Також дивіться новини на facebook.com

№ 260 від 25 липня 2013 року "Про підсумки роботи галузей господарського комплексу району за січень – червень 2013 року"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
голови районної державної адміністрації
 
 
 
   25 липня  2013 року                                                                                      260
 
Про   підсумки   роботи   галузей 
господарського  комплексу району
за  січень – червень 2013 року
 
 
 

     Результат аналізу показників господарської діяльності району за перше півріччя 2013 року вказує на те, що завдяки ефективним управлінським рішенням органів влади в більшості галузей вдалося зберегти позитивну динаміку їх економічного розвитку.

          Зокрема, у промисловій галузі господарського комплексу району за січень-червень 2013 року підприємствами вироблено продукції на суму 245,4 млн.грн.,що на 27,6 млн.грн., або 12,7 відс.більше показника аналогічного періоду минулого року.

За основними видами промислової продукції нарощено виробництво деревини уздовж розпиляної чи розколотої завтовшки 6 мм на 97,7 відс., бруківки на 14,0 відс, щебеневої продукції на 6,8 відс., послуг з покриття металів на 75,5 відсотка.

Виробництво валової продукції сільського господарства по всіх категоріях господарств зросло на 0,9 відсотка .

Сільськогосподарськими підприємствами нарощено поголів’я великої рогатої худоби  на 6,0 відс., поголів’я свиней - на 3,3 відсотка.

Будівельними організаціями району в першому півріччі 2013 року виконано робіт у фактичних цінах на суму 3691,0 тис.грн., що складає                      139,3 відс. до відповідного періоду минулого року

Введено в експлуатацію 16,318 тис. кв. метрів житла, що на 57,8 відс. більше до відповідного періоду минулого року.

Середньомісячна заробітна плата, нарахована на одного працівника,за січень-березень склала 2379 грн.і зросла порівняно з відповідним періодом 2012 року на 10,3 відсотка.

 
       

            За перше півріччя поточного року до загального фонду бюджету району надійшло 32,3 млн.грн. власних доходів, що на 2,4 млн.грн. або на 8,2 відс.

 більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

          Власні надходження до пенсійного бюджету району за січень-червень 2013 року склали 86,8 млн.грн, і порівняно з відповідним періодом минулого року збільшились на 5,6 млн.грн., або на 6,5 відсотка.

          Середній розмір пенсії порівняно з 01.07.2012 зріс на 5,8 відс. і складає 1305,53 грн.

          Разом з тим, в січні-червні 2013 року спостерігається спад виробництва промислової продукції в натуральних показниках окремими підприємствами району.

         Сільськогосподарськими підприємствами району зменшено виробництво валової продукції на 10,3 відс, молока на 15,4 відс., яєць на 7,0 відс., реалізацію м’яса на 35,3 відсотка.

            Загальний обсяг роздрібного товарообороту підприємств, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства за січень – березень 2013 року становив 75,2 млн. грн., що складає 78,1 відс. до відповідного періоду минулого року.

 Значним залишається обсяг податкового боргу по платежах до Зведеного бюджету району, який на 01.07.2013 становив 10,6 млн.грн. і зріс до 01.01.2013 на 3,5 млн.грн.

              Заборгованість по страхових внесках до Пенсійного фонду України станом на 01.07.2013 складає 2,4 млн.грн . Борг із сплати єдиного внеску становить 1,4 млн.грн і порівняно з початком року збільшився на 338,6 тис.грн.

 З метою забезпечення позитивних тенденцій в галузях економіки, забезпечення фінансової стабільності та підвищення на цій основі життєвого рівня населення, керуючись повноваженнями, передбаченими статтею 119 Конституції України, ст. 16,28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» :

1. Першому заступнику голови райдержадміністрації, заступникам голови райдержадміністрації, керівникам галузевих управлінь та відділів райдержадміністрації, керівникам територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районіспрямовувати свою роботу на виконання пріоритетних завдань та заходів, визначених державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2013 року № 187, заходів з організації виконання в області   Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада», затверджених розпорядженням голови облдержадміністрації від 28.03.2013 № 165, районної програми розвитку економічного та соціального розвитку району на 2013 рік, схваленої розпорядженням голови адміністрації від 20.12.2012 № 496.

2. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації сприяти створеннюінвестиційного клімату в районі з метою залучення коштів іноземних та вітчизняних інвесторів.

3.Структурним підрозділам райдержадміністрації, які надають адміністративні послуги, забезпечити затвердження відповідних інформаційних та технологічних карток на кожну адміністративну послугу відповідно до чинного законодавства.

        4. Відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації :

         4.1.Проводити систематичний моніторинг основних показників господарської діяльності промислових підприємств району для відповідного реагування керівництвом райдержадміністрації та усунення негативних тенденцій.

4.2. Спільно з керівниками промислових підприємств (за згодою):

4.2.1 Переглянути виробничі програми розвитку на 2013 рік, вишукати внутрішні резерви для забезпечення сталого розвитку промисловості.

4.2.2 Провести аналіз діяльності по кожному промисловому підприємству щодо очікуваного обсягу виробництва продукції до кінця 2013 року, вивчити проблеми та вжити заходи для покращення ситуації та недопущення скорочення обсягів виробництва.

          4.3. Для забезпечення реалізації в районі заходів Програми удосконалення функціонування роздрібних ринків Рівненської області на період до 2015 року, затвердженої розпорядженням голови облдержадміністрації від 21.12.2011                     № 647, спільно з Управлінням Держземагентства у Сарненському районі та підрозділами Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області провести інвентаризацію існуючих торговельних місць на ринках.

          5. Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації:

          5.1.Спільно з керівниками сільськогосподарських підприємств вжити заходів щодо проведення в оптимальні строки збирання зернових культур.

         5.2. Продовжити роботу з виконання прогнозних завдань, спрямованих на розвиток галузі тваринництва у 2013 році, приділивши особливу увагу питанням заготівлі кормів для тваринництва відповідно до потреби.

          6. Рекомендувати виконкомам Любиковицької, Селищенської, Люхчанської, Костянтинівської, Тутовицької сільських рад та Сарненській міській раді забезпечити, згідно укладених угод, стовідсоткову проплату для придбання необхідного обладнання, інструментарію, устаткування для створення пунктів штучного осіменіння худоби в особистих селянських господарствах.

          7. Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації :

          7.1. Постійно здійснювати контроль та ведення обліку забезпеченості містобудівною документацією населених пунктів району.
7.2. Постійно здійснювати інформування громадян щодо умов участі у програмах здешевлення вартості іпотечних кредитів та програмі будівництва (придбання) доступного житла. 

         7.3 Продовжити роботу щодо впровадження енергозберігаючих технологій у закладах бюджетної сфери та житлово- комунального господарства, стимулювання раціонального використання енергоресурсів, використання альтернативних видів палива.

          7.4. Вжити заходів щодо створення умов для заохочення підприємств житлово-комунального господарства до участі у проектах, що реалізуються на засадах державно-приватного партнерства.

         7.5. Забезпечити постійний контроль за станом розрахунків підприємств за спожиті електроенергію і природний газ та вжити заходів щодо ліквідації наявної заборгованості всіх категорій споживачів.     

        8. Управлінню Держземагентства в Сарненському  районі :

        8.1 Спільно з органами місцевого самоврядування забезпечити підбір земельних ділянок з метою реалізації інвестиційних проектів .

        8.2. Спільно з органами місцевого самоврядування забезпечити виконання вимог Указу Президента України від 19.08.2008 №725 «Про невідкладні заходи щодо захисту власників земельних ділянок та земельних часток (паїв)» в частині проведення індексації та виплати агроформуваннями орендної плати у розмірі не менше 3% від вартості земельної частки (паю).

        8.3. Спільно з відділом культури і туризму райдержадміністрації у межах повноважень провести роботу із встановлення меж територій історико-культурного призначення.

       9. Рекомендувати виконкомам міської, селищних та сільських рад:

        9.1 Помісячно проводити ретельний аналіз надходжень до бюджету в розрізі податків та їх платників.

        9.2 Вжити дієвих заходів щодо нарощування дохідної частини місцевих бюджетів, скорочення неефективних видатків, економного та раціонального використання коштів.

       10. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації:

       10.1 Посилити контроль за додержанням законодавства про оплату праці в частині дотримання підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності державних мінімальних гарантій в оплаті праці.

       10.2. Спільно з районним центром зайнятості здійснювати щомісячний моніторинг створення нових робочих місць з метою безумовного виконання завдань Програми зайнятості, затвердженої розпорядження голови адміністрації від 05.07.2013 № 237 «Про програму зайнятості населення Сарненського району на період до 2017 року», відслідковувати процеси вивільнення працівників, активізувати роботу щодо легалізації робочих місць.

        11. Сарненській об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міністерства доходів і зборів України у Рівненської області провести аналіз причин нарощення податкового боргу та вжити конкретних заходів по його ліквідації.

        12.Управлінню Пенсійного фонду у Сарненському районі спільно з виконавчою службою Сарненського районного управління юстиції і надалі застосовувати до боржників передбачені чинним законодавством міри впливу щодо скорочення заборгованості по платежах до Фонду.

         13. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника, заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.