади вищого рівня та відповідних розпоряджень і доручень голови райдержадміністрації в районі.

          Аналіз показав, що в цілому проводиться комплекс заходів по виконанню указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної  і районної державних адміністрацій в районі.

 Станом на 01 березня 2019 року в райдержадміністрації на контролі перебувало 459  документів органів виконавчої влади вищого рівня, в тому числі 54 укази та 2 розпорядження Президента України, 79 постанов та                        37 розпоряджень  Кабінету Міністрів України, 195 розпоряджень   та  92 доручення голови обласної державної адміністрації. Також на контролі перебуває 510 розпоряджень та 91 доручення голови райдержадміністрації.

Щомісяця на засіданнях колегії райдержадміністрації заслуховуються звіти заступників голови райдержадміністрації, керівників управлінь і відділів райдержадміністрації про стан виконання актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Законів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій в районі.

2

З метою забезпечення виконання указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної і районної державних адміністрацій:

 1. Заступникам голови,  керівнику апарату, начальникам управлінь і відділів райдержадміністрації, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

1.1. забезпечити повне виконання завдань, поставлених в указах   Президента України, постановах Кабінету Міністрів України, законах України, розпорядженнях та дорученнях голів обласної   та районної державних адміністрацій;

1.2 взяти під особистий контроль якісне та повне виконання у визначені терміни указів   Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та   відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій.

2. Рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

 2.1 забезпечити        виконання    та    інформування     райдержадміністрації     у   встановлені терміни про стан виконання на території ради указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, Законів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій;

2.2. внести на розгляд засідань виконавчих комітетів у квітні 2019 року питання стану виконання документів органів влади вищого рівня, власних рішень та підвищення виконавської дисципліни на території ради;

2.3 забезпечити постійний контроль за надходженням податків від платників на підвідомчій території та виконанням місцевих бюджетів;

2.4  вжити додаткових заходів для організації надання побутових послуг на території рад, сприяти відкриттю нових підприємств побутового обслуговування на підвідомчій території.

3. Районній тимчасовій комісії з питань погашення заборгованості із  заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення спільно з виконавчими комітетами сільських, селищних, міської рад активізувати роботу з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, погашення заборгованості із  заробітної плати.

4. Рекомендувати виконкомам Степанської, Клесівської селищних, Коростської, Кам’яне-Случанської, Вирівської, Любиковицької, Тутовицької, Люхчанської, Немовицької, Кузьмівської та Стрільської сільських рад активізувати роботу по розробленню містобудівної документації населених пунктів територіальних громад за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших

джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

5. Рекомендувати виконавчим комітетам Селищенської, Кузьмівської, Костянтинівської сільських, Степанської селищної та Сарненської міської рад

спільно з відділом культури та туризму райдержадміністрації вжити заходи для
3

забезпечення збільшення надходжень коштів від надання платних послуг закладами культури, що функціонують на підвідомчій території.

6. Рекомендувати керівникам ВП «Клесівське кар’єроуправління» ДП «УПП УЗ», ТОВ Клесівський кар’єр нерудних копалин «Технобуд», ТОВ «Вирівський кар’єр», ТОВ «Селищанський гранітний кар’єр», ДП «Підприємство Катеринівської виправної колонії (№46)», розробити та погодити з департаментом житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності Рівненської облдержадміністрації відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 липня 1997 року № 786 норми питомих витрат паливно- енергетичних ресурсів.

7. Рекомендувати сільським, селищним, міському головам, керівникам підприємств, установ, організацій - балансоутримувачам захисних споруд забезпечити виконання розпорядження голови райдержадміністрації від           22 грудня 2016 року №510 «Про стан утримання та використання захисних споруд цивільного захисту на території Сарненського району».

8. Звернути увагу сільських голів: Немовицького- Савчина В.М.,  Вирівського– Опалька Б.Г., Коростського –Климця О.З. Великовербченського –Гольонко О.С. та виконуючого обов’язки  Люхчанського сільського голови Клочка С.І.. на низький рівень виконавської дисципліни щодо інформування райдержадміністрації про стан виконання документів центральних і місцевих органів влади на території ради.

          Рекомендувати головам рад вжити заходів щодо забезпечення покращення виконавської дисципліни в підвідомчих установах.

9. Про стан виконання розпорядження голови райдержадміністрації інформувати райдержадміністрацію до 15 листопада 2019 року.

10. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 05 травня 2018 року №189 «Про стан виконання підприємствами, установами і організаціями указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України та відповідних розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій, підвищення рівня виконавської дисципліни в районі».

11. Контроль за виконанням розпорядження голови райдержадміністрації покласти на керівника апарату райдержадміністрації В. Стельмаха.

 
 
 
 

Голова адміністрації                                                                          Я.ЯКОВЧУК