Також дивіться новини на facebook.com

Інформація про стан виконання в районі заходів, передбачених Програмою розвитку малого та середнього підприємництва за ІІІ квартал 2019 року

  На забезпечення реалізації заходів Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Рівненській області на 2018 – 2020 роки в районі протягом січня-вересня поточного року проведено наступне .

           В районі забезпечено дотримання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

          Відділом містобудування, архітектури та інфраструктури райдержадміністрації розроблено проект регуляторного акту - розпорядження голови райдержадміністрації «Про затвердження Умов конкурсу з визначення підприємства (організації), що здійснює функції робочого органу при проведенні конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Сарненського району Рівненської області. Регуляторний акт погоджений в Державній регуляторній службі України. На даний час проводиться робота щодо прийняття регуляторного акта та державної реєстрації його в органах юстиції.

Забезпечено роботу відділу з обслуговування Центру надання адміністративних послуг, яким надається 109 адміністративних послуг, з них 39 запроваджено протягом звітного періоду. За 9 місяців 2019 року прийнято 10357 вхідних пакетів документів на отримання адміністративних послуг, що на 29,3 відс., більше, ніж за відповідний період 2018 року, кількість наданих Центром консультацій зросла на 47,3 відс..

За структурою адміністративних послуг найбільша кількість звернень стосуваласяпослуг земельного характеру та послуг з реєстрації речових прав на нерухоме майно, які зросли відповідно на 36,6 відс. і 22,1 відс. в порівнянні з січнем-вереснем минулого року. За звітний період відділом видано 8633 результатів адміністративних послуг, що більше минулорічного періоду на    6,3 відс.

                 В районі забезпечено інформаційну, ресурсну та фінансово-інвестиційну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва.

Протягом дев’яти місяців 2019 року суб’єктам підприємницької діяльності продано шляхом проведення земельних торгів (аукціонів) 19 земельних ділянок не сільськогосподарського призначення загальною площею 1,2785 га на суму 1389,3 тис. грн.. (Сарненська міська рада –16 ділянок, Клесівська селищна-2, Немовицька-1).

Станом на 01.10.2019 суб’єктам підприємницької діяльності надано в оренду 947,6 м.кв. площі об’єктів спільної власності територіальних громад району. Сформовано перелік об’єктів спільної власності територіальних громад району, що не використовується та можуть бути передані в оренду, або відчужені загальною площею 7273,02 м.кв. та об’єктів державної форми власності, які тимчасово не використовуються і можуть надаватися в оренду суб’єктам підприємницької діяльності загальною площею 4334,8 м.кв..

Інформація про переліки об’єктів спільної власності територіальних громад району та державної форми власності, що не використовується оновлюються на сайті райдержадміністрації в рубриці «Економіка» в розділі «Підприємництво».

За звітний період на базі створеного Центру розвитку підприємництва при районному центрі зайнятості проведено 8 профконсультативних семінарів на тему «Як розпочати свій бізнес?» за участю 67 безробітного та 20 семінарів для фізичних осіб-підприємців та представників малого і середнього підприємництва.

Крім того, на базі Центру розвитку підприємництва надано 2958 консультацій з питань підбору персоналу, ведення малого та середнього підприємництва для 530 роботодавців. Проведено 3 міні-ярмарки вакансій для суб’єктів малого та середнього підприємництва.

Протягом січня-вересня 2019 року проходили підвищення кваліфікації за напрямом «Підприємець-початківець» 2 безробітних, один з них отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю та започаткував власний бізнес.

В районі проводиться постійна системна інформаційно - роз’яснювальна робота щодо орієнтації незайнятих осіб на започаткування власної справи, розвитку та підтримки підприємницьких ініціатив.

          Служба зайнятості сприяє безробітним громадянам у працевлаштуванні шляхом створення робочих місць через надання компенсацій роботодавцям у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Протягом січня-вересня працевлаштовано 104 безробітних з наданням компенсації роботодавцям у розмірі єдиного соціального внеску. Протягом звітного періоду отримував компенсацію 150 роботодавець..