Також дивіться новини на facebook.com

№ 151 від 08 травня 2019 року "Про проведення інвентаризації радіоактивних відходів у Сарненському районі"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
08 травня 2019 року

                                                       № 151                                                        

 
Про проведення інвентаризації
радіоактивних відходів у Сарненському районі
 
 
 
 
 
 
 

Відповідно до статті 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 14 Закону України «Про поводження з радіоактивними відходами», Порядку проведення державної інвентаризації радіоактивних відходів (НП 306.5.04/2.059-2002), затвердженого наказом Державного комітету ядерного регулювання України від 11 лютого 2003 року №27, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 лютого 2003 року за № 160/7481, на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 квітня 2019 року № 405 «Про проведення інвентаризації радіоактивних відходів» та з метою виявлення радіоактивних відходів на території району, здійснення контролю за їх обліком, переміщенням, накопиченням і своєчасною передачею спеціалізованим підприємствам з поводженням з радіоактивними відходами:

 

1. Затвердити склад районної комісії з проведення інвентаризації радіоактивних відходів (далі – районна інвентаризаційна комісія) згідно з додатком.

2. Сарненському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області до 27 травня 2019 року здійснити уточнення та сформувати перелік підприємств, установ, організацій, наукових та медичних закладів, діяльність яких пов’язана з використанням джерел іонізуючого випромінювання й утворення радіоактивних відходів та на яких має бути проведена інвентаризація.

3. Районній інвентаризаційній комісії:

3.1 Провести упродовж  червня – серпня 2019 року інвентаризацію радіоактивних відходів відповідно до Порядку проведення державної інвентаризації радіоактивних відходів (НП 306.5.04/2.059-2002), затвердженого наказом Державного комітету ядерного регулювання України від 11 лютого 2003 № 27, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 лютого 2003 за № 160/7481.

При виконанні вищезазначеного Порядку врахувати закриті джерела іонізуючого випромінювання, що не експлуатуються та плануються до переведення до категорії радіоактивних відходів.

3.2 Забезпечити організацію та координацію робіт з проведення інвентаризації радіоактивних відходів на території району.

3.3 Узагальнені дані інвентаризації радіоактивних відходів у Сарненському районі до 20 вересня 2019 року подати обласній інвентаризаційній комісії через управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення облдержадміністрації.     

4. Взяти до відома, що інвентаризацію радіоактивних відходів підприємств, установ і організацій, які належать до сфери управління Державного агентства України з управління зоною відчуження та Міненерговугілля України, здійснюють інвентаризаційні комісії, що утворені наказами цих центральних органів виконавчої влади. 

5. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 01 червня 2016 року № 210 «Про проведення інвентаризації радіоактивних відходів».

         6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови районної державної адміністрації Назарця І.П.

 
 
 
 
 
 
Голова адміністрації                                                                      Я.ЯКОВЧУК