Також дивіться новини на facebook.com

№ 377 від 02 грудня 2019 року "Про стан виконання районного плану заходів на 2018-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа»"

  Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
 

голови районної державної адміністрації

 
 
02 грудня   2019 року                                                                                 № 377    
 

Про стан виконання районного плану заходів на 2018-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа»

                                                

 

З 01 вересня 2019 року в районі, за новим Державним стандартом початкової освіти, функціонує 76перших класів  із загальною кількістю  1471 учнів. В цілому 3100 учнів навчаються в Новій українській школі. Всі вчителі початкових класів, вчителі англійської мови, пройшли обов’язковий етап підвищення кваліфікації   на сайті студії он-лайн – освіти EdEra. На базі закладів Сарненського локального центру - Сарненського ліцею №2, НВК «Школа-колегіум» ім. Т. Г. Шевченка було проведено три навчальні сесії з підготовки  педагогічних працівників, які у 2018 – 2019 навчальному році почали роботу в умовах Нової української школи. Розпочато підготовку педагогічних працівників для роботи в умовах Нової української школи, які навчатимуть учнів перших класів у 2021 – 2022 навчальному році. Загалом курсову підготовку пройшли 364 педагоги.

          На переоснащення освітнього простору та з метою створення належних умов для впровадження Державного стандарту початкової загальної середньої освіти «Нова українська школа», у 2018 – 2019 навчальному році для придбання сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, дидактичних матеріалів, музичних інструментів для початкових класів з державної субвенції виділено   3,294, 058 тис.грн, з місцевого бюджету – 966,0 тис. грн., а у 2019-

 

                                                            2

 2020  навчальному році з державної субвенції виділено 3037,892 тис.грн, з районного бюджету – 1897,0 тис. грн.

            Враховуючи наведене вище, з метою подальшого забезпечення та підтримання належних умов функціонування закладів загальної середньої освіти, покращення рівня надання освітніх послуг, створення відповідних умов навчання та виховання учнів, розвитку їх особистісного, інтелектуального й фізичного потенціалів, відповідно до статей 22, 35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про освіту», Закону України «Про загальну середню освіту»:

           1. Роботу щодо виконання районного плану заходів на 2018-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» визнати задовільною.

                2.  Відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації, рекомендувати виконавчим комітетам міської, сільських, селищних рад:

          2.1. Продовжувати організаційну роботу щодо оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти, профілізації старшої школи, створення належних умов для задоволення інтелектуальних потреб учнівської молоді.

 2.2. Вжити своєчасних заходів щодо створення нового освітнього середовища шляхом облаштування закладів загальної середньої освіти  меблями, обладнанням і дидактичним матеріалами, необхідними для впровадження компетентнісного навчання в 1 класах; забезпечити раціональне використання бюджетних коштів.

          2.3. Продовжувати сприяти створенню в закладах нового освітнього простору з метою впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти.

           3.Відділу освіти, молоді та спорту Сарненської районної державної адміністрації:

           3.1. Забезпечити виконання заходів Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року. 

 3.2. Сприяти навчанню педагогічних працівників. Створити умови для безперервного вдосконалення фахової освіти і кваліфікації педагогічних працівників, проведення системи методичних заходів, спрямованих на розвиток творчого потенціалу педагогів, виявлення перспективного педагогічного досвіду та участь у його вивченні, узагальненні та впровадженні, формування інноваційного стилю діяльності.

 3.3. Створити умови для здобуття освіти особами з особливими освітніми потребами з урахуванням індивідуальних потреб, можливостей, здібностей та інтересів, а також забезпечити виявлення та усунення факторів, що перешкоджають реалізації прав і задоволенню потреб таких осіб у сфері освіти. Забезпечити створення ресурсних і медіатек та оснащення їх обладнанням для проведення корекційно - розвиткових занять.

 
3

 3.4. Надавати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти консультативно-методичну допомогу з питань роботи за новим Державним стандартом початкової освіти.

      3.5. Забезпечити  участь педагогів у методичних заходах регіонального та всеукраїнського рівнів з питань впровадження Державного  стандарту початкової загальної освіти та навчальних програм для 5-9, 10-11 класів.

       3.6. Узагальнювати матеріали та сприяти поширенню кращого досвіду роботи педагогічних колективів закладів загальної середньоїосвіти району щодо впровадження Концепції «Нова українська школа».

           4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Параницю Н.М.         

 
 
 

Виконуючий обов’язки 

голови адміністрації                                                                        Іван НАЗАРЕЦЬ