Також дивіться новини на facebook.com

№ 284 від 16 серпня 2013 року "Про роботу Сарненського сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області по виконанню вимог Кодексу цивільного захисту України по забезпеченню пожежної безпеки"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 

16 серпня 2013  року                                                                                 №  284

Про роботу Сарненського сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області по виконанню вимог Кодексу цивільного захисту України по забезпеченню пожежної безпеки

 
 

 

 

Забезпечення пожежної безпеки на території Сарненського району, повноваження у цій сфері органів державної влади, органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання і громадян встановлюються Кодексом цивільного захисту України та іншими нормативно-правовими актами.

Сарненським сектором  Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводиться робота по попередженню виникнення пожеж та загибелі на них людей.

Пропаганда безпечного поводження з вогнем проводиться через засоби масової інформації, зокрема через Сарненське районне проводове радіомовлення ТРК «Полісся» та районну газету «Сарненські новини». За участю працівників сектору організовуються виступи в трудових колективах, школах, дитячих дошкільних закладах на протипожежну тематику та щодо порядку дій в надзвичайних ситуаціях.

У 2013 році в Сарненському районі спостерігається тенденція до зниження кількості пожеж. Так, за 7 місяців 2013 року, виникло 36 пожеж та зареєстровано 2 випадки загибелі людей, що на 42 відсотки і 60 відсотків відповідно менше аналогічного періоду 2012 року.

Найбільша кількість пожеж у 2013 році сталася на території Сарненської міської ради - 9, Клесівської селищної ради – 4 пожежі. Жодної пожежі не було зафіксовано за вказаний період на територіях Тутовицької, Кричильської, Карпилівської, Кам’яне-Случанської, Зносицької, Стрільської та Вирівської сільських рад.

Основними причинами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем - 9 пожеж, порушення правил монтажу  та експлуатації печей - 6 пожеж, порушення правил монтажу  та експлуатації електроустановок – 13 пожеж, пустощі дітей з вогнем – 2 пожежі, порушення правил монтажу та експлуатації газових приладів – 2 пожежі, удар блискавки – 1 пожежа, підпал – 3 пожежі, самозаймання – 1 пожежа.

З метою покращення профілактичної роботи по попередженню виникнення пожеж та загибелі і травмування людей на пожежах:

1.                Рекомендувати Сарненському сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

1.1. Забезпечити оперативне гасіння пожеж, рятування людей та надання допомоги в ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха та інших небезпечних подій під час виникнення їх на території населених пунктів району.

1.2. Координувати діяльність та надавати методичну допомогу місцевим пожежним командам району.

         1.3. Здійснювати контроль за дотриманням протипожежного стану на об'єктах з масовим перебуванням людей, об'єктах  життєзабезпечення, зберігання матеріальних цінностей та об'єктах сільськогосподарського виробництва усіх форм власності.

1.4. Публікувати в районній газеті матеріали з питань попередження пожеж та загибелі людей на пожежах та порядки дій в надзвичайних ситуаціях.

1.5. Спільно з виконкомами міської, сільських, селищних рад проводити навчання населення правилам пожежної безпеки по місцю проживання.

2.Виконкомам сільських, селищних та міської рад:

2.1. З метою попередження пожеж, надзвичайних ситуацій та загибелі людей на них обладнати в адмінприміщеннях спеціальні куточки, стенди з відповідною протипожежною літературою, наглядною агітацією щодо дій в надзвичайних ситуаціях.

2.2. Вживати невідкладних додаткових заходів щодо запобігання виникненню пожеж в екосистемах.

3.Відділу освіти райдержадміністрації:

3.1. Із залученням працівників сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводити роз'яснювальну роботу серед дітей шкільного та дошкільного віку по попередженню пожеж в побуті та порядку дій в надзвичайних ситуаціях.

3.2. З метою попередження пожеж та загибелі людей на них обладнати в кожному навчально-виховному закладі спеціальні куточки, стенди з відповідною протипожежною літературою та наглядною агітацією.

3.3. Проводити в навчально-виховних закладах району День пожежної безпеки.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації О.Хомича.

 
Голова  адміністрації                                                                               А.Остапчук