Також дивіться новини на facebook.com

Стоп кишковим інфекціям


    Враховуючи різке підвищення температури повітря та приймаючи до уваги інформацію начальника управління ветеринарної медицини в Сарненському районі Запухляка І.М. та головного державного санітарного лікаря району Войнеловича О.І. щодо порушення температурного режиму зберігання та реалізації продуктів харчування постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району на своєму засіданні 18 червня 2010 року розглянула питання „Про стан дотримання санітарних та ветеринарних правил під час виїзної торгівлі в сільських населених пунктах в літній період”.

    Під час розгляду порушеного питання було проінформовано членів комісії про той факт, що на сьогоднішній день в районі функціонує 6 ринків. Всі інші ринки, які функціонують 1 раз в тиждень в населених пунктах району являються стихійними ринками. І, як наслідок, на таких ринках торгівля продуктами харчування здійснюється з порушенням санітарних вимог: з землі, на відкритому повітрі, без обладнання належним чином робочих місць, за відсутності холодильного обладнання, без елементарних умов дотримання особистої гігієни та без санітарного одягу.
    Враховуючи епідеміологічну ситуацію захворюваності населення на гострі кишкові інфекції та на сальмонельоз, приймаючи до уваги, що на території області зареєстровано 7 спалахів харчових отруєнь, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненського району вирішила заборонити торгівлю продуктами харчування без холодильного обладнання на існуючих несанкціонованих виїзних ринках.
    З метою уникнення непорозумінь з районними контролюючими службами звертаємось до суб’єктів господарської діяльності, що здійснюють торгівлю на виїзних стихійних ринках з проханням припинити реалізацію продуктів харчування в літній період! 
    Крім того, звертаємо увагу керівників закладів торгівлі району на те, що всі товари та продовольча сировина повинні надходити в заклад торгівлі лише при наявності необхідних супровідних документів, що засвідчують їх якість та безпеку відповідно до вимог чинного законодавства (сертифікати відповідності, посвідчення якості та інші). 
    З ціллю уникнення поширення інфекційних захворювань, харчових отруєнь, просимо забезпечити реалізацію швидкопсуючих продуктів харчування лише за наявності холодильного обладнання. Адже, всі ми, розуміємо, що жодні прибутки та матеріальні цінності не варті людського здоров’я та людського життя.
 
 

 

Заступник голови райдержадміністрації
Інна Наумович