Також дивіться новини на facebook.com

Нові можливості для ФОПів в застосунку «Дія»

 В Головному управлінні ДПС у Рівненській області  інформують, що  завдяки масштабному оновленню революційних послуг Мінцифи, яка 17 травня 2021 року під час Diia Summit 2.0. презентувала «Податкову в декілька кліків як нову реальність для українських підприємців», для ФОПів з’явилися нові можливості в застосунку «Дія». Відтепер для них стало ще доступнішим задекларувати доходи, сплатити податки і збори, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди онлайн.

Всі процеси максимально автоматизовані, з допомогою «Дії» декларацію можна подати завдяки «Дія.Підпису» – кваліфікованому електронному підпису у смартфоні. 

Однією з переваг при заповненні декларації  в цьому застосунку є те, що підприємці мають вибір, а саме: підключити інтеграцію з банком, в такому випадку сума доходів для розрахунку, для прикладу Декларації платника єдиного податку, буде підтягуватись автоматично, або ж вказати таку суму доходу вручну. 

Також в «Дії» можна звірити реєстраційні дані ФОП, суми нарахованих та сплачених податків і зборів, наявність заборгованості чи переплати. Для зручності платники зможуть  отримувати сповіщення про стан розгляду поданої до податкових органів декларації, чи прийнято таку декларацію або ж відхилено, чи потрібно внести відповідні виправлення. 

Все це заощадить час, кошти та сили підприємцям. Крім того, будуть пуш-сповіщення, щоб  не пропустити дедлайн та не платити штрафні санкції.

Зверніть увагу що на порталі «Дія» також можна скористатися  вищеперерахованими послугами. 

За допомогою порталу або за стосунку «Дія» також можна отримати довідку про доходи, для цього потрібно обрати відповідний період та зачекати на відповідь. 

 

 

Детальніше ознайомитися з цією та іншою корисною інформацією можна за посиланням http://www.visnuk.com.ua/uk/news/100024665-podati-deklaratsiyi-ta-splatiti-podatki-fop-mozhut-onlayn-novi-poslugi-v-diyi.