Також дивіться новини на facebook.com

Рівненщина буде з хлібом

     У цьому запевнив представників ЗМІ голова облдержадміністрації Василь Берташ. Він відвідав підприємство ПрАТ «Рівнеборошно», яке є основним постачальником борошна для хлібопекарських підприємств краю, адже 60 відсотків усієї хлібобулочної продукції в області випікають саме з їхньої сировини. Загалом на Рівненщині є три борошномельні підприємства, які заготовляють зерно для потреб регіону. Цьогоріч, як і торік, власного продовольчого зерна Рівненщина матиме достатньо. Вже нині його зібрали 180 тисяч тонн, при потребі у 176 тисяч тонн, доповіла очільникові області директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія Переходько.
     «Сьогодні Президент України ставить завдання керівникам усіх регіонів забезпечити людей якісними продуктами харчування в достатній кількості. Адже це гарантія продовольчої незалежності областей і держави в цілому», - акцентував Василь Берташ. 

     Тим часом, за словами генерального директора ПрАТ«Рівнеборошно» Олександра Горбатюка, місцеве збіжжя хорошої якості. Це підтверджують результати лабораторних досліджень, які проводять на підприємстві. «Аграрна галузь України вийшла на новий рівень, з кожним роком зерно додає в якості, з’являються нові сорти. Пригадую, ще десять років тому місцеве зерно годилося лишень для годівлі худоби. А хліб випікали з імпортної сировини, яку завозили, наприклад, з Канади чи Казахстану», - розповів Олександр Горбатюк. Нині ж борошно із пшениці, яка виросла на полях Рівненщини, цінують і за її межами. Так, його використовує при виробництві своєї продукції львівська кондитерська фірма «Світоч», яка входить до компанії Nestle S.A. Адже ПрАТ «Рівнеборошно» є єдиним постачальником для відомого виробника солодощів.