Також дивіться новини на facebook.com

Харчовики області вторгували понад півтора мільярда гривень

     Нині на Рівненщині працює понад 70 промислових підприємств харчової галузі. За січень-серпень вони реалізували власної продукції на 1 мільярд 668 мільйонів гривень, а це майже на 22 відсотки більше, ніж на цю дату торік. Наростили виробничі потужності хлібопекарі, кондитери та молокопереробники, доповіли голові облдержадміністрації Василеві Берташу. Так, підприємства встановили нові лінії та модернізували діючі, завдяки чому розширили асортимент та завоювали нові ринки збуту.
     Рівненщина – аграрна область, а тому має достатню сировинну базу для переробки та випуску якісних і конкурентоспроможних продуктів харчування, підкреслив Василь Берташ. Відтак, виконуючи президентське завдання щодо розкриття агропотенціалу регіону, необхідно працювати в комплексі – підтримувати динаміку розвитку харчової промисловості, аби сільгоспвиробники мали гарантовані ринки збуту та належну плату за свою продукцію. Для прикладу, в Корецькому районі відтепер зможуть виготовляти більше молокопродуктів, адже на одному з підприємств встановили потужне обладнання. Це дозволить переробляти до 50 тисяч тонн молока щорічно. Тим часом у Сарненському районі запрацювала нова лінія з виробництва житньо-пшеничного хліба потужністю 24 тонни на добу.