Також дивіться новини на facebook.com

№ 259 від 25 липня 2013 року "Про роботу управління ветеринарної медицини в Сарненському районі по створенню сервісних пунктів з обслуговування худоби особистих селянських господарств"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 
 25липня 2013 року                                                                              № 259
 
Про роботу управління ветеринарної
медицини в Сарненському районі по
створенню сервісних пунктів з
обслуговування худоби особистих
селянських господарств
 

На виконання вимог Закону України «Про ветеринарну медицину», Указу Президента України від 13 квітня 2011 року № 464/2011 «Про затвердження Положення про Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України», доручення першого заступника голови обласної державної адміністрації Юхименка А.О. від 11.03.2013 № дор 63/01-61/13 щодо стану справ в галузі тваринництва та з метою покращення породності, продуктивності та збільшення генетичного потенціалу маточного поголів’я худоби за рахунок осіменіння корів і телиць сім’ям биків – плідників поліпшуючих порід, управлінням ветеринарної медицини в Сарненському районі спільно з підпорядкованими державними ветеринарними установами району проводяться відповідні організаційно – господарські та спеціальні ветеринарні заходи серед поголів’я великої рогатої худоби різних форм власності.

         В районі в приватному секторі нараховується 11120 голів великої рогатої худоби, із яких 9520 голів – корови. З них в 2010 році штучно осіменено 423 голови корів, в 2011 році – 402, у 2012 році – 614, в І півріччі 2013 року – 784  голови із 2900 голів, запланованих штучно осіменити в 2013 році.

         Пункти штучного осіменіння великої рогатої худоби функціонують в с.Федорівка, с. Тинне, с. Ремчиці, с. Кам`яне – Случанське, с. Немовичі, с.Кричильськ, с. Велике Вербче, с. Корост, с. Кузьмівка, с. Карпилівка, с.Стрільськ, с. Чудель, смт. Степань.

         При ветустановах району відкрито 3 пункти штучного осіменіння худоби, але через відсутність коштів для придбання обладнання, інструментарію та устаткування, вони, практично не функціонують. Заплановано за рахунок коштів місцевих бюджетів відкрити пункти штучного осіменіння худоби при сільських радах, де є більше 200 голів худоби, зокрема при Любиковицькій, Тутовицькій, Люхчанській, Селищенській, Костянтинівській сільських та Сарненській міській радах.

         З метою виконання вимог Закону України «Про ветеринарну медицину» та реалізації державної політики в галузі ветеринарної медицини:

1. Інформацію начальника управління ветеринарної медицини в Сарненському районі про роботу управління ветеринарної медицини в Сарненському районі по створенню сервісних пунктів з обслуговування худоби особистих селянських господарств взяти до відома.

2. Рекомендувати сільським, селищним, міському головам:

2.1. Сприяти спеціалістам державної ветеринарної служби, які обслуговують адміністративну територію ради, в організації проведення сервісного обслуговування худоби особистих селянських господарств та проведенні спеціальних ветеринарних заходів на території ради.

2.2. Внести на розгляд виконкомів сільських, селищних, міської рад за участю спеціалістів державної ветеринарної служби питання сервісного обслуговування худоби особистих селянських господарств.

2.3. Проводити з індивідуальними власниками корів роз’яснювальну роботу  щодо недопущення парування худоби малопродуктивними безпородними бугаями, не дослідженими на лейкоз та інші заразні хвороби.

2.4. Вивчити досвід роботи організації штучного осіменіння худоби населення на території Немовицької, Тинненської, Чудельської сільських рад та запроваджувати його на території очолюваної ради.

2.5. Ініціювати виділення коштів із місцевих бюджетів на облаштування пунктів штучного осіменіння худоби та здешевлення вартості осіменіння корів в особистих селянських господарствах.

2.6. Сприяти особистим селянським господарствам, що утримують 3-х і більше корів у закупівлі установок індивідуального доїння та оформленню документів на отримання часткової компенсації з державного бюджету.

3. Сарненській районній державній лікарні ветеринарної медицини:

3.1. Постійно аналізувати стан сервісного обслуговування худоби населення з метою оперативного реагування та вжиття заходів для покращення стану даної роботи.

3.2. Забезпечити належне ветеринарне обслуговування худоби в особистих селянських господарствах.

3.3. Забезпечити своєчасність проведення ідентифікації молодняку великої рогатої худоби в особистих селянських господарствах.

3.4. Забезпечити в повному об’ємі виконання планових профілактичних заходів на території району.

3.5. Продовжити запровадження штучного осіменіння худоби населення на території кожної сільської, селищної ради, як один із методів боротьби із розповсюдженням лейкозної інфекції серед тварин.

4. Управлінню ветеринарної медицини в Сарненському районі:

4.1. Покращити контроль за дотриманням вимог ветеринарного законодавства на території району.

4.2. Взяти участь у засіданнях виконкомів сільських, селищних рад, на яких будуть розглядатись питання сервісного обслуговування худоби населення.

4.3. Здійснювати висвітлення в засобах масової інформації питання сервісного обслуговування худоби населення.

5. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови районної державної адміністрації Хомича О.М.

 
 

Голова адміністрації                                А. Остапчук