Також дивіться новини на facebook.com

Платники Рівненщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 4 млрд. гривень ПДФО

 У Головному управлінні ДПС у Рівненській  області повідомили, що протягом восьми місяців  2021 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 4 млрд 35 млн грн  податку на доходи фізичних осіб.

Як зазначив в.о. начальника  податкової служби області Віталій Чуй, місцеві бюджети краю отримали 3 млрд 27  млн грн ПДФО, що перевищує показники відповідного періоду 2020 року на 605 млн. гривень. Відповідно до державного бюджету мобілізовано 1 млрд  8 млн  грн ПДФО. Цей показник збільшився на 202 млн. грн. порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Посадовець підкреслив, що податок на доходи фізичних осіб залишається основним бюджетоутворюючим податком для громад. Тож лише повна та легальна оплата праці, офіційні робочі місця гарантують необхідні надходження до місцевих бюджетів.
«Кожен, хто працює легально, відповідно сплачує ПДФО, може розраховувати на підтримку і соціальний захист від держави. Особливо важливо, що саме офіційне робоче місце гарантує страховий стаж, на основі якого призначаються пенсійні виплати. Тож офіційна зарплата – це питання особистої відповідальності не лише роботодавця, а й найманого працівника», - зазначив Віталій Чуй.