Також дивіться новини на facebook.com

№ 219 від 05 липня 2019 року "Про виконання плану основних заходів цивільного захисту населення Сарненського району"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
05 липня 2019 року
                                                    № 219                                                                                        
 
 
 
Про виконання плану основних заходів цивільного захисту населення Сарненського району
 
 
 
 

З метою реалізації головного завдання у сфері цивільного захисту протягом І півріччя 2019 року проведено ряд заходів щодо забезпечення сталого функціонування районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Рівненської області

Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту населення Сарненського району на 2019 рік, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 08.02.2019 № 57 у І півріччі 2019 році :

-  проведено 10 засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району, на яких було розглянуто 8 планових та 6 позапланових питань;

- 28.02.2019 керівний склад та спеціалізовані служби району, органи місцевого самоврядування району взяли участь у спільному штабному  тренуванні з органами управління та силами територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту  Рівненської області з реагування на надзвичайні ситуації в умовах паводку та пропуску льодоходу;

- з метою підвищення рівня готовності підприємств, установ, організацій, органів місцевого самоврядування району до реагування на надзвичайні ситуації протягом І півріччя 2019 року проведено 3 спеціальних об’єктових навчання та 10 спеціальних об’єктових тренувань.

- з початку 2019 року навчання у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області та Сарненському навчально-консультаційному пункті пройшли 46 осіб, з них – 20 осіб за державним замовленням та 26 осіб – за контрактом. У районі забезпечено 100% виконання плану комплектування навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області слухачами Сарненського району з функціонального навчання у сфері цивільного захисту на 2019 рік, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 26.12.2018 № 613;

- на території району на обліку знаходиться 135 захисних споруд, 13 захисних споруд класифікуються як готові,   89 - обмежено готові, 33 - не готові;

-  проведено уточнення і корегування планів реагування при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації;

- проведена відповідна робота щодо уточнення розрахунків розміщення населення, яке підлягає евакуації при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

         Зважаючи на викладене вище та з метою підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та Кодексу цивільного захисту України:

 

             1. Рекомендувати виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад:

    1.1. Вивчити питання щодо можливості встановлення  гучномовців у місцях масового перебування людей.

             1.2. Вжити заходів щодо облаштування джерел протипожежного водопостачання в безводних населених пунктах району;

             1.3. Провести розрахунки та вжити дієвих заходів щодо накопичення засобів індивідуального захисту, приладів радіаційної, хімічної розвідки та дозиметричного контролю.

             1.4. Забезпечити  консультаційні пункти з питань цивільного захисту населення сучасними навчально-методичними та наочними посібниками.

             1.5. Спільно з балансоутримувачами захисних споруд району вжити заходи щодо покращення стану захисних споруд цивільного захисту та переведення зі стану «обмежено готові» в «готові». Продовжити технічну інвентаризацію захисних споруд району та забезпечити   утримання захисних споруд цивільного захисту відповідно до доручення заступника голови облдержадміністрації від 03.05.2018 № дор.55/01-61/18.

             1.6. Забезпечити створення та поповнення матеріальних резервів, для запобігання та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, відповідно до затверджених номенклатур.

    1.7. Забезпечити виконання заходів визначених Планом дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків на території району у 2020 році, затвердженого на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району від 31.05.2019 протокол 9.

    
            

             2. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, відділу культури і туризму райдержадміністрації, управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації,  КНП «Сарненська ЦРЛ», КНП «Сарненський районний ЦПМСД» забезпечити дієвий контроль за виконанням заходів протипожежного захисту, передбачених приписами за результатами проведених перевірок дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, будинків для людей похилого віку та інвалідів, закладів культури.

       3. Керівникам спеціалізованих служб цивільного захисту Сарненської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Рівненської області:

     3.1. Забезпечити організацію виконання заходів щодо належного функціонування служб, завершити роботу щодо відпрацювання документації служби (положення про службу, наказ про призначення посадових осіб служби, функціональні обов’язки посадових осіб служби, схему організації та список для оповіщення та зв’язку, плани реагування на надзвичайні ситуації, плани взаємодії, довідка доповідь начальника служби) та надати її на перевірку в сектор цивільного захисту населення райдержадміністрації до 20 листопада 2019 року.

3.2. Провести уточнення обліку працівників спеціалізованих служб, техніки та майна, якими такі служби укомплектовані для ліквідації надзвичайних ситуацій, розрахунки подати в сектор з цивільного захисту населення райдержадміністрації до 01 серпня 2019 року.

4. Сектору цивільного захисту населення райдержадміністрації  надавати необхідну методичну допомогу виконавчим комітетам міської, селищних та сільських рад у розробці відповідних програм забезпечення  захисту населення і територій громади від надзвичайних ситуацій.

         5. Сарненському районному сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області продовжити роботу з підприємствами-балансоутримувачами водогінних мереж, суб’єктами господарювання щодо утримання джерел протипожежного водопостачання у справному стані.

         6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови адміністрації І.Назарця.

 
 
 
 
 
 
Голова адміністрації                                                                                Я.ЯКОВЧУК